Selamat Tahun Baru 2017 dengan semangat baru

Selamat Tahun Baru 2017 untuk korang..

Rasanya dah berbulan abam tak jejak kan kaki ke gym. Bukan nya sebab malas. Tapi terlalu letih dan tak cukup tido. Sapa yang follow abam kat Fb dengan IG mungkin tau kot rasanya.

Sejak abam terjebak dengan biz dessert ni, memang abam betul-betul tak cukup tido. Kadang-kadang bila ada order terlalu banyak, dalam 1 hari,mungkin dalam 2-3 jam jer abam tido… Tu yang kes sampai tertido kat meja kedai mamak tu…( sapa yang baca kisah abam share kat Fb tu tau kot rasanya hehehhe)

Hari ni, 1/1/2017 ..salah satu azam abam nak buat, nak fit kan badan balik macam dulu…rasa penat lah jadi pembawa lemak banyak-banyak ni. Tengok ni, masa kat gym tadi…tengok sendirilah betapa berat abam sekarang…pinggang pun dah 32 inci….
Hari ni, paksa diri ke gym..renew membership jadi bila dah renew, nak tak nak kena lah pi gym lepas ni. Tak pi rugi lah dah bayar sebulan woo…
Alang-alang tu heret ler wife sekali. Takan nak kita sorang jer yang sihat kan. Best friend pun kena juga  sihat kan..kan…heheh


Masuk 2017 abam  dah bertekad untuk lebih pentingkan menjaga pemakanan. Bukan tak boleh makan, tapi kena berpada-pada. Lebih kan makan sayur-sayuran & kurangkan makanan yang berminyak. Macam abam sendiri, memang tak boleh nak mengelak bab makan ni ..sebab abam sendiri akan jadi tester untuk dessert yang abam buatkan tu. Nak jualkan, mesti lah kena rasa dulu sebelum sampai kat pelanggan. Kualiti tetap kena jaga beb…

Bila dah umur semakin meningkat ni, memang kena jaga kesihatan. Salah satu nya dengan jaga pemakanan. Dah tak boleh nak bantai semua makanan macam dulu. Makan secara sihat tu yang penting. Kalau ada kemampuan ambik lah supplement yang sesuai dengan keperluan. Macam abam, abam cuba elakan dari minum air manis sekarang ni. Abam gantikan gula dengan Stevia Royal Leaf dalam setiap minuman abam. Korang memang patut cuba ni…

Insyaallah, untuk entri akan datang nanti abam akan kongsikan lagi tips mudah camana nak turunkan berat korang…

Harap tahun boleh fit macam ni ballik….berat 78 kg tapi pinggang 30 inci jer…

Abam berharap dalam tahun 2017 ni,  akan diberikan lagi kesihatan yang lebih baik, untuk keluarga dan untuk korang jugak.. Aamiin.

 

2,351 total views, 6 views today

Sharing is caring!

2 Replies to “Selamat Tahun Baru 2017 dengan semangat baru”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge