Buffet Ramadhan Iftar @ Cyberview Resort & Spa Cyberjaya

Buffet Ramadhan Iftar @ Cyberview Resort & Spa Cyberjaya

 

Buffet Ramadhan Iftar @ Cyberview Resort & Spa Cyberjaya

Assalamualaikum,..Hi korang..Buffet Ramadhan Iftar @ Cyberview Resort & Spa Cyberjaya
Baru-baru ni, Cyberview Resort & Spa Cyberjaya telah memberi peluang kepada abam untuk merasa hidangan buffet Ramadan di sana. Bertempat di lokasi yang cukup cantik, Verandah Restaurant..permandangan keindahan ruang berbuka puasa berkonsepkan taman tropika menjadikan tema kali ni Iftar @Cyberjaya cukup menarik. Buffet Ramadhan Iftar @ Cyberview Resort & Spa Cyberjaya
Buffet Iftar @ Cyberview Resort & Spa Cyberjaya
Atau korang boleh pilih ruang bahagian dalam restoran yang cukup menarik dan cukup selesa. Buffet Ramadhan Iftar @ Cyberview Resort & Spa Cyberjaya
Buffet Iftar @ Cyberview Resort & Spa Cyberjaya
Bayangkan dengan 23 gerai yang  menyajikan pelbagai juadah dari masakan Melayu, Cina, Jepun, Itali, Mexico dan pelbagai juadah yang cukup menarik seperti kambing golek, masak lemak, asam pedas, ulam-ulaman dan macam-macam lagi juadah yang boleh buat korang nak makan semuanya.
Jom abam kongsikan juadah yang menarik kat sana..Buffet Ramadhan Iftar @ Cyberview Resort & Spa Cyberjaya

Buffet Iftar @ Cyberview Resort & Spa Cyberjaya
Buffet Iftar @ Cyberview Resort & Spa Cyberjaya
Buffet Iftar @ Cyberview Resort & Spa Cyberjaya
Buffet Iftar @ Cyberview Resort & Spa Cyberjaya
Buffet Iftar @ Cyberview Resort & Spa Cyberjaya
Buffet Iftar @ Cyberview Resort & Spa Cyberjaya
Buffet Iftar @ Cyberview Resort & Spa Cyberjaya
Buffet Iftar @ Cyberview Resort & Spa Cyberjaya
Buffet Iftar @ Cyberview Resort & Spa Cyberjaya
Buffet Iftar @ Cyberview Resort & Spa Cyberjaya

Dessert yang mengancam jiwa di Iftar @Cyberview Resort & Spa Cyberjaya

Sebenarnya yang paling abam best sekali bila masuk dalam kawasan restoran Verandah tu. Bahagian dessert, fuhh memang menggoda abis. Hiasan dengan cara susunan dah lah cantik, pastu sedap-sedap pulak tu. Tak caya? Jom abam kongsikan sikit gambar-gambar dessert kat Buffet Iftar @ Cyberview Resort & Spa Cyberjaya tu..Buffet Ramadhan Iftar @ Cyberview Resort & Spa Cyberjaya

Buffet Iftar @ Cyberview Resort & Spa Cyberjaya
Buffet Iftar @ Cyberview Resort & Spa Cyberjaya
Buffet Iftar @ Cyberview Resort & Spa Cyberjaya
Buffet Iftar @ Cyberview Resort & Spa Cyberjaya
Buffet Iftar @ Cyberview Resort & Spa Cyberjaya
Buffet Ramadhan Iftar @ Cyberview Resort & Spa Cyberjaya
Buffet Iftar @ Cyberview Resort & Spa Cyberjaya
Buffet Iftar @ Cyberview Resort & Spa Cyberjaya
Pastu kat sini ada juga bahagian khas untuk kanak-kanak. Bahagian Kidz Zone menghidangkan chocolate fountain, soft ice cream, candies counter, popcorn, cup cakes, cookies dan bermacam-macam lagi juadah yang cukup menarik. Buffet Ramadhan Iftar @ Cyberview Resort & Spa Cyberjaya

Buffet Iftar @ Cyberview Resort & Spa Cyberjaya
Buffet Iftar @ Cyberview Resort & Spa Cyberjaya
Masa kat Buffet Iftar @ Cyberview Resort & Spa Cyberjaya tu, ada 2 juadah yang patut korang cuba kalau korang sana. Asam Pedas Ikan Salmon & Aiskrim rendang. Yer…Aiskrim Rendang!! Rare kan..haaa abam pun terpegun mula-mula tu, bila dah start rasa…emm memang unik rasanya. Satu lagi, Deep-fried Homemade Crispy Musang King Durian Rolls… fuuuhh ini memang sedap..nak tau camana sedapnya? Korang kena lah datang merasa kat sini…Buffet Ramadhan Iftar @ Cyberview Resort & Spa Cyberjaya

Buffet Iftar @ Cyberview Resort & Spa Cyberjaya
Aiskrim Rendang memang cukup rare…ini korang wajib cuba. Memang takda kat tempat lain

Buffet Iftar @ Cyberview Resort & Spa Cyberjaya

Deep-fried Homemade Crispy Musang King Durian Rolls memang sedap…Buffet Iftar @ Cyberview Resort & Spa Cyberjaya
Ada yang dah mula terliur bila tengok menu-menu kat Iftar @ Cyberview Resort & Spa Cyberjaya ni? Apa lagi, jom dapatkan harga buffet RM138 nett untuk dewasa (hari bekerja) dan RM100 nett pada hujung minggu.(Sabtu & Ahad). Korang boleh walk in terus jer ke sana nanti.Buffet Ramadhan Iftar @ Cyberview Resort & Spa Cyberjaya

Untuk pertanyaan, boleh hubungi 03- 8312 7091 / 7092. Atau korang boleh ke laman web rasmi, Cyberview Resort & Spa Resort OFFICIAL FACEBOOK.

Buffet Iftar @ Cyberview Resort & Spa Cyberjaya

Komen abam di Iftar @Cyberview Resort & Spa Cyberjaya

Apa yang boleh abam katakan, kat  Iftar @ Cyberview Resort & Spa Cyberjaya ni antara tempat berbuka puasa yang cukup berbaloi. Suasana taman yang cukup cantik dan tenang, dengan hidangan sebanyak 222 menu mampu buatkan perut korang bersorak riang gembira.
Dengan kemudahan surau yang cukup selesa, korang boleh solat terawikh dan kemudian boleh sambung makan balik nanti. Untuk anak-anak, dah tak perlu bimbang..biarkan jer diorang bergembira kat Kidz Zone dan Taman permainan yang disediakan berdekatan.

Sekali lagi terima kasih kepada pihak Cyberview Resort & Spa Cyberjaya untuk Media Preview untuk tahun 2017 ni.

Terima kasih jugak kat korang sebab sudi singgah kat blog abam ni yer..

Baca : Hi Tea Superheroes di Palm Garden Hotel

5,109 total views, 9 views today

Tempahan Mix Cheese Tart dan Fruits Tart Putrajaya

Assalamualaikum..Hi korang..

Mix Cheese Tart Set 36 pcs
Mix Cheese Tart set 50 pcs
Tempahan Mix Cheese Tart set 25 pcs untuk majlis Hari Jadi
Tempahan Mix Cheese Tart sebagai hantaran perkahwinan
Fruits Tart

Untuk Fruits tart ni, filling yang digunakan agak istimewa iaitu filling kastard. Kombinasi rasa kastard dan buah-buahan ni menjadikan fruit tart ni lebih enak dan unik rasanya.

Mix Cheese Tart & Fruits Tart

Homemade Shell tart ..

Buat masa ni kebanyakan tempahan yang abam terima dari pelanggan yang tinggal di sekitar atau berdekatan Putrajaya dan Cyberjaya. Sebab kebanyakan tempahan ni abam akan hantarkan terus ke pejabat atau ke rumah pelanggan. Kadang-kadang ada juga tempahan dari luar Putrajaya seperti dari Kuala Lumpur, Kajang & Negeri Sembilan yang datang terus ambil ke rumah abam.

Kepada korang yang berminat nak tempah, samada nak makan sendiri ke, Nak buat hadiah atau hantaran kahwin/meminang ke atau apa-apa majlis ke atau yang memang tengah mengidam nak makan tu..boleh ler cepat-cepat whatsapp ke 0196228446.

Nak tengok-tengok contoh dessert lain?
Boleh ke Instagram abam kat sini.. khas untuk tempahan dessert :
Instagram : Khaisya Delite

2,618 total views, 7 views today