Farm In The City Seri Kembangan Lokasi Menarik Bersama Keluarga

Farm In The City Seri Kembangan Lokasi Menarik Bersama Keluarga

Farm In The City Seri Kembangan

Selamat menyambut Hari Malaysia. Cuti Hari Malaysia kali pulak jatuh pada hari Ahad. Jadi secara automatik nya, Isnin cuti lah. Cuti panjang tu. Kalau ikutkan abam cadang nak rehat-rehat dengan keluarga kat rumah jer, tapi Alhamdulillah dapat peluang bersama-sama keluarga KBBA9 sempena Family Day tahun ni. Jadi dalam masa yang sama, dapat lah jugak peluang “Family time” dengan keluarga kat tempat yang cukup best pastu dekat pulak dengan Putrajaya. Serius memang menarik tempat ni.

Farm In the City Seri Kembangan
Bersama keluarga KBBA9

APA YANG KORANG BOLEH BUAT KAT FARM IN THE CITY SERI KEMBANGAN NI ?

Kalau korang belum lagi menjejak kaki ke Farm In The City ni, mai abam nak ceritakan serba ringkas apa kat tempat ni. Kat Farm In The City ni amat sesuai untuk keluarga yang mempunyai anak-anak yang memang suka dengan haiwan-haiwan. Macam-macam aktiviti boleh korang buat macam pegang arnab, bagi makan ikan, tengok pertunjukan burung kakak tua dan banyak lagi. Pastu ada pulak perlbagai haiwan yang dibawa dari negara lain ke dalam tempat ni.

1. Tengok Pertunjukan Burung Kakak Tua

Yang ni, korang jangan lepas kan peluang. Aktiviti wajib. Pertujukan bermula pada jam 11.30 pagi dan jam 3.30 petang.

 

2. Bagi Makan kat Raccoon.

Masa abam kat sana, kat sini antara tempat yang paling jadi tumpuan. Bukan senang nak tengok raccoon ni. Kat sini, bukan saja boleh tengok malah boleh jugak bagi makan dan usap-usap badan sekali.

Farm In The City Seri Kembangan

3. Bagi Makan Kura-kura di Turtle & Tortoise Farm.

Farm In The City Seri Kembangan
Kat sini korang boleh tengok pelbagi jenis kura-kura. Dari kura-kura yang paling besar sampai ke kura-kura yang paling “malas”.
Korang jugak boleh bagi makan kat kura-kura ni, yang mana makanan tu telah disediakan oleh penjaga kat situ. Tapi hati-hati ya masa nak bagi makan, nanti dia ter ngap pulak jari tu..😂

Farm In The City Seri Kembangan

4. Pelbagai Jenis Ular di Reptile Cavern

Farm In the City Seri Kembangan

Kat dalam ni, korang boleh tengok pelbagai jenis ular kat dalam ni. Kalau jenis takut ular tu, korang jangan bimbang sebab ular-ular semuanya ada dalam sangkar.

Farm In the City Seri Kembangan

5. Bird Aviary

Kat sini pulak, korang dapat berpeluang bagi makan kat pelbagai jenis burung. Boleh dikatakan kebanyakan burung-burung ni memang jinak.

Farm In The City Seri Kembangan
Kredit pic Farm In the City

6. Bagi Makan kat Rusa dan Kambing

 

Farm In The City Seri Kembangan
Hafiy yang paling teruja bila nak bagi makan kat kambing ni

7. Rabbits Farm & Hamster Farm

Farm In the City Seri Kembangan

Antara tempat favourite anak-anak abam ni. Selain boleh bagi makan, korang boleh usap-usap badan arnab atau hamster ni. Kalau nak dukung pun boleh, tapi ada cara nak dukung. Korang boleh dapatkan info dengan staf di tempat ni.

Farm In the City Seri Kembangan
Kredit pic @bungaayrasofea/Instagram

8. Petting Area

Farm In the City Seri Kembangan
Jejaka ini terpaksa memberani diri setelah dijeling beberapa kali oleh wife beliau

Kat sini pulak ada haiwan-haiwan yang korang boleh sentuh atau nak dukung. Ada pelbagai jenis haiwan seperti skunk, ular, ayam dan banyak lagi haiwan lain.

9. Bagi makan ikan koi di Mood’s Lake.

Kat sini, korang boleh relaks jap lepas dah lama berjalan kat dalam Farm In The City ni. Tenangkan fikiran dan minda dengan memberi ikan koi makan dalam kolam ni.

10. Pony Ride

Farm In the City Seri Kembangan

Yang ni anak-anak abam semua tak berani  nak naik, tapi abam memang rekomen untuk anak-anak korang cuba.

12. Longkang Fishing

Farm In the City Seri Kembangan

Anak abam yang ni nampaknya paling suka longkang fishing ni. Jangan besar-besar nanti jadi kaki pancing dah.. 😂

 

Sebenarnya banyak lagi binatang-binatang lain kat Farm In The City ni seperti iguana, burung hantu, Alpaca, pony, kuda terkecil, prairie dogs, lembu, kambing, kerbau albino dan banyak lagi haiwan lain

Farm In the City Seri Kembangan
Alpaca ..salah satu spesis kategori retis kat dalam Farm In The City ni..

Farm In The City Seri Kembangan

Farm In The City Seri Kembangan

Tips Sebelum ke Farm In The City

1. Datang Awal.
Untuk mengelakan korang bersesak-sesak kat dalam tu, abam sarankan datang awal. Pintu buka jer, korang terus masuk. Terutama pulak pada masa musim cuti, mesti ramai yang akan kesana. Lagi satu, kalau datang lambat, nanti korang susah nak dapat parking

2. Sarapan dahulu
Makanan dari luar tak boleh dibawa masuk ya, jadi pastikan seisi keluarga sarapan kenyang sebelum masuk ke Farm In The City. Bukan apanya, nanti baru nak layan haiwan-haiwan dalam tu, perut pulak lapar. Tapi kalau lapar jangan bimbang, kat dalam tu ada cafe yang jual pelbagai jenis minuman dan makankan.

3. Pakaian Yang Sesuai
Kat dalam Farm In The City ni, korang kena berjalan untuk menikmati apa yang ada dalam ni. Kawasannya agak luas, jadi pakaian yang sesuai mungkin dapat membantu korang lebih selesa. Pakai kasut sukan dan jangan sesekali pakai high heels ya. Baju yang menyerap peluh juga sangat sesuai

4. Bawa Stroller untuk anak kecil
Kalau korang yang ada anak yang masih kecil, disarankan bawalah stroller untuk memudahkan semasa menjelajah di dalam Farm In The City ni.

Pendapat Abam Mengenai Farm In The City Sri Kembangan?

Berbaloi dengan harga tiket yang ditawarkan. Satu tempat yang sesuai untuk seisi keluarga bersama dihujung minggu atau di musim cuti. Anak-anak abam kat sana memang rasa seronok melayan haiwan-haiwan sampai tak sedar dah hampir 4 jam kat dalam tu.

Farm In the City Seri Kembangan

Camana nak ke Farm In The City Sri Kembangan?

Cara paling mudah nak Farm In The City ni dengan gunakan apps waze atau Google Maps. Taip jer ” Farm In The City

Farm In the City Seri Kembangan

Harga tiket di Farm In The City Sri Kembangan.

Berikut adalah harga tiket untuk 2018

RM55 Dewasa
RM45 Kanak-kanak (11 tahun ke bawah)
RM45 Warga Emas (60 tahun ke atas)

MyCard diskaun
RM37 Dewasa
RM30 Kanak-kanak (11 tahun ke bawah)
RM30 Warga emas (60 tahun ke atas)
** kanak-kanak 90cm ke bawah Percuma **

Promosi Pakej Family
RM125 – 2 dewasa & 2 kanak-kanak

MAKLUMAT DAN INFO :

OPERATING HOURS
WEEKDAYS: 10:00am-6:00pm

WEEKENDS: 09:30am-6:00pm

Closed on every Tuesday, excluding Public holiday & school holiday

WEBSITE:
https://www.farminthecity.my

CUSTOMER SERVICE HOTLINE :
+603-89412099
Alamat :
Lot 40187-40188, Jalan Prima Tropika Barat, Bandar Putra Permai, Seri Kembangan. 43300 Selangor Darul Ehsan. Malaysia

Baca juga : Rabbit Fun Land Lenggong

Baca juga : Jom ke KL Tower Mini Zoo

867 total views, 9 views today

Sharing is caring!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge