The Legend Resort Cherating Cipta Kenangan Terindah

The Legend Resort Cherating

The Legend Resort Cherating Cipta Kenangan Terindah

Bila sebut pasal Cherating , mesti ramai dah tau tempat ni antara salah satu lokasi menarik di Pahang malah salah satu lokasi percutian yang paling best di Malaysia. Pantainya yang cantik, siap boleh buat aktiviti surfing lagi. Lokasi yang menarik untuk scuba diving dan menjadi tempat persinggahan penyu untuk bertelur. Sebab tu, Cherating menjadi pilihan lokasi percutian pelancong dari dalam dan luar negara.

Baru-baru ni abam berpeluang bercuti ke Cherating dan abam sekeluarga menginap di The Legend Resort Cherating selama 3 hari 2 malam. Lokasi resort yang terletak di tepi pantai yang cantik dan kemudahan yang disediakan amat sesuai untuk sesi percutian keluarga.

The Legend Resort Cherating

Bilik di THE LEGEND RESORT CHERATING 

Kat The Resort Cherating ni korang tak perlu bimbang pasal bilik.  Kalau tak silap ada lebih kurang 205 bilik.  Pilihan dari jenis bilik Superior, Deluxe, Grand Deluxe, Junior Suite, Cherating Suite dan juga Penthouse.

Masa kat sana, abam sekeluarga menginap kat bilik superior. Cukup luas dan selesa untuk abam sekeluarga.

The Legend Resort Cherating

The Legend Resort Cherating

Di The Legend Resort Cherating, ada pelbagai harga bilik yang ditawarkan di antara Rm180 – RM2500 untuk satu malam. Terpulang kepada budget korang. Jika ada budget lebih dan berminat untuk honeymoon kat sini, boleh cuba bilik penthouse, memang cukup privasi.

The Legend Resort Cherating
The Legend Resort Cherating
The Legend Resort Cherating
The Legend Resort Cherating
The Legend Resort Cherating
The Legend Resort Cherating
The Legend Resort Cherating
The Legend Resort Cherating

Apa Yang Best kat THE LEGEND CHERATING RESORT ?

Kolam Renang di THE LEGEND CHERATING RESORT

Antara yang menarik di The Legend Cherating Resort ni adalah kolam renangnya. Rasanya antara banyak-banyak resort atau hotel yang pernah abam pegi, kat sini yang paling best. Kat sini ada 2 kolam besar dan 1 kolam kecil khas untuk kanak-kanak.

Kolam renang biru merupakan kolam renang paling besar kat The Legend Resort Cherating ni. Kedalaman ni sehingga 6 kaki. Kat sini boleh duduk lepak kat kolam ni sambil tengok anak-anak mandi, main air sampai puas.
Kat Kolam renang hijau pulak, kedalaman kolam ni sehingga 9 meter. Ini hanya khas untuk yang memang terer berenang dan kalau nak mandi kat kolam ni mesti pakai pakaian renang.

The Legend Resort Cherating

The Legend Resort Cherating
Kolam renang Hijau
The Legend Resort Cherating
Kolam renang biru di The Legend Resort Cherating

MUCK DIVE SCUBA di THE LEGEND RESORT CHERATING

 

Masa abam kat The Resort Cherating ni, ada satu aktiviti yang cukup menarik iaitu scuba diving. Rupanya kat laut Cherating ni cukup sesuai untuk lakukan scuba diving kerana ia mempunyai tarikan yang tersendiri. Dikatakan kat sini ada satu spesis batu karang yang hanya terdapat kat laut Cherating ni jer. Selain dari tu terdapat juga hidupan marin lain yang menarik dan unik disekitar pantai Cherating ni.
Untuk buat scuba diving ni, sebenarnya korang perlukan lesen dulu. Bukan boleh main terjun jer. Oleh tu, kat sini pihak Muck Dive Scuba ada menyediakan kelas untuk dapatkan lesen scuba diving ni.
The Legend Resort Cherating

Matlumat lanjut Muck Dive Scuba

  • Tel: 013-286 1620
  • Facebook: @muckdive

Email: muckdive@jomdive.com.my

Melihat Matahari Terbit di Pantai CHERATING

 

Antara aktiviti menarik kat sini setiap pagi, melihat keindahan ciptaan tuhan. Melihat terbitnya matahari. Serius sungguh cantik. Korang boleh lepak-lepak kat pantai berhadapan dengan The Legend Resort Cherating ni seawal 6.30 pagi, terasa angin pantai memang cukup menyegarkan.

The Legend Resort Cherating 8
The Legend Resort Cherating
The Legend Resort Cherating 8

The Legend Resort Cherating

Hafiz Firefly Tour

Kelip-kelip Cherating
Kelip-kelip

Sebelum ni kalau nak tengok kelip-kelip, antara lokasi yang abam tau ialah kat Kuala Selangor. Rupanya kat Cherating ni pun ada lokasi yang korang boleh tengok kelip-kelip ni. Aktiviti Firefly Tour ni korang boleh ikuti semasa korang menginap di The Legend Resort Cherating ni. Okeh nanti abam akan cerita pasal aktiviti kelip-kelip di entri seterusnya ya.

The Legend Resort Cherating 15

Lawatan ke Pasar Kuala Kemaman, Turtle Sanctuary & Kilang Keropok Lekor

 

Semasa bercuti disana, abam bersama-sama dengan keluarga besar KBBA9 dibawa melawat ke tempat-tempat yang cukup menarik. Antaranya Pasar Kuala Kemaman. Kat sini katanya cukup terkenal dengan ikan-ikan fresh terus dari laut. Rupanya ada kawan-kawan abam yang kampung diorang kat sana memang singgah kat sini beli ikan fresh, pastu bawak balik ke Putrajaya.

 

The Legend Resort Cherating Cipta Kenangan Terindah

Akan Bersambung ke bahagian ke 2

Baca juga Hari Keluarga KBBA9 di Cherating Beach Resort

3,221 total views, no views today

Tahniah KBB9 Jalinkan Kerjasama Bersama Inomedik Info Perubatan dan Kesihatan Terkini

Tahniah KBB9 Jalinkan Kerjasama Bersama Inomedik Info Perubatan dan Kesihatan Terkini

 

Tahniah KBB9 Jalinkan Kerjasama Bersama Inomedik Info Perubatan dan Kesihatan Terkini

 

Baru-baru ni ,Kelab Blogger Ben Ashaar (KBBA9) di berikan peluang bekerjasama bersama-sama dengan Komuniti Blogger Rasmi INOMEDIK untuk membantu menyebarkan bahan portal Inomedik kepada orang ramai melalui laman-laman media sosial.

Apa Fungsi sebenarnya INOMEDIK?

INOMEDIK, merupakan sebuah portal perubatan dan kesihatan Malaysia yang menyediakan maklumat dalam pelbagai platform seperti  dalam bentuk artikel, video dan ulasan pakar untuk menyampaikan info daripada pakar-pakar perubatan di seluruh Malaysia dan berita kesihatan terkini yang bertujuan memberi pendedahan kepada Malaysia melalui laman media sosial.

Tahniah KBB9 Jalinkan Kerjasama Bersama Inomedik Info Perubatan dan Kesihatan Terkini
INOMEDIK juga adalah kerjasama oleh pihak hospital, Universiti dan NGO. Untuk maklumat korang..INOMEDIK tidak memberikan nasihat perubatan, diagnosis atau rawatan. Ia sekadar menyalurkan info yang berkaitan tentang kesihatan sahaja seperti 1001 sakit & rawat, ibu & anak, i-sihat, i-berita, i-sokongan, -forum dan tool kesihatan.

 

 

Tahniah KBB9 Jalinkan Kerjasama Bersama Inomedik Info Perubatan dan Kesihatan Terkini
INOMEDIK juga adalah kerjasama oleh pihak hospital, Universiti dan NGO.

Jalinan Kerjasama antara KBBA9 dan Inomedik

Semoga dengan kerjasama antara Kelab Blogger Ben Ashaari (KBBA9) dan INOMEDIK, masyarakat akan lebih mudah untuk mendapat info-info terkini berkaitan kesihatan melalui media sosial. Moga kerjasama ini mampu memberi manfaat sepenuhnya kepada masyarakat di luar sana. Bagi yang ingin mendapatkan maklumat lanjut mengenai Inomedik, bolehlah layari laman sesawang mereka di www.inomedik.com . Semoga perkongsian ini memberi manfaat kepada semua  Sekali lagi tahniah kepada KBBA9 atas kerjasama ni.

Sumber : web   Kelab Blogger Ben Ashaari (KBBA9)  & Web INOMEDIK

Baca juga : Tips Keselamatan Beg di Airport

2,555 total views, no views today

Cosmoderm Travel Set

Cosmoderm Travel Set

Cosmoderm Travel Set sesuai seisi keluarga.

Kali ni, Hari Keluarga KBBA9 telah di adakan di The Legend Resort Cherating
Pahang. Bila sebut Cherating jer, abam dah terbayang laut, pantai dan confirm akan ada pelbagai aktiviti menarik kat bawah matahari terik. Bila dah banyak berjemur kat bawah sinar matahari terik ni, confirm abam akan sunburn punya lah. Tapi semua tu abam dah tak risau dah, sebab abam dah ada Cosmoderm Travel Set.

Okeh, apa sebenarnya Cosmoderm Travel Set ni?

Cosmoderm Travel Set
Dalam setiap  Cosmoderm Travel Set ni mengandungi :

  • Advanced Moisture Therapy Cream 50ml
  • Vitamin E Cream 3000 I.U. 50ml
  • Tea Tree Oil Magic Body Lotion 60ml

Cosmoderm Travel Set  

A. Cosmoderm Travel Set – Advanced Moisture Therapy Cream

Cosmoderm Travel Set

– Berfungsi untuk melembap dan melembutkan kulit kasar dan keras
– Krimnya yang pekat dan kaya dengan kombinasi ekstrak herba, minyak zaitun dan aloe vera yang membantu meredakan irritasi kulit.
– Amat sesuai kepada yang mengalami tumit kaki yang pecah dan mengalami masalah kulit kering & menggelupas. Amalkan setiap malam, sapukan pada tempat yang bermasalah tadi & Insyaallah kulit akan kembali lembut & lembap kembali,
– Selesa digunakan sebab tidak rasa berminyak.

Advanced Moisture Therapy Cream ni antara krim yang paling abam paling suka. Abam akan apply kan pada tapak kaki pada setiap malam sebelum tido. Sebelum ni abam ada masalah tumit kaki pecah dan bila abam dah mula gunakan Advanced Moisture Therapy Cream ni, kulit di tumit kaki tu dah semakin baik dah sekarang ni.

B. Cosmoderm Travel Set – Vitamin E Cream 3000 I.U.

Cosmoderm Travel Set

– Krimnya kaya dengan Vitamin E serta campuran minyak Rosehip dan minyak Zaitun. Menjadikan ia lebih efektif dalam melindungi kulit daripada sinar UV.
– Mempunyai anti-oksidan dapat membantu menangani masalah parut pembedahan, parut jerawat, rekahan kulit, selar matahari, tona kulit tidak sekata, kulit kering dan kedutan pra matang.

  Masa kat Hari Keluarga KBBA9 di The Legend Resort Cherating, banyak aktiviti menarik abam sekeluarga follow, dan kebanyakannya kami buat di bawah pancaran cahaya matahari. Jadi sebelum ikut sebarang aktiviti tu, abam akan pasti semua anak-anak gunakan Vitamin E Cream 3000 I.U. pada kulit untuk mengelakan sunburn. Kalau korang yang suka bercuti di tepi pantai, memang sesuai korang gunakan krim ni.

C. Cosmoderm Travel Set– Tea Tree Oil Magic Body Lotion

Cosmoderm Travel Set

– Krimnya diperkayakan dengan Lidah Buaya, ekstrak Chamomile dan Minyak Tea Tree.
– Krim ini cukup sesuai untuk meredakan perit kulit akibat selar matahari seperti di pantai. Juga dapat membantu  kurangkan jerawat badan dan iritasi kulit.
– Memberikan kelesesaan, menyejukan dan melegakan kulit tanpa mengelupasan.
– Boleh diguna sebagai deodoran. Anti bau badan dengan deodoran semula jadi.
– Tidak rasa berminyak & memberikan rasa sejuk selepas memakai.

Produk  Tea Tree Oil Magic Body Lotion memang menjadi kesukaan anak-anak terutama selepas buat aktiviti-aktiviti outdoor. Selepas mandi diorang minta sapukan pada tangan dan kaki. Mungkin rasa sejuk selepas disapu pada kulit buatkan diorang rasa lebih selesa. Yang bestnya, lotion ni berbau wangi..memang sesuai dipakai sebelum tido.

Cosmoderm Tea Tree Oil Shower Gel & BB Cream SPF 35 PA+++ with Tea Tree Oil

Masa kat The Legend Resort Cherating tu, pihak Cosmoderm merupakan salah satu penaja utama untuk Hari Keluarga KBBA9 dan selain produk-produk dalam Cosmoderm Travel Set kat atas tu, kami juga dibekalkan juga dengan BB Cream dan juga Tea Tree Oil Shower gel.

1. BB Cream SPF 35 PA+++ with Tea Tree Oil

Cosmoderm Travel Set

– Bertindak sebagai pelembap, bedak asas, sun block, kawal minyak dan juga anti-jerawat.
– Kalau untuk wanita, BB Cream ni memang boleh digunakan sebagai asas mekap atau kemasan tanpa mekap.
– Sebagai pelindung sinar cahaya mata atau sun block

– Membantu mengurangkan dan mengawal minyak di kulit muka.

2. Tea Tree Oil Shower Gel

Cosmoderm Travel Set

Bau wangian dari Tea Tree Oil Shower Gel ni memang wangi. Dah jadi favorite satu keluarga dah, setiap kali mandi mesti dengan Tea Tree Oil Shower Gel ni. Lepas mandi jer mesti rasa lebih segar.

Family-Day-Kelab-Blogger-Ben-Ashaari-The-Legend-Resort-Cherating

Untuk korang yang memang selalu travel, yang suka melancong atau nak kemana-mana tu, abam memang sarankan korang dapatkan Cosmoderm Travel Set ni. Ia mudah nak bawa kemana-mana sebab ia dalam bekas yang kecil. Setiap kandungan produk kurang dari 100ml, jadi takda masalah nak bawa jika korang nak travel dengan flight. Satu lagi, setiap produk dari Cosmoderm ni telah sahkan halal oleh JAKIM dan produk Cosmoderm jugak tidak diujikan keatas haiwan. Jadi korang boleh gunakan produk Cosmoderm ni tanpa was-was.

Kat mana korang boleh dapatkan 
Cosmoderm Travel Set?

Korang boleh beli secara online di laman web Cosmoderm, atau di Lazada. Juga korang boleh dapatkan di Farmasi Vitacare , AEON Wellness Store, Watson atau pun di Guardian jika korang lebih selesa membeli secara terus.

Set Umrah dan Haji Cosmoderm
Cosmoderm Travel Set  juga dikenali dengan Set Umrah dan Haji

Sekarang ni Cosmoderm tengah buat promosi ni.. Harga Cosmoderm Travel Set adalah RM60. Jika korang dapatkan set ni sekarang, korang akan mendapat satu Deep Heat Cream secara PERCUMA. Deep Heat Cream ni sangat sesuai untuk disapukan pada kaki yang lenguh-lenguh. Cosmoderm Travel Set  juga dikenali dengan Set Umrah dan Haji.

Nak info lanjut mengenai Cosmoderm Travel Set ni?

Boleh singgah link di bawah:

Website: www.cosmoderm.com.my
Instagram: www.instagram.com/cosmoderm
Facebook: www.facebook.com/cosmoderm

 

Link : Hari Keluarga KBBA9 di Legend Resort Cherating Episod 1

7,550 total views, no views today

Teruja dengan Hari Keluarga KBBA9 di Legend Cherating Resort

Hari Keluarga KBBA9 di The Legend Resort Cherating

Hari Keluarga KBBA9 di Legend Cherating Resort Episod 1

Assalam, hi korang..
Haa.. entri kali ni, abam agak excited nak ceritakan  pasal pengalaman abam bersama-sama dengan geng Kelab Blogger Ben Ashaari di Cherating tempoh hari.
Pada 18hb Ogos yang lepas abam bersama-sama dengan ahli-ahli Kelab Blogger Ben Ashaari di Cherating Pahang untuk menyertai hari keluarga kat sana. Lokasi kali ni abam rasa cukup menarik. Hari keluarga KBBA9 kali ni dibuat di The Legend Resort Cherating  .. Serius, ..fuuhh memang cantik tempat ni.
Family Day Kelab Blogger Ben Ashaari The Legend Resort Cherating Kali terakhir abam join Hari Keluarga KBBA9  ni, pada tahun 2016 di Agrofarm Air Keroh. Korang boleh baca kat SINI

Abam mulakan perjalanan agak lewat sket sebab kebetulan pada hari Jumaat tu anak abam yang ke 2 ada ujian hafazan untuk kelas KAFA. Jadi dalam pukul 4 petang baru boleh bertolak dari Putrajaya. Perjalanan agak mencabar sikit sebab petang tu hujan lebat lah pulak dan jalan memang jem teruk. Tapi lepas tol Gombak jer, Alhamdulillah jalan dah lengang, so boleh la drive dengan hati yang senang nan gembira. Kalau tak sebelum tu, anak-anak asyik dok tanya jer bila nak sampai. Al maklumlah masing-masing dah tak sabar nak tengok pantai kat The Legend Cherating Beach Resort yang cantik tu..
Lebih kurang pukul 9.00 malam camtu baru sampai kat The Legend Cherating Beach Resort Pada malam tu sebenarnya ada satu program di Hafiz Firefly Tour kat Hutan Paya Bakau Sungai Cherating. Tapi disebabkan abam lambat sampai, jadi tak dapat lah abam nak ikut diorang pegi kesana. Kalau tak boleh gak abam kongsikan pengalaman tengok kelip-kelip kat situ.

kelip-kelip-sg-cherating
Ni lah tempat nak tengok kelip-kelip di Sungai Cherating

Bilik kami di The Legend Resort Cherating cukup ohsem!!

Sebab wife dengan anak-anak pun dah penat, kami semua cek in ke bilik dulu, berehat jap sementara nak tunggu diorang balik dari Sungai Cherating.
Tak sangka, bilik yang abam dapat ni cukup luas dan cukup kemas. Jom tengok gambar yang abam ambik kat dalam bilik tu..

Family Day Kelab Blogger Ben Ashaari The Legend Resort Cherating 4
Family Day Kelab Blogger Ben Ashaari The Legend Resort Cherating

Family Day Kelab Blogger Ben Ashaari The Legend Resort Cherating

Family Day Kelab Blogger Ben Ashaari The Legend Resort Cherating

Family Day Kelab Blogger Ben Ashaari The Legend Resort Cherating

Family Day Kelab Blogger Ben Ashaari The Legend Resort Cherating

Family Day Kelab Blogger Ben Ashaari The Legend Resort Cherating

Masa abam sampai tu, sesi dinner yang disediakan oleh pihak The Legend Cherating Resort dah pun abis, jadi terpaksa lah mencari makanan kat luar resort. Rupanya dekat dengan  jalan nak masuk ke resort ni ada restoran dan kedai runcit yang dibuka sampai jam 4 pagi. Kat restoran ni sebenarnya jadi tempat persinggahan bas-bas yang nak ke Cherating dan kawasan lain di pantai timur. Abam decide nak bungkuskan jer lah memandangkan pengunjung kat restoran tu agak ramai jugak. Jadi kalau menginap di The Legend Resort Cherating, tak perlu bimbang pasal nak makan..tengah-tengah malam pun masih ada kedai/restoran yang masih buka.

Legend Cherating Kbba9

Lepas jer makan, masing-masing dah keletihan. Malam ni semua berehat, simpan tenaga untuk aktiviti esok pagi..
Haa..nak tau apa aktiviti kami semua kat sini? Tunggu sambungan entri abam lepas ni yer…
Jom abam bagi preview tentatif Hari Keluarga KBBA9 di Legend Resort Cherating

 

Tentatif Hari Keluarga KBBA9 di The Legend Resort Cherating

Family Day Kelab Blogger Ben Ashaari The Legend Resort Cherating
Menarik kan…jadi jangan lupa singgah ke blog abam nanti ya..

Maklumat lanjut:

En Meor bersama Ben Ashaari
pic credit to http://www.mohazsue.com

THE LEGEND RESORT CHERATING

Director of Sales : Encik Meor Amran

Alamat: Lot 1290, Mukim Sungai Karang, Cherating,

26080, Kuantan, Pahang Malaysia.

No Tel: 013 3319822

E-mail : dos@legendresort.com.my

Website : www.legendresort.com.my

7,171 total views, no views today

PhotoShoot Raya KBBA9 2017 yang meriah

Photoshoot Raya KBBA9 2017

Sekali lagi untuk tahun ni, sebilangan dari ahli keluarga Kelab Blogger Ben Ashaari dapat berkumpul bersama-sama untuk sesi Photoshoot Raya KBBA9 2017. Untuk abam, ini adalah kali yang ke dua dapat bersama-sama diorang. Kali pertama, dibuat pada tahun lepas di Matic Kuala Lumpur dan kali ni, untuk photoshoot Raya KBBA9 2017, dibuat di lokasi yang cukup menarik dan unik, iaitu di Muzium Warisan Melayu UPM.

Photoshoot Raya KBBA9 2017 – Muzium Warisan Melayu UPM

Photoshoot Raya KBBA9 2017
Lokasi kali ni, memang cukup menarik hati abam. Mau tak nya, keadaan sekeliling dengan suasana kampung, buatkan hati ni macam nak balik kampung ler pulak. Serius,memang cantik kawasan di Muzium Warisan Melayu UPM ni. Memang tak rugi abam ikut serta untuk Photoshoot Raya KBBA9 2017 kali ni.

Photoshoot Pre Raya 2017
Jutaan terima kasih  kepada pihak Muzium Warisan Melayu UPM kerana sudi menaja lokasi untuk sesi Photoshoot Raya KBBA9 2017. Malah sesi photoshoot kali ni, dikendalikan oleh juru gambar yang cukup berpengalaman, Wan Izhar Abu Bakar. Beliau merupakan jurugambar profesional dan jurugambar korporat. 

Photoshoot Raya KBBA9 2017- Di Belakang Tabir

Profesional betul abam tengok Wan Izhar dan krew-krew beliau ni melayan kerenah hampir 40 orang blogger semasa buat Photoshoot Raya KBBA9 2017 kali ni. Almaklumlah, kami semua bukannya model profesional. Tapi beliau cukup sabar, siap bagi tips camana nak berposing lagi tu. Kalau korang tengah mencari juru gambar. memang abam cukup syorkan servis dan kepakaran beliau kat korang. Korang hubungi jer ODS Studio Communications melalui email : onedigitalsolution@gmail.com atau boleh hubungi Puan Huda di talian 012-3031005.
Abam kongsikan beberapa gambar semasa dibelakang tabir semasa sesi photoshoot tu, jom tengok..

Photoshoot KBBA9 2017

Photoshoot KBBA9 2017
Photoshoot KBBA9 2017
Photoshoot KBBA9 2017
Photoshoot KBBA9 2017
Photoshoot KBBA9 2017

Photoshoot KBBA9 2017

Tak sabar sebenarnya nak tengok hasilnya camana. Kali ni, untuk sesi Photoshoot KBBA9 2017.. abam takda gambar dibelakang tabir secara solo..cuma sesekali menumpang kacau kat gambar orang jer..macam gambar kat bawah ni hehehhe…

Photoshoot KBBA9 2017

Photoshoot Raya KBBA9 2017 – Makan Tengah Hari cara Kampung.


Inilah antara makanan masakan kampung yang abam rasa cukup sedap dan cukup rasa kekampungannya. Masak lemak cili api dengan daging salai,  antara yang terbaik pernah abam rasa. Makan bersila, makan berhidang bersama kelurga KBBA9 memang jadi satu kenangan kat sini. Menu kampung ni di taja oleh Cafe Muzium Melayu UPM. Terima kasih kerana menjadi penaja untuk sesi Photoshoot Raya KBBA9 2017.

 

Photoshoot Raya KBBA9 2017
Photoshoot Raya KBBA9 2017 . Kredit : AznanSD
Photoshoot Raya KBBA9 2017
Photoshoot Raya KBBA9 2017 : Kredit – Afiqhalid.com
Photoshoot Raya KBBA9 2017
Photoshoot Raya KBBA9 2017 – Kredit Aznan

Photoshoot Raya KBBA9 2017 – Penaja Pakaian & Make up

Pakaian:

7th Jehan
@byfaradila @bynanienazyracollections
khimar & niqab by @niqavie_malaysia
Little Prin Cess
Aizara Couture
Butik Farisha Hana
@butikpenmerah
@hanatajuddin
Cik Kiah Tailor Pukal
Urban Thobe @uthobe
@sauq_scarf
@bajumelayuslimfit


Photoshoot Raya KBBA9 2017
Make-up:

1. Saidila by @m.u.a_byilahamzah
2. Athirahassin by @alinaothman
3. Shazillah sani by @makeupbyninanizam
4. Syima by @afifahbakri
5. Mas by @yayabebeh.makeup
6. YB Shehan by @akid.anuar
7. Nina Mirza by @lizamahizan
8. Ema by @jemarikuct_aischa
9. Moha/kecik/Azura/Ieta/Fiza/Yanty by @theblushguru
10. Dell by @afifahbakri
11. SS dan MamaKembarTiga by @faeezah_pija
12. Qaseh / Sueizza by @hamidah_mat_shafie
13. Ayue by @emily.aisya
14. CikMa QueAchmad by @nyonyahanna
15. Kak Laila @kartina_khanib
16. Azni @byezzaharon
17. Cik EN by @elsbyeliyana
18. Bella by @surayasufian
19. Yanie by @sitinurfatehah
20. Azura by @theblushguru
21. Nadia johari @lindaus
22. Umminani / Ujang : @lilybeautyfacial
23. Yulia Fajrin by @nurfahazliani

Terima kasih kepada semua ahli keluarga  Kelab Bloggers Ben Ashaari yang datang untuk sesi Photoshoot Raya KBBA9 2017 kali ni. Terima kasih juga kepada encik bos, Ben Ashaari . 

10,368 total views, no views today