Warung Sempoi Baq Hang

Tempat Makan Warung Sempoi Baq Hang

Warung Sempoi Bag Hang 

Assalamualaikum..hi korang, terima kasih sebab sudi singgah lagi..

Nak ceritera kat korang ni, minggu lepas ada lah sorang kawan abam bagitau ada pot laksa baru yang sedap kat Putrajaya ni. Nama kedai ni Warung Sempoi Baq Hang. Dengar pun dah rasa sempoi dah hehe..Katanya kat kedai ni, bukan saja ada laksa, ada macam-macam lagi menu macam alakat dan menu nasi campur. Katanya harga pun agak berpatutan jugak. Dia suggest lah abam cuba bebila nanti. Haa apa lagi, petang tu jugak abam pegi..Rupanya kisah Warung Sempoi Bag Hang ni dah pernah masuk kat Utusan & Kosmo sebelum ni. Menurut Utusan & Kosmo ni..
“Harga bagi masakan berasaskan ikan seketul ialah RM3, ikan seekor (RM3 hingga RM5); ayam (RM3 seketul); daging (RM3 hingga RM5); sayur (RM1); sotong sumbat (RM3); sotong biasa (RM3.50); telur dadar atau rebus (RM1 sehingga RM1.50) dan nasi sepinggang (RM1)”. Tempat Makan Warung Sempoi Baq Hang

Tempat makan Putrajaya Warung Sempoi Baq hang
kredit : utusan

Sampai kat sana, waktu baru lepas orang balik keja. Keadaan agak sunyi sket. Abam dipaham kan waktu paling ramaipada waktu makan tengahari sebab ada banyak menu nasi campur dan masakan kampung. Rasa tak sabar nak rasa laksa yang kawan abam bagitau sedap tu. Tapi sayang, laksa dah abis pulak petang tu. Jadi abam order jer lah kueteow goreng dengan telur mata dan untuk wife abam, mee rebus. Tempat Makan Warung Sempoi Baq Hang

Tempat makan Putrajaya Warung Sempoi Baq hang

Tempat makan Putrajaya Warung Sempoi Baq hang
Selain dari laksa, ..bihun sup dan mee rebus pun ada kat sini. Kredit Utusan

Lokasi Warung Sempoi Baq Hang ni agak tersorok sikit. Kedai ni bersebelah dengan Kedai Ramly kat Presint Diplomatik. Waze/Maps lokasi tu memang boleh sampai punya.Tempat makan Warung Sempoi Baq Hang

Komen abam untuk Warung Sempoi Baq Hang Tempat makan Warung Sempoi Baq Hang

Komen abam, untuk kueteow goreng ni abam boleh bagi 3 bintang lah. Agak sedap jugak. Untuk mee rebus agak kurang menepati citrasa abam walaupun rasanya agak ok. Abam bagi 2.5 bintang jer. Lepas ni nak cuba menu nasi campur dengan laksa pulak.

Baca : Laksa Pak Yeop, antara laksa sedap di Putrajaya.

1,150 total views, 9 views today