Percutian Awesome Di Swiss Garden Beach Resort Lumut

Percutian Awesome Di Swiss Garden Beach Resort Lumut

Hi Korang, Assalamualaikum..!!
Nak Tanya korang sket ni..korang pernah tak bercuti ke Lumut Perak? Mesti ada dalam yang dah pernah pegi bercuti kat sana kan…Walaupun dah banyak kali pergi ke tempat yang sama tapi tak pernah rasa jemu u kan, betul tak? Yela mana tak nya, pantai yang terdapat di Lumut and Pulau Pangkor perghh! sangat cantik!

Sumber google

Pada korang yang tak pernah lagi bercuti ke Lumut, abam suggest kat korang untuk cuti akan datang nanti korang try la pegi bercuti kat sana pulak..Ye lah nak pergi ke Maldives jauh kan…kita pergi ke Lumut jela…Pantai-pantai yang ada di sekitar Lumut ni pun tak kurang hebatnya ..macam pantai teluk Batik..memang cantik.

Sumber GooGle

Okay, kalau korang rasa cuti kali ni korang nak bercuti ke Lumut, sini abam nak share dengan korang sebuah hotel yang boleh korang menginap di sana. Sebenarnya memang banyak hotel yang menarik yang terdapat di sekitar Lumut ni tapi satu hotel ni memang sangat menarik perhatian abam dan abam confirm korang pon akan tertarik jugak! Hotel yang abam maksudkan tu ialah Swiss Garden Beach Resort Damai Laut…

Swiss Garden Beach Resort Damai Laut.  Panjang kan nama hotel ni kan..hotel ni bertaraf empat bintang taw..walaupun begitu..harga yang ditawarkan di sini perghh sangat memeranjatkan ..Murah dan cukup berpatutan ..okayyy!! Abam pun tak percaya hotel macam ni menawarkan harga yang sangat terendah..so boleh la korang short listed hotel ni dalam list korang nanti!

Swiss Garden Beach Resort Damai Laut Lumut
sumber gambar emily2u.com

Kemudahan di Swiss Garden Beach Resort Damai Laut

Untuk pengetahuan korang, di sini terdapat enam pilihan bilik yang boleh korang pilih. Setiap bilik ni mempunyai keistimewaan yang tersendiri  sama ada korang nak bilik yang mengadap laut atau nak ngadap ke taman..terpulak kat korang..Bilik-bilik yang ditawarkan di sini dilengkapi dengan perabot yang sangat elegant dan menampakkan seperti berada di sebuah bilik yang terkemuka gittu..Terdapat juga balkoni di dalam setiap bilik so korang boleh la menikmati pemandangan sambil lepak pekena kopi ke teh ke kan..
Kemudahan lain yang ada kat Swiss Garden Beach Resort Damai Laut seperti kolam renang , tab mandi panas/jakuzi, khidmat urutan, khidmat spa dan kecantikan, pusat kecergasan, khidmat menyeterika, dobi dan banyak lagi! Memang sangat berpatutan la dengan harga yang ditawarkan di sini..memang tak rugi pun, malah korang akan berasa cukup berbaloi!


Selain itu, kat Swiss Garden Beach Resort Damai Laut ni juga, korang boleh buat aktiviti yang terdapat di sekitar hotel ni seperti kemudahan sukan air kepada sesiapa yang suka akan aktiviti air, menunggang kuda, berbasikal di sepanjang kawasan hotel ni, berkayak, pingpong, golf, gelanggang tenis, taman permainan kanak-kanak dan banyak lagi la…pasti korang tak akan bosan lah kalau menginap di sini..


Setiap aktiviti yang abam sebut tadi berbayar..tapi tak mahal pun…jangan risau, memang berpatutan.hhehehe…Kat Swiss Garden Beach Resort Damai Laut ni juga ada juga menyediakan kemudahan bilik mesyuarat atau dewan jika nak buat jamuan.

aktiviti outdoor menaiki ATV
Sumber faizalfredley.com

Bila kita plan nak berholiday, mesti yang ada concern pasal tempat makan. Kat sini korang jangan risau…dah la tepi pantai kan..macam-macam makanan korang boleh dapatkan di sini…korang nak makan apa? Seafood? makanan barat? makanan tempatan? Masakan thai? Jangan bimbang, semuanya ada….terdapat banyak kedai-kedai makan di sekitar Lumut ni…memang senang jerk orang nak cari..Kalau tak nak makan kat luar, mungkin nak sekali sekali merasa masakan hotel, kat Swiss Garden Beach Resort ada menyediakan restoran yang menyajikan pelbagai pilihan untuk korang menjamu selera di resort ini termasuklah hidangan Malaysia serta Barat. Kalau korang nak makan sambil mendengar muzik yang merdu korang boleh la cuba di Restoran Blue Chip Lounge di mana di sini mempunyai live band sendiri tauu…

 Swiss Garden Beach Resort Lumut
Restoren Blue Chip Swiss Garden Beach Resort Lumut

Selain dari tu, di Swiss Garden Beach Resort Lumut ada disediakan juga makanan Thailand dan korang boleh dapati di Restoran Thai Taste…macam-macam ada kat sini korang nak makan tomyam, ikan tiga rasa semua ada okay! Dan yang paling penting makanan yang disediakan di sini sangat sedap dan harga pulak sangat berpatutan! Perghh memang sedapnya!! Terliur plak sebut pasal makanan ni..hahahah!!


Itulah serba sedikit yang abam boleh kongsi dengan korang tentang Swiss Garden Beach Resort Lumut ni…Kalau korang nak tahu, hotel ni menerima feedback yang positif tau dari semua penginap yang pernah menginap di sini! Rugi la kalau korang tak cuba kalau bercuti ke Lumut…jangan cakap abam tak payung okay! Hahahaa.

Booking hotel Swiss Garden Beach Resort Lumut dengan TRAVELOKA.com

Untuk memudahkan korang ,..Abam nak suggest kat korang gunakan website  Traveloka bila korang nak booking hotel Swiss Garden Beach Resort Lumut ni. Memang cukup mudah.
Jangan lupa.. . Jom la book Swiss Garden Beach Resort Damai Laut on Traveloka dengan segera!!!! 
Ok..selamat bercuti…

https://www.traveloka.com/en-my/

– Nak cari pot laksa sedap di Putrajaya, Jom ke SINI.

– Nak resepi brownies kedut yang mudah tapi mak aaiii sedap!! Jom ke SINI.

 

 

4,333 total views, 23 views today

Sharing is caring!

8 Replies to “Percutian Awesome Di Swiss Garden Beach Resort Lumut”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge