Tapak Jualan Hot Wheels di Suria Mall Putrajaya

Tapak Jualan Hot Wheels di Suria Mall Putrajaya

Tapak Jualan Hot Wheels di Suria Mall Putrajaya | Khas untuk peminat koleksi kereta Hot Wheels terutama yang ada berdekatan Putrajaya, kini dah ada di tempat baru bertempat di Suria Mall Presint 2 Putrajaya.

Kalau korang follow entri abam sebelum ni, para pengumpul dan penjual koleksi Hot Wheels buat jualan di Pusat Komuniti Presint 16. Korang boleh baca kat sini Tapak Jualan Hot Wheels di Presint 16 Putrajaya

Tapak Jualan Hot Wheels di Suria Mall Putrajaya

Tapak Jualan Hot Wheels di Suria Mall Putrajaya

Di tempat yang baru ni, bertempat di tingkat 2 Suria Mall Presint 3, jualan koleksi Hot Wheels diorang buat pada hari Sabtu dan Ahad bermula dari jam 11 pagi sehingga jam 6 petang.. Tapi abam sarankan korang datang hari Ahad sebab pada hari Ahad ni lebih banyak collector yang datang menjual kat situ.

Tapak Jualan Hot Wheels di Suria Mall Putrajaya

 

Ni antara koleksi-koleksi Hot Wheels yang diorang jual dengan harga Rm5 jer.

Tapak Jualan Hot Wheels di Suria Mall Putrajaya

Tapi ada jugak koleksi Hot Wheels yang dijual pada Rm15 dan ke atas.

Tapak Jualan Hot Wheels di Suria Mall Putrajaya

Ni lah hasil hunting koleksi Hot Wheels dengan anak-anak semalam. Range harga setiap satu ni antara Rm5 ke Rm10 sahaja.

Tapak Jualan Hot Wheels di Suria Mall Putrajaya
Track sedang diuji

Kepada penggemar koleksi Hot Wheels terutama yang tinggal berdekatan Putrajaya tu, boleh lah datang singgah kat sini. Kat sini bukan sahaja ada jualan tapi ada juga diadakan pertandingan race untuk kereta Hot Wheels ni. Ada hadiah tau..kalau korang nak try race, boleh datang ke si.

Sedikit komen untuk pihak pengajur Hot Wheels Suria Mall Putrajaya

Kekadang kat sini agak sunyi dan lengang dengan pengunjung walaupun pada hari Ahad. Untuk pihak penganjur abam nak cadang, adakan lebih banyak promosi pasal tapak jual Hot Wheels di Suria Mall ni.

Terima kasih sekali kat korang yang sudi singgah & baca kat blog abam ya 😊

Insyaallah untuk entri yang akan datang, abam akan kongsikan serba ringkas pasal sejarah Hot Wheels.

Baca juga : Pasar Karat Kampung Berjaya Alor Setar

Baca juga : Jom ke KL Tower Mini Zoo

 

609 total views, 6 views today

Korang peminat Hot Wheels? Kini ada di Putrajaya

Korang peminat Hot Wheels? Kini ada di Putrajaya

Kalau korang nak tau, pada setiap hari Selasa malam, bertempat di Kompleks Kejiranan Presint 16.. menjadi salah satu tempat geng-geng pengumpul Hot Wheels ni berkumpul dan menjual koleksi masing-masing. Serius meriah..

Sebenarnya abam bukan pengumpul koleksi-koleksi Hot Wheels pun, tapi disebabkan hobi baru anak-anak ni abam layan jer lah.


Apa yang abam dapat tau, gerai-gerai kat sini mula dibuka pada jam 9 malam. Masa abam sampai kat sana dalam sekitar jam 9.30 malam, ..pengunjung dah mula ramai sampai parking agak susah nak dapat. pengunjung yang datang kat situ, bukan saja warga Putrajaya malah ada yang datang dari Kuala Lumpur, Negeri Sembilan, Shah Alam.


Kat sini ada pelbagai jenis koleksi, dari motosikal, kereta, trailer, lori dan macam-macam lagilah. Dari segi harga pulak, dari serendah Rm5 dan ada yang mencecah harga ribuan ringgit. Tapi bila tengok diorang berbelanja nak beli koleksi-koleksi Hot Wheels ni, macam beli kuih jer. Kalau dah minat kan..heheh


Cuba tengok koleksi Hot Wheels ni, abam nampak biasa jer..tapi harga Rm280 tu..

Ada satu gerai kat sini yang jual koleksi Lego. Harga pun agak berpatutan, dari Rm5 hingga Rm10 sahaja.


Tengah pusing melayan anak-anak cari Hot Wheels yang diorang suka, ternampak replika ni. Fuuh lawa. Kreatif.


Kat situ, bukan setakat boleh beli koleksi Hot Wheels jer, tapi korang boleh gak kalau nak repair ke nak tukar tayar ke..korang boleh cari brader ni..



Haa..kalau korang nak beli ke request kereta Hot Wheels yang korang minat..korang boleh jumpa brader ni pulak, Pak Dan namanya.


Untuk anak-anak, abam dah bagi budget dah…sorang tak boleh lebih dari Rm10. heheh..kalau lebih, larik budget abah nak oiii..heheh
Nampak tak dalam gambar kat bawah ni,…koleksi Hot Wheels dari filem Fast & Furious pun ada gak tau..sib baik anak-anak tak minta heheh..


Dah hampir sejam kat situ, bila memasing dah puas hati, dah dapat Hot Wheels yang diorang nak tu..baru lah nak balik..
Masa dalam perjalanan nak balik tu, masing-masing dah pesan..
“Minggu depan kita datang lagi yer..bah”
Abah mampu tersenyum jer lah heheh…


Jadi kepada peminat & pengumpul koleksi Hot Wheels, jangan lupa singgah kat Pusat Kejiranan Presint 16, Putrajaya setiap malam Selasa bermula jam 9 malam. Memang kelam biji mata lah tengok ..semua best-best.

8,824 total views, 9 views today