Tapak Jualan Hot Wheels di Suria Mall Putrajaya

Tapak Jualan Hot Wheels di Suria Mall Putrajaya

Tapak Jualan Hot Wheels di Suria Mall Putrajaya | Khas untuk peminat koleksi kereta Hot Wheels terutama yang ada berdekatan Putrajaya, kini dah ada di tempat baru bertempat di Suria Mall Presint 2 Putrajaya.

Kalau korang follow entri abam sebelum ni, para pengumpul dan penjual koleksi Hot Wheels buat jualan di Pusat Komuniti Presint 16. Korang boleh baca kat sini Tapak Jualan Hot Wheels di Presint 16 Putrajaya

Tapak Jualan Hot Wheels di Suria Mall Putrajaya

Tapak Jualan Hot Wheels di Suria Mall Putrajaya

Di tempat yang baru ni, bertempat di tingkat 2 Suria Mall Presint 3, jualan koleksi Hot Wheels diorang buat pada hari Sabtu dan Ahad bermula dari jam 11 pagi sehingga jam 6 petang.. Tapi abam sarankan korang datang hari Ahad sebab pada hari Ahad ni lebih banyak collector yang datang menjual kat situ.

Tapak Jualan Hot Wheels di Suria Mall Putrajaya

 

Ni antara koleksi-koleksi Hot Wheels yang diorang jual dengan harga Rm5 jer.

Tapak Jualan Hot Wheels di Suria Mall Putrajaya

Tapi ada jugak koleksi Hot Wheels yang dijual pada Rm15 dan ke atas.

Tapak Jualan Hot Wheels di Suria Mall Putrajaya

Ni lah hasil hunting koleksi Hot Wheels dengan anak-anak semalam. Range harga setiap satu ni antara Rm5 ke Rm10 sahaja.

Tapak Jualan Hot Wheels di Suria Mall Putrajaya
Track sedang diuji

Kepada penggemar koleksi Hot Wheels terutama yang tinggal berdekatan Putrajaya tu, boleh lah datang singgah kat sini. Kat sini bukan sahaja ada jualan tapi ada juga diadakan pertandingan race untuk kereta Hot Wheels ni. Ada hadiah tau..kalau korang nak try race, boleh datang ke si.

Sedikit komen untuk pihak pengajur Hot Wheels Suria Mall Putrajaya

Kekadang kat sini agak sunyi dan lengang dengan pengunjung walaupun pada hari Ahad. Untuk pihak penganjur abam nak cadang, adakan lebih banyak promosi pasal tapak jual Hot Wheels di Suria Mall ni.

Terima kasih sekali kat korang yang sudi singgah & baca kat blog abam ya 😊

Insyaallah untuk entri yang akan datang, abam akan kongsikan serba ringkas pasal sejarah Hot Wheels.

Baca juga : Pasar Karat Kampung Berjaya Alor Setar

Baca juga : Jom ke KL Tower Mini Zoo

 

1,287 total views, no views today

Musim Bunga Tecoma Di Putrajaya Datang Lagi

MUSIM BUNGA TECOMA DI PUTRAJAYA

MUSIM BUNGA TECOMA DI PUTRAJAYA DATANG LAGI

Kalau korang ada jalan-jalan kat Putrajaya sekarang ni, mesti korang prasan ada pokok penuh dengan bunga sakura di sesetengah tempat. Serius memang cantik.

MUSIM BUNGA TECOMA DI PUTRAJAYA
Pokok-pokok bunga sakura Malaysia @ Pokok Tecoma di sekitar Jalan Pesint 2
Kredit Perbadanan Putrajaya

Sebenarnya pokok ni bukan lah pokok sakura, tapi pokok Tabebuia Pentaphylla atau lebih dikenali sebagai sebagai pokok Tecoma.

Apa itu Pokok Bunga Tecoma

Pokok Tecoma ni sebenarnya berasal dari Amerika Tengah dan benua Amerika Selatan. Pokok ini sering ditanam sebagai tanaman pinggiran jalan dan juga sebagai pokok hiasan taman. Di Malaysia, pokok tecoma ni juga dikenali sebagai pokok “Cherry Blossom” Pulau Pinang kerana bunganya yang sangat lebat seolah-olah bunga sakura Jepun yang mekar pada musim bunga.

MUSIM BUNGA TECOMA DI PUTRAJAYA

Pokok tecoma yang biasa ditanam terdapat dalam dua warna iaitu merah jambu dan putih. Nama spesies “pentaphylla” dalam bahasa Latin merujuk kepada lima “jejari” daunnya dimana “penta” bermaksud “lima” dan “phylla” bermaksud “daun”.

MUSIM BUNGA TECOMA DI PUTRAJAYA
Pokok tecoma jugak banyak ditanam sekitar kuarters.

Pokok ini juga dikenali sebagai “pokok kertas tisu” kerana ranggi bunganya yang nipis. Ia juga dikenali sebagai pink poui, rosy trumpet tree dan pink tecoma. Di negara-negara Amerika Selatan ia juga dikenali sebagai ipê rosa. Pokok tecoma memerlukan musim kering yang ketara sebelum mengeluarkan bunganya yang lebat.

MUSIM BUNGA TECOMA DI PUTRAJAYA
Kredit Perbadanan Putrajaya

Jadi kalau korang yang tengah mencari lokasi menarik nak buat sesi photography, nak acah-acah ambil gambar macam kat Jepun, boleh lah ke Putrajaya masa musim pokok tecoma ni berbunga. 😁

 

Sumber : FRIM

Baca Juga : Tips Bercuti dan Bershopping kat Ho Chi Minh

1,875 total views, no views today

Putrajaya Floria 2018

Putrajaya Floria 2018

Putrajaya Floria 2018
Royal Floria Putrajaya

Putrajaya Floria 2018

Tahun ini sekali Putrajaya Floria atau nama penuhnya Royal Floria Putrajaya 2018 kembali lagi. Acara tahunan yang dianjurkan setiap tahun di Putrajaya ni merupakan salah satu pameran tahunan bunga dan taman terbaik di Malaysia. Putrajaya Floria ni akan berlangsung selama 9 hari bermula dari 25 hb Ogos sehingga 2 hb September nanti.

Tema Putrajaya Floria 2018

Tema Putrajaya Floria untuk tahun ni ialah 10 Windees Of Floria sempena 10 tahun pameran Putrajaya Floria sejak dari tahun 2007 lagi.

Apa Yang Menarik di Putrajaya Floria 2018

Di khabarkan apa yang menarik pada tahun-tahun sebelum ni akan diadakan juga seperti :
1. Magical Gardens
2. Musical Garden
3. The Magic of Bonsai & Suiseki Exhibition
4. Chrysanthemum Garden
5. Tropical Magic in a Glass
6. Royal Garden
7. Designer Garden
8. International orchard Competition

Putrajaya Floria 2018
Credit pic to owner

9. Tea party Garden
10. Cat Pavilion
11. Floral Pavilion
12. Garden Bazaar & Horticultural Market
13. Floria Arts & Crafts
14. Floria Flavours
15. Showcase Garden
16. Dan lebih 300 aktiviti lain yang menarik seperti pertandingan fotografi, pertandingan mewarna, bengkel mengenai tanaman serta banyak lagi.

Putrajaya Floria 2018

Putrajaya Floria 2018
Credit pic to owner
Harga Tiket Putrajaya Floria 2018

Harga di kaunter pada hari biasa:
RM12 MyKad, RM24 bukan warganegara (Dewasa)
Kanak-kanak/warga emas/OKU RM6 MyKad, RM12 bukan warganegara

Harga di kaunter hari minggu:
RM15 MyKad, RM30 bukan warganegara (Dewasa)
Kanak-kanak/warga emas/OKU RM8 MyKad, RM16 bukan warganegara

Macamana nak dapatkan tiket dengan harga murah?
Korang boleh beli secara online dan dapat diskaun sebanyak 20%. Jadi yang nak datang dengan keluarga yang ramai tu, amat disarankan beli secara online dan dapatlah berjimat.

Berikut Harga hari biasa untuk beli terus di talian (diskaun 20% )
Tempahan awal RM 8.65 MyKad, RM 17.30 bukan warganegara (Dewasa)
Tempahan awal kanak-kanak/warga emas/OKU RM 4.35 MyKad, RM8.65 bukan warganegara

Harga biasa: RM 9.60 MyKad, RM19.20 bukan warga negara (Dewasa)
Kanak-kanak/warga emas/OKU RM 4.80 MyKad, RM 8.65 bukan warganegara

Harga di kaunter pada hari biasa:
RM12 MyKad, RM24 bukan warganegara (Dewasa)
Kanak-kanak/warga emas/OKU RM6 MyKad, RM12 bukan warganegara

Korang boleh layari laman web rasmi Putrajaya Floria di SINI untuk pembelian tiket online & maklumat lanjut.

Lokasi Putrajaya Floria 2018

Seperti tahun-tahun sebelum ni, lokasi Putrajaya Floria telah berlangsung di tempat yang sama iaitu di Anjung Floria Presint 4. Untuk ke sana, korang boleh bawa kenderaan sendiri kerana ada tapak letak kereta berhampiran dengan Anjung Floria. Tapi kalau ikut pengalaman abam lah, mulai sebelah petang dan hujung minggu, jalan kat situ akan mula sesak dan kemungkinan korang kena parking jauh dan berjalan kaki ke tapak Putrajaya Floria.

Putrajaya Floria 2018 – Magic Of The Night
Putrajaya Floria 2018
Credit pic to owner

Seperti setiap tahun, acara ni lah yang paling ditunggu-tunggu oleh pengunjung. Bot yang dihiasi dengan pelbagai dekorasi dan lampu akan menyusuri Tasik Putrajaya pada malam terakhir acara Putrajaya Floria 2018. Yang ni, korang mesti datang tengok..

Info :
Acara: Floria Dirajaya Putrajaya 2018

Tempat: Anjung Floria, Presint 4, Putrajaya

Tarikh: 25 Ogos hingga 2 September 2018

Masa: 9 pagi hingga 10.30 malam (Isnin-Khamis)
: 9 pagi hingga 12 tengah malam (Jumaat-Ahad)

Jom ke Putrajaya Floria 2018

3,768 total views, no views today

Jualan Barangan Raya Festival Ramadan Putrajaya 2018

Jualan Barangan Raya Festival Ramadan Putrajaya 2018

Bagi mereka yang dah sedia maklum , sememangnya setiap tahun akan ada Jualan Barangan Raya di Putrajaya dan pastinya ianya menjadi tumpuan ramai terutama mereka yang berbajet sederhana. Yelah , murah murah je jualan kat sini..

Ok.. di sini abam nak war warkan mengenai Jualan Barangan Raya Festival Ramadan Putrajaya 2018 yang bakal bertempat di Dataran Putrajaya , Presint 3. Sila ambil maklum dan war warkan terutama penduduk di sekitar Putrajaya dan juga yang bekerja di situ.. Heee… Best !

“Bersempena dengan ketibaan Ramadan yang saban tahun dinantikan oleh seluruh umat Islam khususnya, bakal berlangsung JUALAN BARANGAN RAYA FESTIVAL RAMADAN PUTRAJAYA 2018 bermula 17 Mei 2018 (1 Ramadan 1439) selama sebulan bertempat di Dataran Putrajaya, Presint 3. Dengan objektif untuk menyatukan ukhuwah rakyat Malaysia yang berbilang agama dan budaya, penganjuran festival ini juga membuka peluang perniagaan kepada usahawan muda yang pada hari ini seakan menjadi satu senario menarik setiap kali tibanya Ramadan.

Festival Ramadan Putrajaya 2018 disasarkan untuk mereka yang berada di kawasan seperti Bangi, Kajang serta kejiranan yang berhampiran bagi memudahkan mereka merancang masa untuk persiapan raya sepanjang Ramadan. Di samping itu, festival tersebut turut menawarkan pelbagai aktiviti menarik sepanjang Ramadan untuk para pengunjung.

Apa yang menarik di Jualan Barangan Raya Festival Ramadan Putrajaya 2018

Selain itu, turut disediakan hadiah utama yang berupa sebuah kereta ataupun motosikal untuk cabutan bertuah, persembahan ‘busking’ para artis popular masa kini, penampilan artis-artis istimewa yang akan diumumkan dari masa ke masa serta akan diserikan lagi dengan gerai para selebriti terkenal seperti Ella, Hanez Suraya, Kaka Azraff, Ekin, Leez Rosli, Sofi Jikan, Haiza, Saiful Apek, Siti Sarah, Shuib dan ramai lagi. Program ini menggabungkan seramai 30 selebriti terkenal tanahair.

Jualan Barangan Raya Festival Ramadan Putrajaya 2018

Malah, turut diberikan perhatian khusus dalam penganjuran festival ini adalah program kerohanian. Tazkirah Ramadan bersama selebriti pilihan dan ceramah agama dari penceramah jemputan bakal menghiasi kalendar sepanjang bulan tersebut. Sebelah petang pula, program bubur lambuk akan memeriahkan lagi festival tersebut. Hujung minggu pula, direncanakan majlis iftar bersama anak-anak yatim yang terpilih.

Tumpuan juga akan diberikan kepada barisan gerai daripada pelbagai jenama terkenal dari kalangan hijabista dan lain-lain. Penjualan di gerai akan merangkumi tawaran pakaian muslimin  dan muslimah terkini, alat solek, perhiasan rumah serta kuih raya untuk persediaan Syawal kelak.

Jualan Barangan Raya Festival Ramadan Putrajaya 2018

Pastinya Festival Ramadan Putrajaya 2018 akan memudahkan persiapan keluarga mahupun individu kerana di sinilah bakal tertumpunya pelbagai aktiviti menarik dari segi intelektual dan kerohanian, penawaran jenama terkenal yang mampu milik dan juga ruang untuk beramah mesra dengan personaliti popular tanahair.

Untuk maklumat dan informasi terkini, sila hubungi;

Unit Publisiti Jualan Barangan Raya Festival Ramadan Putrajya 2018

(TEL:  Izainil: 017-3031 953/ Ashraf 017-8892909) “

Jom ramai kita Jualan Barangan Raya Festival Ramadan Putrajaya 2018 nanti ya.

 

2,958 total views, no views today

AJ Fitness Centre Presint 11 Putrajaya

Aj Fitness presint 11 Putrajaya

Review : AJ Fitness Centre Presint 11 Putrajaya

Antara misi penting untuk 2018 ni, abam memang dah tekad dah nak turunkan berat badan ni. Penat lah bawak lemak ni hehehhe… Abam dah tekad selain nak amalkan pemakanan sihat , abam jugak nak aktif balik ke gym. Nak bagi fit balik badan ni.

Jadi, masuk 2018 ni apa yang abam buat, terus register jadi gym member di AJ Fitness Centre Presint 11 Putrajaya. Jadi bila dah jadi member kena lah paksa diri datang kan. Ok, untuk penduduk Putrajaya, khas nya yang stay area Presint 9 & Presint 11..Lokasi gym berada di No 128 Jalan Jati Bukit 11/25, Presint 11 1 ..berada di lot kedai, berdekatan dengan Pusat Kejiranan Presint 11.

 

 

Jom tengok apa yang menarik kat dalam AJ Fitness Centre Presint 11 Putrajaya ni,..

AJ Fitness Centre Presint 11 Putrajaya

AJ Fitness Centre Presint 11 Putrajaya
Brader yang jaga ni memang tak sombong ..selalu senyum jer 😁

AJ Fitness Centre Presint 11 Putrajaya

AJ Fitness Centre Presint 11 Putrajaya

AJ Fitness Centre Presint 11 Putrajaya

AJ Fitness Centre Presint 11 Putrajaya

AJ Fitness Centre Presint 11 Putrajaya

AJ Fitness Centre Presint 11 Putrajaya

Boleh dikatakan peralatan yang disediakan cukup untuk buat senaman beban. Keadaan susunan pun teratur dan kemas. Kebersihan di gym pun cukup memuaskan. Selain dari tu, surau, bilik persalinan untuk lelaki dan wanita serta loker pun ada disediakan.

AJ Fitness Centre Presint 11 Putrajaya

AJ Fitness Centre Presint 11 Putrajaya

Bayaran masuk ke AJ Fitness Centre Presint 11 Putrajaya ni agak berpatutan. Kalau rasa tak nak jadi member, nak walk in jer..dari jam 9 pagi hingga 5 petang hanya Rm5 sahaja. Selepas pukul 5 petang, bayaran sebanyak Rm7 dikenakan untuk sekali masuk.

Untuk  wanita, kalau korang tengah cari gym tu,..sekarang kat AJ Fitness Centre Presint 11 Putrajaya ni tengah ada promo,..sebulan Rm60 sahaja.

Keseluruhan, abam cukup berpuas hati workout kat sini. Kalau pihak pengurusan AJ Fitness Centre Presint 11 Putrajaya nak tambah lagi peralatan yang ada, abam cukup mengalu-alukan.

Aj Fitness presint 11 Putrajaya
Ok…abam nak posing seround dulu 🤣

Terima kasih kat korang yang sudi singgah lagi entri ni….😁

Untuk maklumat lanjut boleh ke FB page AJ Fitness Presint 11 Putrajaya

 

Baca juga Tips Senaman Untuk Bakar Lemak dengan Lebih Cepat

9,530 total views, no views today

Hi Tea Superheroes Palm Garden Hotel Untuk Raikan Hari Ibu

Hi Tea Best Putrajaya

Hi Tea Superheroes Palm Garden Hotel Hi Tea Best Putrajaya

Hi korang,..

Bulan Mei, antara bulan kegemaran abam. Nak tau kenapa? Sebab dalam bulan Mei ni,macam-macam hari istimewa kita boleh sambut macam Hari Ibu, Hari Guru, Hari Pekerja..pastu hari jadi abam pun dalam bulan Mei jugak. Haa..special kan bulan Mei ni? ehehehe..Hi Tea Best Putrajaya
Baru-baru ni, abam dapat jemputan dari Hotel Palm Garden, IOI Resort Putrajaya untuk ke majlis Hi Tea kat sana. Rupanya kat sana, ada Hi Tea yang berkonsepkan Superheroes. Apa lagi, bukan abam teruja…anak-anak lagilah teruja bila diorang boleh ikut sekali..Hi Tea Best Putrajaya

Hi Tea Best Putrajaya

Sebenarnya abam memang dok cari nak lokasi tempat makan untuk bawa famili makan-makan ni. Nak cari tempat yang menarik sambil dating dengan wife, sambil tu dapat layan anak-anak gak. Terima kasih Hotel Palm Garden, IOI Resort Putrajaya atas jemputan ni.Hi Tea Best Putrajaya

Apa yang menariknya di Hi Tea Palm Garden Hotel IOI Resort Putrajaya?Hi Tea Best Putrajaya

Apa yang menariknya di Hi Tea Palm Garden Hotel IOI Resort Putrajaya ni? Opkos lah menunya..jom tengok, abam kongsikan gambar-gambar menarik kat sana. Boleh dikatakan kebanyakan menu yang disajikan bertemakan nama superheroes. Fuh..Nostalgia, teringat balik zaman kanak-kanak dulu ni..heheh

Hi Tea Best Putrajaya
Hi Tea Best Putrajaya
Hi Tea Best Putrajaya
Hi Tea Best Putrajaya

Hi Tea di Palm Garden Hotel IOI Resort Putrajaya bermula dari jam 12 tengah hari sehingga jam 4 petang. Jadi menu yang disediakan cukup menarik, dari makanan berat sehingga dessert yang boleh tangkap nangis, terutama untuk korang yang tengah acah-acah nak diet. Mau taknya, tengok jer lah betapa cantik nya diorang hias. Masa abam kat sana pun, tak menang tangan melayan anak-anak, kalau boleh semua diorang nak makan.Hi Tea Best Putrajaya

Hi Tea Best Putrajaya
Hi Tea Best Putrajaya

Hi Tea Best Putrajaya
Bila diorang dah terover xcited..ni lah jadi nya..hehehe

Hi Tea Best Putrajaya

Haa..tapi bagi korang yang memang acah-acah nak diet, nak slim sebelum raya ni..jangan bimbang, pihak Palm Garden Hotel IOI Resort Putrajaya ada jugak menyediakan menu yang abam rasa cukup sesuai dan memang menyihatkan yang korang boleh cuba kat sini. Hi Tea Best Putrajaya

Hi Tea Best Putrajaya
Hi Tea Best Putrajaya
Hi Tea Best Putrajaya

Hi Tea Best Putrajaya

Watak Superheroes di Hi Tea Palm Garden Hotel IOI Resort
Putrajaya.
Hi Tea Best Putrajaya

Masa abam sampai dengan famili kat Palm Garden Hotel, kami di sambut meriah dengan 3 watak superheroes ni. Yang sorang ni, pada mulanya abam ingatkan watak Joker dalam citer Batman tu…tapi bukan, mamat ni clown kat situ.heheh…terer dia buat belon.Hi Tea Best Putrajaya

Hi Tea Best Putrajaya
Tolong jangan pikir yang bukan-bukan yer… clown tu nak tolong spiderman turun dari tiang…gayat katanya..heheheh

Masa abam kat Palm Garden Hotel IOI Resort Putrajaya tu, sebenarnya abam lebih teruja tengok anak-anak melayan keseronakan diorang kat situ.

Hi Tea Best Putrajaya
Hi Tea Best Putrajaya
Hi Tea Best Putrajaya

Komen abam, makanan yang dihidangkan kat sini bukan sekadar untuk hi tea sahaja, tapi terdapat pelbagai makanan yang sesuai untuk dijadikan lunch. Makanan disediakan secara buffet, jadi makanlah sepuas-puasnya. Kalau ikut kan semua makanan kat situ abam nak makan, tapi memandang perut dah semakin boncet ni, abam hanya mampu merasa jer lah. Tak leh nak makan banyak-banyak sangat. Nanti lagi lah bertambah boncet. Tapi dalam banyak-banyak tu, ada beberapa menu yang rasa cukup sedap dan korang mesti cuba kalau dah ke sana. Antaranya kueteow, satay, shawarma dan sandwich.
Dengan tema superheroes yang cukup menarik, hiasan dan dekorasi yang cukup menarik perhatian anak-anak terutamanya,. Palm Garden Hotel IOI Resort Putrajaya boleh di jadikan salah satu untuk korang sambut serta meraikan hari istimewa bersama keluarga tersayang.Hi Tea Best Putrajaya

Hi Tea Best Putrajaya
Hi Tea Best Putrajaya
Hi Tea Best Putrajaya
Hi Tea Best Putrajaya
Hi Tea Best Putrajaya

Boleh lawati FB Palm Garden Hotel IOI Resort Putrajaya untuk mendapatkan pelbagai promosi dan info lanjut.Hi Tea Superheroes Palm Garden Hotel

Dapatkan harga  Promosi Superheroes di Hi Tea Palm Garden Hotel IOI Resort Putrajaya.Hi Tea Best Putrajaya

MOM Meets Superheroes Let’s celebrate Mother’s Day with the Superheroes this Sunday, 14 May 2017. After all, Mom is a Superhero too!! Only RM68.00nett per adult. 40% discount for children 4 – 12 years and Senior Citizens 60 years and above. For every 4 dining Adults, one Mom dines for FREE!! Enjoy performances by the Clown and Strollers to treat Mom and the family. Call Palms Cafe now for Reservations 8943 2233.

Baca juga : Korang peminat Hot Wheels?

7,726 total views, no views today

Korang peminat Hot Wheels? Kini ada di Putrajaya

Korang peminat Hot Wheels? Kini ada di Putrajaya

Kalau korang nak tau, pada setiap hari Selasa malam, bertempat di Kompleks Kejiranan Presint 16.. menjadi salah satu tempat geng-geng pengumpul Hot Wheels ni berkumpul dan menjual koleksi masing-masing. Serius meriah..

Sebenarnya abam bukan pengumpul koleksi-koleksi Hot Wheels pun, tapi disebabkan hobi baru anak-anak ni abam layan jer lah.


Apa yang abam dapat tau, gerai-gerai kat sini mula dibuka pada jam 9 malam. Masa abam sampai kat sana dalam sekitar jam 9.30 malam, ..pengunjung dah mula ramai sampai parking agak susah nak dapat. pengunjung yang datang kat situ, bukan saja warga Putrajaya malah ada yang datang dari Kuala Lumpur, Negeri Sembilan, Shah Alam.


Kat sini ada pelbagai jenis koleksi, dari motosikal, kereta, trailer, lori dan macam-macam lagilah. Dari segi harga pulak, dari serendah Rm5 dan ada yang mencecah harga ribuan ringgit. Tapi bila tengok diorang berbelanja nak beli koleksi-koleksi Hot Wheels ni, macam beli kuih jer. Kalau dah minat kan..heheh


Cuba tengok koleksi Hot Wheels ni, abam nampak biasa jer..tapi harga Rm280 tu..

Ada satu gerai kat sini yang jual koleksi Lego. Harga pun agak berpatutan, dari Rm5 hingga Rm10 sahaja.


Tengah pusing melayan anak-anak cari Hot Wheels yang diorang suka, ternampak replika ni. Fuuh lawa. Kreatif.


Kat situ, bukan setakat boleh beli koleksi Hot Wheels jer, tapi korang boleh gak kalau nak repair ke nak tukar tayar ke..korang boleh cari brader ni..



Haa..kalau korang nak beli ke request kereta Hot Wheels yang korang minat..korang boleh jumpa brader ni pulak, Pak Dan namanya.


Untuk anak-anak, abam dah bagi budget dah…sorang tak boleh lebih dari Rm10. heheh..kalau lebih, larik budget abah nak oiii..heheh
Nampak tak dalam gambar kat bawah ni,…koleksi Hot Wheels dari filem Fast & Furious pun ada gak tau..sib baik anak-anak tak minta heheh..


Dah hampir sejam kat situ, bila memasing dah puas hati, dah dapat Hot Wheels yang diorang nak tu..baru lah nak balik..
Masa dalam perjalanan nak balik tu, masing-masing dah pesan..
“Minggu depan kita datang lagi yer..bah”
Abah mampu tersenyum jer lah heheh…


Jadi kepada peminat & pengumpul koleksi Hot Wheels, jangan lupa singgah kat Pusat Kejiranan Presint 16, Putrajaya setiap malam Selasa bermula jam 9 malam. Memang kelam biji mata lah tengok ..semua best-best.

9,475 total views, no views today

Tempahan Mix Cheese Tart dan Fruits Tart Putrajaya

Assalamualaikum..Hi korang..

Mix Cheese Tart Set 36 pcs
Mix Cheese Tart set 50 pcs
Tempahan Mix Cheese Tart set 25 pcs untuk majlis Hari Jadi
Tempahan Mix Cheese Tart sebagai hantaran perkahwinan
Fruits Tart

Untuk Fruits tart ni, filling yang digunakan agak istimewa iaitu filling kastard. Kombinasi rasa kastard dan buah-buahan ni menjadikan fruit tart ni lebih enak dan unik rasanya.

Mix Cheese Tart & Fruits Tart

Homemade Shell tart ..

Buat masa ni kebanyakan tempahan yang abam terima dari pelanggan yang tinggal di sekitar atau berdekatan Putrajaya dan Cyberjaya. Sebab kebanyakan tempahan ni abam akan hantarkan terus ke pejabat atau ke rumah pelanggan. Kadang-kadang ada juga tempahan dari luar Putrajaya seperti dari Kuala Lumpur, Kajang & Negeri Sembilan yang datang terus ambil ke rumah abam.

Kepada korang yang berminat nak tempah, samada nak makan sendiri ke, Nak buat hadiah atau hantaran kahwin/meminang ke atau apa-apa majlis ke atau yang memang tengah mengidam nak makan tu..boleh ler cepat-cepat whatsapp ke 0196228446.

Nak tengok-tengok contoh dessert lain?
Boleh ke Instagram abam kat sini.. khas untuk tempahan dessert :
Instagram : Khaisya Delite

9,219 total views, no views today