Buffet Ramadhan Iftar @ Cyberview Resort & Spa Cyberjaya

Buffet Ramadhan Iftar @ Cyberview Resort & Spa Cyberjaya

 

Buffet Ramadhan Iftar @ Cyberview Resort & Spa Cyberjaya

Assalamualaikum,..Hi korang..Buffet Ramadhan Iftar @ Cyberview Resort & Spa Cyberjaya
Baru-baru ni, Cyberview Resort & Spa Cyberjaya telah memberi peluang kepada abam untuk merasa hidangan buffet Ramadan di sana. Bertempat di lokasi yang cukup cantik, Verandah Restaurant..permandangan keindahan ruang berbuka puasa berkonsepkan taman tropika menjadikan tema kali ni Iftar @Cyberjaya cukup menarik. Buffet Ramadhan Iftar @ Cyberview Resort & Spa Cyberjaya
Buffet Iftar @ Cyberview Resort & Spa Cyberjaya
Atau korang boleh pilih ruang bahagian dalam restoran yang cukup menarik dan cukup selesa. Buffet Ramadhan Iftar @ Cyberview Resort & Spa Cyberjaya
Buffet Iftar @ Cyberview Resort & Spa Cyberjaya
Bayangkan dengan 23 gerai yang  menyajikan pelbagai juadah dari masakan Melayu, Cina, Jepun, Itali, Mexico dan pelbagai juadah yang cukup menarik seperti kambing golek, masak lemak, asam pedas, ulam-ulaman dan macam-macam lagi juadah yang boleh buat korang nak makan semuanya.
Jom abam kongsikan juadah yang menarik kat sana..Buffet Ramadhan Iftar @ Cyberview Resort & Spa Cyberjaya

Buffet Iftar @ Cyberview Resort & Spa Cyberjaya
Buffet Iftar @ Cyberview Resort & Spa Cyberjaya
Buffet Iftar @ Cyberview Resort & Spa Cyberjaya
Buffet Iftar @ Cyberview Resort & Spa Cyberjaya
Buffet Iftar @ Cyberview Resort & Spa Cyberjaya
Buffet Iftar @ Cyberview Resort & Spa Cyberjaya
Buffet Iftar @ Cyberview Resort & Spa Cyberjaya
Buffet Iftar @ Cyberview Resort & Spa Cyberjaya
Buffet Iftar @ Cyberview Resort & Spa Cyberjaya
Buffet Iftar @ Cyberview Resort & Spa Cyberjaya

Dessert yang mengancam jiwa di Iftar @Cyberview Resort & Spa Cyberjaya

Sebenarnya yang paling abam best sekali bila masuk dalam kawasan restoran Verandah tu. Bahagian dessert, fuhh memang menggoda abis. Hiasan dengan cara susunan dah lah cantik, pastu sedap-sedap pulak tu. Tak caya? Jom abam kongsikan sikit gambar-gambar dessert kat Buffet Iftar @ Cyberview Resort & Spa Cyberjaya tu..Buffet Ramadhan Iftar @ Cyberview Resort & Spa Cyberjaya

Buffet Iftar @ Cyberview Resort & Spa Cyberjaya
Buffet Iftar @ Cyberview Resort & Spa Cyberjaya
Buffet Iftar @ Cyberview Resort & Spa Cyberjaya
Buffet Iftar @ Cyberview Resort & Spa Cyberjaya
Buffet Iftar @ Cyberview Resort & Spa Cyberjaya
Buffet Ramadhan Iftar @ Cyberview Resort & Spa Cyberjaya
Buffet Iftar @ Cyberview Resort & Spa Cyberjaya
Buffet Iftar @ Cyberview Resort & Spa Cyberjaya
Pastu kat sini ada juga bahagian khas untuk kanak-kanak. Bahagian Kidz Zone menghidangkan chocolate fountain, soft ice cream, candies counter, popcorn, cup cakes, cookies dan bermacam-macam lagi juadah yang cukup menarik. Buffet Ramadhan Iftar @ Cyberview Resort & Spa Cyberjaya

Buffet Iftar @ Cyberview Resort & Spa Cyberjaya
Buffet Iftar @ Cyberview Resort & Spa Cyberjaya
Masa kat Buffet Iftar @ Cyberview Resort & Spa Cyberjaya tu, ada 2 juadah yang patut korang cuba kalau korang sana. Asam Pedas Ikan Salmon & Aiskrim rendang. Yer…Aiskrim Rendang!! Rare kan..haaa abam pun terpegun mula-mula tu, bila dah start rasa…emm memang unik rasanya. Satu lagi, Deep-fried Homemade Crispy Musang King Durian Rolls… fuuuhh ini memang sedap..nak tau camana sedapnya? Korang kena lah datang merasa kat sini…Buffet Ramadhan Iftar @ Cyberview Resort & Spa Cyberjaya

Buffet Iftar @ Cyberview Resort & Spa Cyberjaya
Aiskrim Rendang memang cukup rare…ini korang wajib cuba. Memang takda kat tempat lain

Buffet Iftar @ Cyberview Resort & Spa Cyberjaya

Deep-fried Homemade Crispy Musang King Durian Rolls memang sedap…Buffet Iftar @ Cyberview Resort & Spa Cyberjaya
Ada yang dah mula terliur bila tengok menu-menu kat Iftar @ Cyberview Resort & Spa Cyberjaya ni? Apa lagi, jom dapatkan harga buffet RM138 nett untuk dewasa (hari bekerja) dan RM100 nett pada hujung minggu.(Sabtu & Ahad). Korang boleh walk in terus jer ke sana nanti.Buffet Ramadhan Iftar @ Cyberview Resort & Spa Cyberjaya

Untuk pertanyaan, boleh hubungi 03- 8312 7091 / 7092. Atau korang boleh ke laman web rasmi, Cyberview Resort & Spa Resort OFFICIAL FACEBOOK.

Buffet Iftar @ Cyberview Resort & Spa Cyberjaya

Komen abam di Iftar @Cyberview Resort & Spa Cyberjaya

Apa yang boleh abam katakan, kat  Iftar @ Cyberview Resort & Spa Cyberjaya ni antara tempat berbuka puasa yang cukup berbaloi. Suasana taman yang cukup cantik dan tenang, dengan hidangan sebanyak 222 menu mampu buatkan perut korang bersorak riang gembira.
Dengan kemudahan surau yang cukup selesa, korang boleh solat terawikh dan kemudian boleh sambung makan balik nanti. Untuk anak-anak, dah tak perlu bimbang..biarkan jer diorang bergembira kat Kidz Zone dan Taman permainan yang disediakan berdekatan.

Sekali lagi terima kasih kepada pihak Cyberview Resort & Spa Cyberjaya untuk Media Preview untuk tahun 2017 ni.

Terima kasih jugak kat korang sebab sudi singgah kat blog abam ni yer..

Baca : Hi Tea Superheroes di Palm Garden Hotel

6,085 total views, 8 views today

Hi Tea Superheroes Palm Garden Hotel Untuk Raikan Hari Ibu

Hi Tea Best Putrajaya

Hi Tea Superheroes Palm Garden Hotel Hi Tea Best Putrajaya

Hi korang,..

Bulan Mei, antara bulan kegemaran abam. Nak tau kenapa? Sebab dalam bulan Mei ni,macam-macam hari istimewa kita boleh sambut macam Hari Ibu, Hari Guru, Hari Pekerja..pastu hari jadi abam pun dalam bulan Mei jugak. Haa..special kan bulan Mei ni? ehehehe..Hi Tea Best Putrajaya
Baru-baru ni, abam dapat jemputan dari Hotel Palm Garden, IOI Resort Putrajaya untuk ke majlis Hi Tea kat sana. Rupanya kat sana, ada Hi Tea yang berkonsepkan Superheroes. Apa lagi, bukan abam teruja…anak-anak lagilah teruja bila diorang boleh ikut sekali..Hi Tea Best Putrajaya

Hi Tea Best Putrajaya

Sebenarnya abam memang dok cari nak lokasi tempat makan untuk bawa famili makan-makan ni. Nak cari tempat yang menarik sambil dating dengan wife, sambil tu dapat layan anak-anak gak. Terima kasih Hotel Palm Garden, IOI Resort Putrajaya atas jemputan ni.Hi Tea Best Putrajaya

Apa yang menariknya di Hi Tea Palm Garden Hotel IOI Resort Putrajaya?Hi Tea Best Putrajaya

Apa yang menariknya di Hi Tea Palm Garden Hotel IOI Resort Putrajaya ni? Opkos lah menunya..jom tengok, abam kongsikan gambar-gambar menarik kat sana. Boleh dikatakan kebanyakan menu yang disajikan bertemakan nama superheroes. Fuh..Nostalgia, teringat balik zaman kanak-kanak dulu ni..heheh

Hi Tea Best Putrajaya
Hi Tea Best Putrajaya
Hi Tea Best Putrajaya
Hi Tea Best Putrajaya

Hi Tea di Palm Garden Hotel IOI Resort Putrajaya bermula dari jam 12 tengah hari sehingga jam 4 petang. Jadi menu yang disediakan cukup menarik, dari makanan berat sehingga dessert yang boleh tangkap nangis, terutama untuk korang yang tengah acah-acah nak diet. Mau taknya, tengok jer lah betapa cantik nya diorang hias. Masa abam kat sana pun, tak menang tangan melayan anak-anak, kalau boleh semua diorang nak makan.Hi Tea Best Putrajaya

Hi Tea Best Putrajaya
Hi Tea Best Putrajaya

Hi Tea Best Putrajaya
Bila diorang dah terover xcited..ni lah jadi nya..hehehe

Hi Tea Best Putrajaya

Haa..tapi bagi korang yang memang acah-acah nak diet, nak slim sebelum raya ni..jangan bimbang, pihak Palm Garden Hotel IOI Resort Putrajaya ada jugak menyediakan menu yang abam rasa cukup sesuai dan memang menyihatkan yang korang boleh cuba kat sini. Hi Tea Best Putrajaya

Hi Tea Best Putrajaya
Hi Tea Best Putrajaya
Hi Tea Best Putrajaya

Hi Tea Best Putrajaya

Watak Superheroes di Hi Tea Palm Garden Hotel IOI Resort
Putrajaya.
Hi Tea Best Putrajaya

Masa abam sampai dengan famili kat Palm Garden Hotel, kami di sambut meriah dengan 3 watak superheroes ni. Yang sorang ni, pada mulanya abam ingatkan watak Joker dalam citer Batman tu…tapi bukan, mamat ni clown kat situ.heheh…terer dia buat belon.Hi Tea Best Putrajaya

Hi Tea Best Putrajaya
Tolong jangan pikir yang bukan-bukan yer… clown tu nak tolong spiderman turun dari tiang…gayat katanya..heheheh

Masa abam kat Palm Garden Hotel IOI Resort Putrajaya tu, sebenarnya abam lebih teruja tengok anak-anak melayan keseronakan diorang kat situ.

Hi Tea Best Putrajaya
Hi Tea Best Putrajaya
Hi Tea Best Putrajaya

Komen abam, makanan yang dihidangkan kat sini bukan sekadar untuk hi tea sahaja, tapi terdapat pelbagai makanan yang sesuai untuk dijadikan lunch. Makanan disediakan secara buffet, jadi makanlah sepuas-puasnya. Kalau ikut kan semua makanan kat situ abam nak makan, tapi memandang perut dah semakin boncet ni, abam hanya mampu merasa jer lah. Tak leh nak makan banyak-banyak sangat. Nanti lagi lah bertambah boncet. Tapi dalam banyak-banyak tu, ada beberapa menu yang rasa cukup sedap dan korang mesti cuba kalau dah ke sana. Antaranya kueteow, satay, shawarma dan sandwich.
Dengan tema superheroes yang cukup menarik, hiasan dan dekorasi yang cukup menarik perhatian anak-anak terutamanya,. Palm Garden Hotel IOI Resort Putrajaya boleh di jadikan salah satu untuk korang sambut serta meraikan hari istimewa bersama keluarga tersayang.Hi Tea Best Putrajaya

Hi Tea Best Putrajaya
Hi Tea Best Putrajaya
Hi Tea Best Putrajaya
Hi Tea Best Putrajaya
Hi Tea Best Putrajaya

Boleh lawati FB Palm Garden Hotel IOI Resort Putrajaya untuk mendapatkan pelbagai promosi dan info lanjut.Hi Tea Superheroes Palm Garden Hotel

Dapatkan harga  Promosi Superheroes di Hi Tea Palm Garden Hotel IOI Resort Putrajaya.Hi Tea Best Putrajaya

MOM Meets Superheroes Let’s celebrate Mother’s Day with the Superheroes this Sunday, 14 May 2017. After all, Mom is a Superhero too!! Only RM68.00nett per adult. 40% discount for children 4 – 12 years and Senior Citizens 60 years and above. For every 4 dining Adults, one Mom dines for FREE!! Enjoy performances by the Clown and Strollers to treat Mom and the family. Call Palms Cafe now for Reservations 8943 2233.

Baca juga : Korang peminat Hot Wheels?

3,649 total views, 8 views today