Hi Tea Superheroes Palm Garden Hotel Untuk Raikan Hari Ibu

Hi Tea Best Putrajaya

Hi Tea Superheroes Palm Garden Hotel Hi Tea Best Putrajaya

Hi korang,..

Bulan Mei, antara bulan kegemaran abam. Nak tau kenapa? Sebab dalam bulan Mei ni,macam-macam hari istimewa kita boleh sambut macam Hari Ibu, Hari Guru, Hari Pekerja..pastu hari jadi abam pun dalam bulan Mei jugak. Haa..special kan bulan Mei ni? ehehehe..Hi Tea Best Putrajaya
Baru-baru ni, abam dapat jemputan dari Hotel Palm Garden, IOI Resort Putrajaya untuk ke majlis Hi Tea kat sana. Rupanya kat sana, ada Hi Tea yang berkonsepkan Superheroes. Apa lagi, bukan abam teruja…anak-anak lagilah teruja bila diorang boleh ikut sekali..Hi Tea Best Putrajaya

Hi Tea Best Putrajaya

Sebenarnya abam memang dok cari nak lokasi tempat makan untuk bawa famili makan-makan ni. Nak cari tempat yang menarik sambil dating dengan wife, sambil tu dapat layan anak-anak gak. Terima kasih Hotel Palm Garden, IOI Resort Putrajaya atas jemputan ni.Hi Tea Best Putrajaya

Apa yang menariknya di Hi Tea Palm Garden Hotel IOI Resort Putrajaya?Hi Tea Best Putrajaya

Apa yang menariknya di Hi Tea Palm Garden Hotel IOI Resort Putrajaya ni? Opkos lah menunya..jom tengok, abam kongsikan gambar-gambar menarik kat sana. Boleh dikatakan kebanyakan menu yang disajikan bertemakan nama superheroes. Fuh..Nostalgia, teringat balik zaman kanak-kanak dulu ni..heheh

Hi Tea Best Putrajaya
Hi Tea Best Putrajaya
Hi Tea Best Putrajaya
Hi Tea Best Putrajaya

Hi Tea di Palm Garden Hotel IOI Resort Putrajaya bermula dari jam 12 tengah hari sehingga jam 4 petang. Jadi menu yang disediakan cukup menarik, dari makanan berat sehingga dessert yang boleh tangkap nangis, terutama untuk korang yang tengah acah-acah nak diet. Mau taknya, tengok jer lah betapa cantik nya diorang hias. Masa abam kat sana pun, tak menang tangan melayan anak-anak, kalau boleh semua diorang nak makan.Hi Tea Best Putrajaya

Hi Tea Best Putrajaya
Hi Tea Best Putrajaya

Hi Tea Best Putrajaya
Bila diorang dah terover xcited..ni lah jadi nya..hehehe

Hi Tea Best Putrajaya

Haa..tapi bagi korang yang memang acah-acah nak diet, nak slim sebelum raya ni..jangan bimbang, pihak Palm Garden Hotel IOI Resort Putrajaya ada jugak menyediakan menu yang abam rasa cukup sesuai dan memang menyihatkan yang korang boleh cuba kat sini. Hi Tea Best Putrajaya

Hi Tea Best Putrajaya
Hi Tea Best Putrajaya
Hi Tea Best Putrajaya

Hi Tea Best Putrajaya

Watak Superheroes di Hi Tea Palm Garden Hotel IOI Resort
Putrajaya.
Hi Tea Best Putrajaya

Masa abam sampai dengan famili kat Palm Garden Hotel, kami di sambut meriah dengan 3 watak superheroes ni. Yang sorang ni, pada mulanya abam ingatkan watak Joker dalam citer Batman tu…tapi bukan, mamat ni clown kat situ.heheh…terer dia buat belon.Hi Tea Best Putrajaya

Hi Tea Best Putrajaya
Tolong jangan pikir yang bukan-bukan yer… clown tu nak tolong spiderman turun dari tiang…gayat katanya..heheheh

Masa abam kat Palm Garden Hotel IOI Resort Putrajaya tu, sebenarnya abam lebih teruja tengok anak-anak melayan keseronakan diorang kat situ.

Hi Tea Best Putrajaya
Hi Tea Best Putrajaya
Hi Tea Best Putrajaya

Komen abam, makanan yang dihidangkan kat sini bukan sekadar untuk hi tea sahaja, tapi terdapat pelbagai makanan yang sesuai untuk dijadikan lunch. Makanan disediakan secara buffet, jadi makanlah sepuas-puasnya. Kalau ikut kan semua makanan kat situ abam nak makan, tapi memandang perut dah semakin boncet ni, abam hanya mampu merasa jer lah. Tak leh nak makan banyak-banyak sangat. Nanti lagi lah bertambah boncet. Tapi dalam banyak-banyak tu, ada beberapa menu yang rasa cukup sedap dan korang mesti cuba kalau dah ke sana. Antaranya kueteow, satay, shawarma dan sandwich.
Dengan tema superheroes yang cukup menarik, hiasan dan dekorasi yang cukup menarik perhatian anak-anak terutamanya,. Palm Garden Hotel IOI Resort Putrajaya boleh di jadikan salah satu untuk korang sambut serta meraikan hari istimewa bersama keluarga tersayang.Hi Tea Best Putrajaya

Hi Tea Best Putrajaya
Hi Tea Best Putrajaya
Hi Tea Best Putrajaya
Hi Tea Best Putrajaya
Hi Tea Best Putrajaya

Boleh lawati FB Palm Garden Hotel IOI Resort Putrajaya untuk mendapatkan pelbagai promosi dan info lanjut.Hi Tea Superheroes Palm Garden Hotel

Dapatkan harga  Promosi Superheroes di Hi Tea Palm Garden Hotel IOI Resort Putrajaya.Hi Tea Best Putrajaya

MOM Meets Superheroes Let’s celebrate Mother’s Day with the Superheroes this Sunday, 14 May 2017. After all, Mom is a Superhero too!! Only RM68.00nett per adult. 40% discount for children 4 – 12 years and Senior Citizens 60 years and above. For every 4 dining Adults, one Mom dines for FREE!! Enjoy performances by the Clown and Strollers to treat Mom and the family. Call Palms Cafe now for Reservations 8943 2233.

Baca juga : Korang peminat Hot Wheels?

2,281 total views, 8 views today

Korang peminat Hot Wheels? Kini ada di Putrajaya

Korang peminat Hot Wheels? Kini ada di Putrajaya

Kalau korang nak tau, pada setiap hari Selasa malam, bertempat di Kompleks Kejiranan Presint 16.. menjadi salah satu tempat geng-geng pengumpul Hot Wheels ni berkumpul dan menjual koleksi masing-masing. Serius meriah..

Sebenarnya abam bukan pengumpul koleksi-koleksi Hot Wheels pun, tapi disebabkan hobi baru anak-anak ni abam layan jer lah.


Apa yang abam dapat tau, gerai-gerai kat sini mula dibuka pada jam 9 malam. Masa abam sampai kat sana dalam sekitar jam 9.30 malam, ..pengunjung dah mula ramai sampai parking agak susah nak dapat. pengunjung yang datang kat situ, bukan saja warga Putrajaya malah ada yang datang dari Kuala Lumpur, Negeri Sembilan, Shah Alam.


Kat sini ada pelbagai jenis koleksi, dari motosikal, kereta, trailer, lori dan macam-macam lagilah. Dari segi harga pulak, dari serendah Rm5 dan ada yang mencecah harga ribuan ringgit. Tapi bila tengok diorang berbelanja nak beli koleksi-koleksi Hot Wheels ni, macam beli kuih jer. Kalau dah minat kan..heheh


Cuba tengok koleksi Hot Wheels ni, abam nampak biasa jer..tapi harga Rm280 tu..

Ada satu gerai kat sini yang jual koleksi Lego. Harga pun agak berpatutan, dari Rm5 hingga Rm10 sahaja.


Tengah pusing melayan anak-anak cari Hot Wheels yang diorang suka, ternampak replika ni. Fuuh lawa. Kreatif.


Kat situ, bukan setakat boleh beli koleksi Hot Wheels jer, tapi korang boleh gak kalau nak repair ke nak tukar tayar ke..korang boleh cari brader ni..



Haa..kalau korang nak beli ke request kereta Hot Wheels yang korang minat..korang boleh jumpa brader ni pulak, Pak Dan namanya.


Untuk anak-anak, abam dah bagi budget dah…sorang tak boleh lebih dari Rm10. heheh..kalau lebih, larik budget abah nak oiii..heheh
Nampak tak dalam gambar kat bawah ni,…koleksi Hot Wheels dari filem Fast & Furious pun ada gak tau..sib baik anak-anak tak minta heheh..


Dah hampir sejam kat situ, bila memasing dah puas hati, dah dapat Hot Wheels yang diorang nak tu..baru lah nak balik..
Masa dalam perjalanan nak balik tu, masing-masing dah pesan..
“Minggu depan kita datang lagi yer..bah”
Abah mampu tersenyum jer lah heheh…


Jadi kepada peminat & pengumpul koleksi Hot Wheels, jangan lupa singgah kat Pusat Kejiranan Presint 16, Putrajaya setiap malam Selasa bermula jam 9 malam. Memang kelam biji mata lah tengok ..semua best-best.

3,383 total views, 8 views today

Tempahan Mix Cheese Tart dan Fruits Tart Putrajaya

Assalamualaikum..Hi korang..

Mix Cheese Tart Set 36 pcs
Mix Cheese Tart set 50 pcs
Tempahan Mix Cheese Tart set 25 pcs untuk majlis Hari Jadi
Tempahan Mix Cheese Tart sebagai hantaran perkahwinan
Fruits Tart

Untuk Fruits tart ni, filling yang digunakan agak istimewa iaitu filling kastard. Kombinasi rasa kastard dan buah-buahan ni menjadikan fruit tart ni lebih enak dan unik rasanya.

Mix Cheese Tart & Fruits Tart

Homemade Shell tart ..

Buat masa ni kebanyakan tempahan yang abam terima dari pelanggan yang tinggal di sekitar atau berdekatan Putrajaya dan Cyberjaya. Sebab kebanyakan tempahan ni abam akan hantarkan terus ke pejabat atau ke rumah pelanggan. Kadang-kadang ada juga tempahan dari luar Putrajaya seperti dari Kuala Lumpur, Kajang & Negeri Sembilan yang datang terus ambil ke rumah abam.

Kepada korang yang berminat nak tempah, samada nak makan sendiri ke, Nak buat hadiah atau hantaran kahwin/meminang ke atau apa-apa majlis ke atau yang memang tengah mengidam nak makan tu..boleh ler cepat-cepat whatsapp ke 0196228446.

Nak tengok-tengok contoh dessert lain?
Boleh ke Instagram abam kat sini.. khas untuk tempahan dessert :
Instagram : Khaisya Delite

2,239 total views, 6 views today