Cosmoderm Travel Set

Cosmoderm Travel Set

Cosmoderm Travel Set sesuai seisi keluarga.

Kali ni, Hari Keluarga KBBA9 telah di adakan di The Legend Resort Cherating
Pahang. Bila sebut Cherating jer, abam dah terbayang laut, pantai dan confirm akan ada pelbagai aktiviti menarik kat bawah matahari terik. Bila dah banyak berjemur kat bawah sinar matahari terik ni, confirm abam akan sunburn punya lah. Tapi semua tu abam dah tak risau dah, sebab abam dah ada Cosmoderm Travel Set.

Okeh, apa sebenarnya Cosmoderm Travel Set ni?

Cosmoderm Travel Set
Dalam setiap  Cosmoderm Travel Set ni mengandungi :

  • Advanced Moisture Therapy Cream 50ml
  • Vitamin E Cream 3000 I.U. 50ml
  • Tea Tree Oil Magic Body Lotion 60ml

Cosmoderm Travel Set  

A. Cosmoderm Travel Set – Advanced Moisture Therapy Cream

Cosmoderm Travel Set

– Berfungsi untuk melembap dan melembutkan kulit kasar dan keras
– Krimnya yang pekat dan kaya dengan kombinasi ekstrak herba, minyak zaitun dan aloe vera yang membantu meredakan irritasi kulit.
– Amat sesuai kepada yang mengalami tumit kaki yang pecah dan mengalami masalah kulit kering & menggelupas. Amalkan setiap malam, sapukan pada tempat yang bermasalah tadi & Insyaallah kulit akan kembali lembut & lembap kembali,
– Selesa digunakan sebab tidak rasa berminyak.

Advanced Moisture Therapy Cream ni antara krim yang paling abam paling suka. Abam akan apply kan pada tapak kaki pada setiap malam sebelum tido. Sebelum ni abam ada masalah tumit kaki pecah dan bila abam dah mula gunakan Advanced Moisture Therapy Cream ni, kulit di tumit kaki tu dah semakin baik dah sekarang ni.

B. Cosmoderm Travel Set – Vitamin E Cream 3000 I.U.

Cosmoderm Travel Set

– Krimnya kaya dengan Vitamin E serta campuran minyak Rosehip dan minyak Zaitun. Menjadikan ia lebih efektif dalam melindungi kulit daripada sinar UV.
– Mempunyai anti-oksidan dapat membantu menangani masalah parut pembedahan, parut jerawat, rekahan kulit, selar matahari, tona kulit tidak sekata, kulit kering dan kedutan pra matang.

  Masa kat Hari Keluarga KBBA9 di The Legend Resort Cherating, banyak aktiviti menarik abam sekeluarga follow, dan kebanyakannya kami buat di bawah pancaran cahaya matahari. Jadi sebelum ikut sebarang aktiviti tu, abam akan pasti semua anak-anak gunakan Vitamin E Cream 3000 I.U. pada kulit untuk mengelakan sunburn. Kalau korang yang suka bercuti di tepi pantai, memang sesuai korang gunakan krim ni.

C. Cosmoderm Travel Set– Tea Tree Oil Magic Body Lotion

Cosmoderm Travel Set

– Krimnya diperkayakan dengan Lidah Buaya, ekstrak Chamomile dan Minyak Tea Tree.
– Krim ini cukup sesuai untuk meredakan perit kulit akibat selar matahari seperti di pantai. Juga dapat membantu  kurangkan jerawat badan dan iritasi kulit.
– Memberikan kelesesaan, menyejukan dan melegakan kulit tanpa mengelupasan.
– Boleh diguna sebagai deodoran. Anti bau badan dengan deodoran semula jadi.
– Tidak rasa berminyak & memberikan rasa sejuk selepas memakai.

Produk  Tea Tree Oil Magic Body Lotion memang menjadi kesukaan anak-anak terutama selepas buat aktiviti-aktiviti outdoor. Selepas mandi diorang minta sapukan pada tangan dan kaki. Mungkin rasa sejuk selepas disapu pada kulit buatkan diorang rasa lebih selesa. Yang bestnya, lotion ni berbau wangi..memang sesuai dipakai sebelum tido.

Cosmoderm Tea Tree Oil Shower Gel & BB Cream SPF 35 PA+++ with Tea Tree Oil

Masa kat The Legend Resort Cherating tu, pihak Cosmoderm merupakan salah satu penaja utama untuk Hari Keluarga KBBA9 dan selain produk-produk dalam Cosmoderm Travel Set kat atas tu, kami juga dibekalkan juga dengan BB Cream dan juga Tea Tree Oil Shower gel.

1. BB Cream SPF 35 PA+++ with Tea Tree Oil

Cosmoderm Travel Set

– Bertindak sebagai pelembap, bedak asas, sun block, kawal minyak dan juga anti-jerawat.
– Kalau untuk wanita, BB Cream ni memang boleh digunakan sebagai asas mekap atau kemasan tanpa mekap.
– Sebagai pelindung sinar cahaya mata atau sun block

– Membantu mengurangkan dan mengawal minyak di kulit muka.

2. Tea Tree Oil Shower Gel

Cosmoderm Travel Set

Bau wangian dari Tea Tree Oil Shower Gel ni memang wangi. Dah jadi favorite satu keluarga dah, setiap kali mandi mesti dengan Tea Tree Oil Shower Gel ni. Lepas mandi jer mesti rasa lebih segar.

Family-Day-Kelab-Blogger-Ben-Ashaari-The-Legend-Resort-Cherating

Untuk korang yang memang selalu travel, yang suka melancong atau nak kemana-mana tu, abam memang sarankan korang dapatkan Cosmoderm Travel Set ni. Ia mudah nak bawa kemana-mana sebab ia dalam bekas yang kecil. Setiap kandungan produk kurang dari 100ml, jadi takda masalah nak bawa jika korang nak travel dengan flight. Satu lagi, setiap produk dari Cosmoderm ni telah sahkan halal oleh JAKIM dan produk Cosmoderm jugak tidak diujikan keatas haiwan. Jadi korang boleh gunakan produk Cosmoderm ni tanpa was-was.

Kat mana korang boleh dapatkan 
Cosmoderm Travel Set?

Korang boleh beli secara online di laman web Cosmoderm, atau di Lazada. Juga korang boleh dapatkan di Farmasi Vitacare , AEON Wellness Store, Watson atau pun di Guardian jika korang lebih selesa membeli secara terus.

Set Umrah dan Haji Cosmoderm
Cosmoderm Travel Set  juga dikenali dengan Set Umrah dan Haji

Sekarang ni Cosmoderm tengah buat promosi ni.. Harga Cosmoderm Travel Set adalah RM60. Jika korang dapatkan set ni sekarang, korang akan mendapat satu Deep Heat Cream secara PERCUMA. Deep Heat Cream ni sangat sesuai untuk disapukan pada kaki yang lenguh-lenguh. Cosmoderm Travel Set  juga dikenali dengan Set Umrah dan Haji.

Nak info lanjut mengenai Cosmoderm Travel Set ni?

Boleh singgah link di bawah:

Website: www.cosmoderm.com.my
Instagram: www.instagram.com/cosmoderm
Facebook: www.facebook.com/cosmoderm

 

Link : Hari Keluarga KBBA9 di Legend Resort Cherating Episod 1

695 total views, 11 views today

Resepi Brownies Kedut yang cukup Mudah

Resepi Brownies Kedut

Resepi Brownies Kedut


Hi Assalamualaikum..

Terasa rajin pulak nak buat entri sekarang ni..Entri blog kali ni abam nak kongsikan satu resepi brownies kedut sedap dan mudah untuk korang buat. Sekarang ni, brownies memang semakin glamer dan cukup mendapat  sambutan.

 

RESEPI BROWNIES KEDUT
Plain brownies atau lebih dikenali sebagai Brownies kedut..memang cukup sedap.

 

Sebenarnya ada macam-macam variasi resepi untuk brownies ni. Yang paling asas dan paling mudah nak buat adalah brownies kedut. Kenapa namanya Brownies Kedut? Sebab apabila dah dimasak,permukaan atas nya kelihatan berkedut dan kelihatan sedikit merekah-rekah. Tekstur brownies yang padat dan agak lembap serta kaya dengan rasa coklat.

Resepi Brownies Kedut
Jom abam kongsikan resepi brownies kedut yang sedap dan mudah untuk korang cuba.

Resepi Brownies Kedut

Bahan A
400 gm Dark Chocolate
150 gm Butter (salted)
30 gm serbuk koko

Bahan B
150 gm gula kastor
4 biji telur ayam saiz A
1 sudu kecil asen vanilla

Bahan C
100 gm tepung gandum
1 sudu kecil baking powder

Cara Penyediaannya :

1 Panaskan Oven terlebih dahulu pada suhu 160 C.

2. Bahan A di campurkan sekali dan kemudian di cairkan dengan teknik double boiler.
3. Satukan bahan B didalam satu bekas. Dikacau perlahan-perlahan sehingga gula kastor sebati dengan telur dan essence vanila.

4. Kemudian satukan bahan A dan bahan B. Kacau perlahan-lahan menggunakan spatula.
5. Kemudian masukan pula campuran bahan C dan kacau perlahan-perlahan sehingga tepung betul-betul sebati.
6. Masukan aduanan tadi ke dalam loyang bersaiz 10×10. Dan pastikan didalam loyang tu dilapik dahulu dengan  kertas pembakar (baking sheet) atau Patchment paper.

7. Masukan ke dalam oven dan masakan antara 30min ke 40min. Setiap oven mempunyai tahap pembakaran yang berbeza. Jadi nak pastikan tak terlebih bakar brownies tadi tu, selalu uji dengan cake tester yer.
8. Bila brownies tadi tu dah masak, biarkan dulu kat oven tu dulu antara 10-15min. Tapi renggang sedikit pintu oven tu ya.

9. Selepas 15 min, keluarkan oven dan biarkan ia sejuk dalam suhu bilik dalam beberapa jam sebelum dipotong.

Resepi brownies ni adalah inspirasi dari resepi Puan Eny Abdullah, rakan blogger abam. Abam ubahsuai sket mengikuti citarasa abam sendiri. Kepada kawan-kawan yang ada di Jitra yang mungkin nak tempah kek..boleh kontek-kontek Puan Eny yer..kek dia cantik-cantik wooo…

Tips nak dapatkan Brownies Kedut yang sedap :
1. Simpan dalam bekas kedap udara dan brownies boleh tahan dalam beberapa hari.
2. Jangan terlebih masak atau overbaked. Brownies yang sedap, mestilah sedikit garing dibahagian atas tapi didalam masih rasa lembut/moist.
3. Kualiti Dark Choc dan serbuk koko. Gunakan jenama yang premium. Walaupun harga agak mahal, tapi perbezaan rasa yang lebih sedap dan mewah menjadikan ia lebih berbaloi.

Selamat mencuba.

Jom baca kat sini : Tempahan Brownies Sedap

9,146 total views, 27 views today

Macamana nak pastikan kek dah masak ke belum?

Assalamualaikum. Hi korang..lama abam tak update blog abam ni. Rasanya dah lebih dari sebulan hehehe.. Bukan nya malas, tapi  tido tak cukup. Pantang ada masa nak rehat jer, terus terlelap…

Ingat lagi tak dengan gambar garfu ni?

Ingat lagi dengan gambar ni. Gambar garfu yang lain macam jer. Sampai ada yang kata abam mencarut heheh..pandai-pandai jer korang..heheh. Tapi tengkiu sebab rajin nak meneka heheh.

Kalau korang nak tau, garfu ni sebenarnya abam gunakan sebagai penguji kek. Abam gunakan garfu ni sebab nak tau samada brownies dah masak ke belum. Itu jer..

Terdesak punya pasal, tengah masak brownies dengan wife memalam buta. Tetiba tak tau mana letaknya “cake tester” yang selalu dok guna tu. So, yang jadi mangsanya garfu ni lah.

Penguji kek atau cake tester sebenarnya penting bila kita nak masak kek atau brownies. Sebab kekadang dah nampak kek ni macam dah masak jer..bila potong kat bahagian tengah, kek tu masih lembik lagi. Jadi memang perlu sangat kita uji dulu sebelum keluarkan dari oven.

Macamana nak pastikan kek dah masak ke belum?


Abam just nak kongsikan sedikit info camana nak tau kek atau brownies yang dah dimasak dalam oven tu, dah betul-betul masak ke belum..?
Ok, caranya senang jer sebenarnya. Dengan gunakan cake tester atau garfu hikmat abam tadi tu (heheheh) ..abam cucuk jer kat bahagian tengah kek atau brownies. Jika bila ditarik cake tester tadi keluar dari kek, tiada yang melekat pada batang tester tu. Kalau masih ada yang melekat, boleh tambah masa dalam 1 ke 2 minit dan kemudian uji semula..Senang jer kan..

Jadi tu lah cerita nya heheh. Saja nak buatkan korang tertanya-tanya..apa lah abam nak buat nak garfu tu kan heheh..so sekarang dah tau kan. Tu lah yang  abam maksudkan…” Kalau tak ada rotan, akar pun berguna juga..”

Cake tester / Penguji kek baru.


Hari ni, abam dah belikan penguji kek @ cake tester baru..tak yah nak guna garfu lagi. Tapi standby jer lah garfu tu…mana tau..pasni hilang lagi…garfu juga dicari..kan..kan..heheh

Terima kasih sebab sudi singgah baca, walaupun abam ceritera pasal garfu jer…

2,495 total views, 8 views today

Tips Romantik Suami Isteri, Jangan Malu-Malu Nak Amalkan

Hari ni abam nak kongsikan dengan korang..

Tips Romantik Suami Isteri…

Tips Romantik Suami Isteri

Romantik tidak bermakna bermanja-manja sahaja. Ramai mengandaikan, bila suap suami atau isteri di khalayak ramai, itu romantik. Bila nampak pasangan orang tua yang berpeganngan tangan, itu romantik. Bila nampak isteri betulkan kolar baju suami, itu dianggap romantik….

Benar, dari kacamata orang ramai yang melihat situasi sebegitu, akal tidak dapat lari dari mengatakan mereke itu pasangan yang romantik. Namun, itu cuma secebis sahaja dari kehidupan hidup berumah tangga. Lihat bagaimananya intimnya hubungan Rasulullah S.A.W dengan Aisyah R.A….

Mari kita lihat apa lagi tips romantik suami isteri yang boleh diamalkan bersama….

Tips Romantik Suami Isteri ke 1:
Solat berjemaah bersama

Ini yang paling utama. Jika suami tidak ke masjid atau surau, ajak isteri dan anak-anak solat berjemaah bersama-sama. Tinggalkan kaca TV dan beribadat bersama….

Lebih molek lagi jika selepas solat, suami berdoa dan yang lain aminkan bersama-sama. Ambil sedikit masa untuk ambil Al-Quran dan semak bacaan ahli keluarga….

Tips Romantik Suami Isteri ke 2:
Isteri cium tangan suami sebelum pergi kerja…

Cium bukan satu paksaan, tetapi cium tanda hormat dan redha suami keluar untuk mencari rezeki untuk keluarga. Itu untuk suri-rumah, bagaimana dengan isteri yang bekerja juga?

Apa salahnya, cium sahaja sebelum naik kereta atau motosikal masing-masing. Jika naik satu kereta, cium dalam kereta dahulu….

Tips Romantik Suami Isteri ke 3:
Suami cium pipi isteri sebelum pergi kerja

Kalau tidak mahu jiran-jiran tengok, selindung-selindung dalam rumah. Selepas isteri cium tangan suami, suami hulurlah pipi untuk isteri cium. Mahu lebih intim, peluk pasangan kuat-kuat, setidak-tidaknya 10 saat.

Tarik nafas dalam-dalam dan bayangkan jika ini ialah pelukan terakhir untuk pasangan.Jangan lupa, dan juga selepas sampai rumah dari tempat kerja kalau buat muka, cium isteri dan anak-anak juga….

Tips Romantik Suami Isteri ke 4:
Peluk isteri dari belakang

Isteri pasti cair kalau suami tiba-tiba peluk dari belakang, tanpa disangka-sangka. Jika sedang membasuh pinggan di sinki dapur dan suami datang peluk tidak semena-mena, rasa seperti di awang-awangan. Setuju atau tidak?

Tips Romantik Suami Isteri ke 5:
Tatap muka pasangan sebelum tidur

Cuba tips romantik suami isteri yang ini secara diam-diam. Simpan dalam hati, kerana pasangan tidak akan tahu. Bayangkan kita dapat tatap muka pasangan kita malam ini, hari esok belum tentu lagi.

Maafkan segala kesalahannya. Doakan yang terbaik untuk dirinya….

Tips Romantik Suami Isteri ke 6:
Mandi bersama

Buat apa mahu malu? Bukankah sudah jadi pasangan yang sah? Cuma mandilah di bilik air sendiri, supaya anak-anak tidak ketuk pintu suruh keluar sebab lapar. Jika belum ada anak, cubalah tips romantik suami isteri ini dengan rasa kebebasan maksimum.

Tips Romantik Suami Isteri ke 7:
Tolong cabut uban, potong janggut dan misai

Bagi yang sudah berusia, apa kata rajin-rajinkan diri dekat dengan suami. Walaupun suami tidak peduli sangat dengan uban atas kepala yang semakin banyak putih, dia suka bila dihampiri isteri.

Ambil gunting kecil dan tolong trim janggut serta misai suami. Percayalah, dalam hati suami akan terdetik, “Sayang jugak bini aku pada aku ye…”

Tips Romantik Suami Isteri ke 8:
Kentut tanpa rasa malu 

Yang ni paling best…Ini tips romantik suami isteri yang boleh digunapakai selepas berkahwin sahaja. Masa bercinta, malu mahu kentut bukan? Sekarang, buat apa mahu malu-malu lagi. Kalau suami sudah biasa kentut sana-sini, apa kata isteri balas pula kentut suami?

Cuma jangan buat aktiviti berbahaya ini dengan kehadiran mertua dan sanak-saudara….hehehe

Tips Romantik Suami Isteri ke 9:
Cubit punggung – Faberet abam ni..hehehe

Usik mengusik itulah yang membahagiakan. Bukannya kena cubit sampai merah-merah dan lebam. Suami kena pandai kawal kadar cubitan itu….

Bila isteri lalu tepi, gerakkan tangan yang gatal itu sambil mencuit pinggang dan cubit punggung isteri. Pastinya isteri akan marah-marah, kenapa buat begitu. Namun, dalam hatinya, suka!

Tips romantik suami isteri ini, biar dalam rumahtangga sahaja. Suami jangan cuba tips ini pada rakan sekerja pula!!

Tips Romantik Suami Isteri ke 10:
Tidur berbantal lengan

Tilam empuk tidak sedap, berbanding lengan suami sendiri. Setuju atau tidak? Mesti cuba tips romantik suami isteri yang sungguh sweet ini….

Sambil-sambil menunggu mata terlelap, sembang-sembang apa yang patut. Masa inilah isteri boleh bermanja-manja. Cuma bila isteri sudah tertidur, dan tangan suami sudah kebas, letak kepala isteri elok-elok. Jangan main tunjal kepala dia dan lepas atas tilam tanpa beralas.

Akhir kata……

Kahwin bukan komitmen untuk sehari dua. Perkahwinan adalah institusi murni mendambakan perngorbanan. Walau ada pasang surut dan turun naik dalam perhubungan, teruskan tunjuk jiwa romantis pada pasangan masing-masing. In Shaa Allah, suami atau isteri tidak akan berlaku curang pada pasangan masing-masing.

Kadang-kadang kita terdengar, “Suami aku cuma romantik masa malam pertama je. Lepas tu, langsung buat tak tau”. Buat isteri, usah bersedih. Jika suami tidak romantik, kita mulakan dahulu…

Buat suami pula, persetankan apa yang kawan-kawan pejabat atau jiran-jiran yang kata…

sumber ; Sirap limau

3,475 total views, 6 views today

8 Tip Diet Mudah Sahur by Kevin Zahri Untuk Korang Nampak Slim di Aidilfitri nanti

kevin-zahri-8 tip Diet Mudah Sahur

Rasanya ramai diantara kita, bila sampai jer bulan puasa..masa ni lah nak ambik kesempatan nak kuruskan badan  lah dan nak turunkan berat badan. Tapi kebanyakan tak tahu camana nak buat kan. Bila salah mengamalkan diet atau cara pemakanan, memang tidak dinafikan semasa menjalani ibadah puasa, badan akan menjadi letih dan lesu. Ini semua disebabkan oleh kekurangan tenaga di dalam badan. Faktor cuaca di negara kita yang panas juga menjadi punca badan kita cepat mengalami keletihan dan tidak bermaya.

Kedatangan bulan Ramadhan merupakan bulan yang paling ditunggu-tunggu bagi umat Islam kerana ia penuh dengan keberkatan dan kemuliaan. Tidak dinafikan apabila menjalanan inadah puasa ni, badan akan menjadi cepat letih disebabkan kita kekurangan tenaga dalam badan. Dengan faktor cuaca yang agak panas sekarang ni, jugak menjadi punca badan kita cepat menjadi letih dan lesu.

Sebenarnya banyak cara untuk turunkan berat badan dalam bulan Ramadhan ni. Tapi abam nak share tip yang dicadangkan oleh Kevin Zahri kat korang. Tip diet sahurnya mudah & abam rasa korang memang mampu nak buat.

1. Jangan skip sahur

Tip diet mudah sahur yang pertama dan paling penting. Sahur penting untuk bekalkan nutrisi, air dan tenaga untuk amalan berpuasa. Lagipun sahur kan sunnah nabi, memang setiap sunnah tu ada kebaikan jika diamalkan.

2. Karbo Kompleks

Tip diet mudah sahur yang ke 2. Digalakan korang memilih karbohidrat kompleks  semasa bersahur. Kenapa ia bagus? Karbohidrat kompleks bekalkan sumber tenaga yang lebih perlahan dan lebih mengenyangkan.

Contoh Karbo kompleks : Roti perang, nasi perang atau nasi putih yang ada serat dan rendah GI, oat (glycemic indeks).

3. Target Kalori: dalam 500 kcal

Untuk tip diet mudah sahur yang ke 3 ni korang kena rajin sikit men Google hehhe. Kena tau pasal brapa setiap kalori dalam makanan.
Menurut Kevin Zahri, secara purata, target pengambilan kalori untuk hidangan sahur sepatutnya dalam lingkungan 500 kcal. Pastikan ada sumber protein dan karbohidrat berserat.

Contoh hidangan:

Segenggam nasi, lauk ayam, sayur dan air.
Roti perang 2 keping + sapu, tuna ikan dalam sos tomato (awas sos-sos biasa tinggi garam).
1 mangkuk cereal berserat + susu lemak rendah.

4. Protein yang bersih

Sumber protein bersih untuk tip diet mudah sahur yang ke 4. Makanan berprotein seperti ayam, ikan sangat mengenyangkan dan mengambil masa berjam untuk lalui proses penghadaman.
Untuk sahur, abam sendiri banyak mengambil sumber protein yang “bersih” ni. Maksud bersih kat sini, digalakan mengambil dari sumber protein yang segar bukan dari makanan proses seperti sosej, daging burger, nugget dan sebaginya.

5. Elak Garam

Garam adalah penyerap atau penyimpan air. Ya betul ia penting untuk kurangkan dehidrasi semasa bersukan tapi dalam keadaan berpuasa, pengambilan sumber makanan bergaram seperti biskut, kicap, masakan bergoreng dan lain-lain ia lagi cepatkan dehidrasi dan akan buat anda cepat berasa haus. Untuk tip diet mudah sahur yang ke 5.

6. Elak Minuman berkafein

Kafein dalam minuman seperti teh tarik, teh hijau, Nescafe, kopi, milo dan lain-lain adalah diuretik – kualiti yang memaksa badan buang air. Ini lagi mempercepatkan dehidrasi semasa berpuasa.

7. Kenali kandungan kafein minuman

Air gas, teh dan coklat pun biasa mengandungi kafein. Kandungan kafein dalam setiap minuman berbeza-beza. Jadi kalau nak minum air coklat (contohnya) tidaklah menjadi masalah yang besar tapi kalau boleh, kurangkan kuantiti pengambilan.

8. Jangan minum banyak sangat!

Lagi banyak korang minum, lagi cepat badan akan membuangnya dan lagilah cepat anda anda berasa haus.

Sebagai panduan: Jumlah: 2-3 gelas sederhana dah cukup.

Suhu: Paling baik yang suam. Kalau yang ais pun boleh tapi pagi-pagi buta, badan agak terkejut dengan air ais.

Jenis? Kalau nak air manis pun, jangan lebihkan dari air kosong. Contoh: 1 gelas manis, 2 gelas air kosong.

Mudahkan. Sebenarnya tak susah pun nak amalkan tip diet mudah sahur ni. Disamping tu, jangan pula anggap dalam bulan Ramadhan  sebagai bulan untuk berehat dari melakukan aktiviti-aktiviti berbentuk kecergasan. Ramai sebenarnya yang menganggap bulan Ramadhan ini adalah platform bagi mereka untuk menguruskan berat badan dan mendapatkan bentuk badan yang menarik jika mereka mengamalkan cara pemakanan dan senaman yang betul.

Jadi, selamat beramal ya..semoga raya kali ni anda semakin ramping dan berseri-seri dengan baju raya nanti.
Selamat berpuasa semua dan selamat mengamalkan tip diet mudah sahur ni ya..

 Baca : Resepi Ayam Panggang Mudah & Sedap

1,622 total views, 6 views today