Grumpy Cat Menang Saman AS$710,000

Grumpy Cat Menang Saman AS$710,000

Grumpy Cat Menang Saman AS$710,000

Kalau sebut Grumpy Cat jer, mesti korang tau kan, kucing ni antara kucing paling femes kat internet. Ini disebabkan muka kucing ni yang nampak garang. Sekarang ni Grumpy Cat bertambah-tambah lagi glamer bila tuannya menang saman sebanyak AS$710,000 (RM2.8 juta) . Ni lah rezeki tuannya Tabatha Bundse

Grumpy Cat Menang Saman AS$710,000
Grumpy Cat bersama tuannya..

Grumpy Cat Menang Saman AS$710,000

Keputusan mahkamah persekutuan di California memihak kepada Grumpy Cat & Tabatha Bundse apabila syarikat Granade Beverage dan Bundse dikatakan telah melanggar kontrak terhadap penggunaan Grumpy Cat atau nama sebenarnya Tardar Sauce untuk barisan minuman kopi ais yang dikenali sebagai “Grumpiccionos”.

Grumpy Cat Menang Saman AS$710,000

Dikatakan syarikat Granade Beverage dan Bundse telah tempek kebanyakan produk diorang dengan muka Grumpy Cat. Sepatutnya 1 produk je diorang guna imej Grumpy Cat, tapi diorang dah guna pelbagai produk lain yang tak ada dalam kontrak.

Kalau korang nak tau lah, Grumpy Cat mula jadi popular lepas abang kepada tuannya upload gambar kucing ni kat web Reddit.
Sebab muka kucing ni yang memang unik, muka pemarah atau ada yang kata muka “what ever…!!” Hehhe.. kucing ni terus jadi popular kat internet.

Bayangkan kucing Grumpy Cat ni sangat popular sampai kucing ni di jemput ke rancangan-rancangan tv, filem dan menjadi duta kepada pelbagai produk.

Jadi kalau korang ada bela binatang peliharaan macam kambing ke, ayam ke, yang ada muka unik macam Grumpy Cat ni..rajin-rajin lah share kat laman web. Ye lah, mana tau kot-kot ada rezeki korang kaya cam tuan kucing ni hehhe…

Jom singgah jap : Resepi Brownies yang mudah & sedap

1,920 total views, 6 views today

Sharing is caring!

2 Replies to “Grumpy Cat Menang Saman AS$710,000”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge