Bengkel Fotografi Kelab Blogger Ben Ashaari bersama Adhadi Mohd di Agro Farmstay

Pada 2 Januari 2016, tercapai cita-cita nak blajar secara formal menggunakan kamera dslr. Peluang yang tak disangka-sangka apabila Kelab Blogger Ben Ashaari membuat satu bengkel Fotografi dan Alhamdulillah, abam diterima untuk menyertai sekali dalam bengkel tu.. Resort Agro Farm @ Skill Tech, Melaka. Bertempat di Agro Farm Stay Skill Tech Melaka, ada seramai 30 orang …

Produk Hebat keluaran Nanafa Juta Beauty.

Pertama kali terpandang produk dari Nanafa Juta Beauty ni, abam cukup tertarik dengan tagline nya..” Licin Monne Putih Seppo”.. Rupanya ia dari loghat Kelantan yang bermaksud “Licin Giler Putih Melepak”. Nasib baik kawan abam dari Kelantan yang tolong translatekan. Heheh.. Set Blanco, produk kecantikan keluaran Nanafa Juta Beauty merupakan produk syarikat muslim, siap ada kelulusan …

Ohh..kasut baru aku…

Sebenarnya dah lama abam nak shopping kasut baru ni…kasut snickers abam yang lama pun dah hampir rabak dah..walaupun abam jarang guna…kalau setakat pegi jalan-jalan sekitar Putrajaya ni, abam lebih selesa bersandal jer..sarung jer terus jalan hehhe… Hari ni, masa pegi jalan-jalan kat Alamanda..saja nak menggatal masuk ke Kedai Nike . Rupa-rupanya sekarang ni, kedai Nike …

Percutian Tak Dirancang : Bermalam di Hotel The Royal Chateau, Cameron Highland…

Assalamualaikum gaiss… Sepatutnya abam update entri ni masa abam kat Cameron Highland hari tu. Tapi memandangkan blog pun masih blom siap, masa tu pulak abam kurang sihat..so tertangguh ler sket. Okeh, sebenarnya holiday ke Cameron Highland pada hari tu tak dirancang pun. Cadangnya nak balik kampung jer. Ntah malam tu terasa Cameron Highland memanggil-manggil plak …

Pakaian sekolah anak..kat mana aku beli untuk tahun ni..

Tahun ni untuk mengelakan kelam kabut shopping di waktu last minit, aku ambik keputusan untuk selesaikan awal-awal baju sekolah untuk anak-anak. Untuk kakak Aqilah yang nak masuk darjah 6 dan untuk abam Hadif yang akan naik ke darjah 4. Dan untuk tahun ni, aku ambik keputusan untuk cuba bershopping di Alor Setar pulak,berbanding untuk tahun-tahun …

Star Wars : The Force Awaken, filem wajib tonton..

Akhirnya setelah berminggu ditayangkan barulah aku berkesempatan pegi tengok movie Star  Wars The Force Awaken ni. Sebenarnya aku nak pegi tengok dari minggu pertama movie ni kluar lagi, tapi yang tak tahannya terlalu ramai sangat kat panggung tu. Malas aku nak bersesak…hehhehe..biasalah, aku ni kalau pegi tengok wayang selalunya akan bawa sekali dengan wife dan …