Laksa Sarang D’laila – Laksa apa pulak ni?

“Jom, kita pi makan laksa sarang kat kedai kak Laila..”

Pernah ke korang dengar pasal Laksa Sarang?

Haa..Laksa Sarang? Serius, ni pertama kali abam dengar nama laksa sarang. Walaupun abam ni boleh dikategorikan sebagai peminat laksa, tapi ni lah pertama kali dengar. Kalau setakat laksa utara, laksa Penang, laksa Kelantan, laksa Johor tu memang pernah lah makan. Dalam otak ni memang tak dapat bayangkan camana rupa laksa sarang ni. Takpa, petang tu jugak ke kedai Kak Laila yang terletak di MMA Santai Corner.

Keadaan orang yang begitu ramai di hadapan gerai Dlaila

Tak sampai 10 minit, laksa sarang yang abam order dah pun sampai. Menarik jugak laksa sarang ni. Rupanya, sarang yang dimaksudkan adalah telur yang digoreng dan dibentukan seperti sarang. Ooooo…baru lah tau. Kuah laksanya cukup pekat, memang tak kedekut langsung. Ditambah pula dengan bahan-bahan lain seperti timun, bawang, salad & nenas, memang dah cukup marbeles. Kalau tak disebabkan abam dah makan sebelum datang ke sini, rasanya mau ditambah mangkuk ke 2 ni…

Laksa Sarang Dlaila -www.abamkorie.com 4
Ini lah telur yang digoreng dan dibentukkan seperti sarang…memang unik kan..
Laksa Sarang Dlaila -www.abamkorie.com 5
Antara bahan-bahan yang dimasukan ke dalam laksa sarang…

 

Laksa Sarang Dlaila -www.abamkorie.com 1
Menarik kan…Unik….

Seperti biasa, kalau ke sini..kalau tak bungkuskan untuk anak-anak, memang tak sah lah. Abam minta bungkuskan mee udang, memang favourite diorang ni. Sampai di rumah, bila diorang nampak abam poskan gambar laksa sarang di Instagram & Fb tadi, diorang teringin pulak nak makan. Nampaknya kenalah datang lagi lepas ni.

laksa sarang dlaila laksa paling sedap di nilai

Komen Abam Pasal Laksa Sarang Dlaila ni… Sedap ke?

Tengoklah pic kat bawah, tak nak puji lebih-lebih. Kalau dah licin, comfirm laa sedap heheh

Jadi, kalau korang peminat laksa yang agak unik macam laksa sarang ni. Jom cuba di kedai D’laila Laksa Sarang yang terletak di MMA Santai Coner, Bandar Baru Nilai. Memang terbaekkk…!!

laksa sarang dlaila laksa paling sedap di nilai
Licin…!!

 

923 total views, 6 views today

Sharing is caring!

3 Replies to “Laksa Sarang D’laila – Laksa apa pulak ni?”

    1. Sama lah Anuar, saya pun first time dengar…tu yang teringin nak cuba tu…tapi kuahnya memang power…pekat, likat hehehe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge