Nikmati Sepuasnya Aiskrim Durian McFlurry McDonald’s

Aiskrim Durian McFlurry McDonald's

Nikmati Sepuasnya Aiskrim Durian McFlurry McDonald’s

Nikmati Sepuasnya Aiskrim Durian McFlurry McDonald's

Kalau korang memang hantu durian & memang peminat setia McDonald, jangan lupa singgah dan dapatkan ais krim Durian Mcflurry. Yang paling bestnya, pada 17 hb Julai ni, korang boleh menikmati ais krim Durian Mcflurry ni sepuas-puasnya.

Bagaimana caranya? Haa..senang jer. Kalau korang selalu follow facebook McDonald’s, kat sana dah di beritahu pada 17 hb Julai nanti, dengan hanya Rm10 sahaja korang menikmati sebanyak yang korang nak.

Parti durian runtuh ni akan berlangsung selama 24 jam sahaja. Ia akan dibuat dalam 2 sesi. Sesi Pertama akan bermula pada jam 3 petang sehingga 4 petang. Manakala sesi kedua pula akan bermula mulai jam 5 petang sehingga 6 petang. Di maklumkan hanya 20 pelanggan pertama sahaja untuk setiap sesi. Jadi, kena lah cepat-cepat ada kat McDonald’s.

Jom kita pekena ais krim durian McFlurry sepuas-puasnya.. ūüėä

 

Baca jugak : Durian Crepe Paling sedap Di Alor Setar

 

669 total views, 12 views today

MEGA BONANZA 2018 Agrofarmstay Melaka kembali lagi!

MEGA BONANZA 2018 Agrofarmstay Melaka kembali lagi!

MEGA BONANZA 2018 Agrofarmstay Melaka kembali lagi!

MEGA BONANZA 2018 Agrofarmstay Melaka kembali lagi!
MEGA BONANZA 2018 Agrofarmstay Melaka kembali lagi!

Agrofarmstay Melaka tahun ini sekali lagi mengadakan Mega Bonanza yang sangat menjimatkan pelanggan mereka.Berita baik untuk yang ingin mengadakan Hari Keluarga atau Family Day sesama ahli keluarga atau syarikat tempat kerja, atau pun reunion bersama rakan-rakan.
Jimat sekurang-kurangnya RM1,000. WOW. Penjimatan bermula dari RM1,000 sehinggan RM3,900. Banyak tu. Nak tahu apa pakej yang ditawarkan?

MEGA BONANZA 2018 Agrofarmstay Melaka kembali lagi!

Tawaran kali ini adalah untuk pakej family day. Konsep pakej kali ini adalah tempah dulu dan tarikh family day boleh tetapkan kemudian. Sebab pihak kami tahu nak organize family day ni susah. Nak dapatkan persetujuan semua ahli keluarga akan memakan masa. Oleh kerana tempoh promosi ni terhad, jadi boleh book dulu dan bagitahu tarikh family day kemudian. Boleh pilih tarikh dari sekarang sehingga tahun depan 31 Mei 2019. Banyak masa tu. Sekarang tak ada alasan susah nak organize family day dah ye.

MEGA BONANZA 2018 Agrofarmstay Melaka kembali lagi!

Promosi ini bermula dari 25 April 2018 sehingga 13 Mei 2018 sahaja ye,boleh booking dulu dan tarikh event/family day bagitahu kemudian.

Kandungan Pakej Mega Bonanza 2018.

Pakej ini adalah penginapan 2 hari 1 malam untuk 20 orang. Kalau lebih dari 20 orang, boleh tambah bayaran mengikut pax selebihnya. Makanan di sediakan sepanjang penginapan yang terdiri daripada makan tenghari, makan malam BBQ dan sarapan pagi. Kami juga menyediakan sukaneka sebanyak 5 game bersama jurulatih. Tak lupa juga untuk kaki karaoke boleh cuba berkaraoke disini.

MEGA BONANZA 2018 Agrofarmstay Melaka kembali lagi!

Bagi yang lebih suka aktiviti air, boleh cuba berkayak atau memancing , Cuma perlu bawa joran sendiri. Di sini ada pelbagai haiwan seperti ayam, arnab, burung, kambing dan kuda. Boleh cuba bagi makan kat haiwan tersebut. Bagi kanak-kanak, kami ada sediakan pertandingan mewarna. Boleh tengok bakat mereka nanti. Tak lupa juga hamper bagi sukaneka dan peraduan mewarna. Akhir sekali kami akan sediakan banner family day dengan nama family masing-masing. Wah. Banyak kan aktiviti.

MEGA BONANZA 2018 Agrofarmstay Melaka kembali lagi!

Harga yang di tawarkan.

Harga asal tanpa promosi untuk 20pax ialah RM3,780 (RM189 per pax).
Harga promosi pakej 2 hari 1 malam utk 20pax ialah RM2,780.
Harga jatuh dalam RM139 per pax sahaja.
Bagi tambahan yang melebihi 20pax, dewasa RM139 dan kanak-kanak RM99 sahaja. Maximum 78pax.

Sangat-sangat murah. Dijamin berbaloi. Untuk tempahan, sila layari laman web kami di:

Web : https://agrofarmstay.my
Facebook Page : www.facebook.com/agrofarmstay

Whatsapp / SMS / Call:
012 ‚Äď 211 8246 / 016 ‚Äď 209 8623 / 012 ‚Äď 202 5647
Office:
06 ‚Äď 232 2761

 

Agrofarmstay Melaka

2,136 total views, 6 views today

Pelbagai Produk Himalaya di Constant Pharmacy KIPPMall Kota Warisan

“Abah..nak pegi mana hujung minggu ni?”
Tu lah antara soalan-soalan yang selalu anak abam tanya. Kebiasaan memang tak kemana. Berehat, mengisi masa dengan anak-anak kat rumah je. Kekadang kalau ada tempahan, abam dan wife memang sehari suntuk mengadap oven jer lah.

Minggu lepas, katanya ada mall baru buka area Kota Warisan. Tak jauh pun dari rumah, lebih kurang 15 minit kalau memandu dari Putrajaya ni. Kebetulan anak abam yang sulung tu nak cari barang keperluaan penjagaan diri, jadi boleh jugak jalan-jalan sambil shopping, sambil tengok-tengok tempat baru.

KIPMALL Kota Warisan.

Dari Putrajaya, kalau memandu lebih kurang 15 minit dah sampai. Memang tak jauh pun dan memang mudah nak cari. Kalau dekat jalan utama memang dah nampak KipMall Kota Warisan ni. Kalau nak memudahkan korang, gunakan aplikasi Waze atau Maps. Di KippMall ni cukup mudah untuk korang dapatkan parking. Kat dalam ni siap ada pasaraya Econsave. Harga memang cukup berpatutan kat dalam pasaraya ni. Boleh kata banyak jugak kedai-kedai yang pun beroperasi dalam KippMall ni. Kalau rasa lapar tu, boleh singgah kat food court, yang beroperasi di bahagian atas.

CONSTANT Pharmacy di KIPMall Kota Warisan

Credit to Uminani.com

Masa tengok dok mencari barang keperluan anak abam tu, ternampak ada satu farmasi kat sini, Constant Pharmacy. Apa lagi, terus tarik anak-anak ke sana..mana lah apa yang dicari ada kat situ..

Tak sangka, masa abam datang tu, Constant Pharmacy tengah buat soft launching kat cawangan KIPPMall Kota Warisan ni. Bila ada soft launching, mesti lah ada offer baik punya kat sini. Diskaun 20%, 30% dan ada yang sampai 70 % pun ada kat sini. Memang rezeki abam lah hari tu.

Pelbagai Produk Himalaya di Constant Pharmacy KIPPMall Kota Warisan.

Pelbagai Produk Himalaya di Constant Pharmacy KIPPMall Kota Warisan

Pelbagai Produk Himalaya di Constant Pharmacy KIPPMall Kota Warisan

Masa tengah dok tengok-tengok kat dalam Constant Pharmacy tu, ternampak satu sudut penuh dengan dengan produk Himalaya. Siapa yang tak kenal dengan produk Himalaya. Produk yang memang terbukti bagus dan cukup dikenali diseluruh dunia dek kerana kandungannya yang selamat dan terbukti berkesan.

Masa hari tu, ada juga pemeriksaan kesihatan percuma yang dibuat oleh kakitangan farmasi. Ada kaunter yang menyediakan pemeriksaan kulit kepala dan kaunter untuk pemeriksaan kelembapan kulit. Untuk pemeriksaan kulit kepala ni abam tak sempat nak cek, tapi korang boleh baca cerita pasal pemeriksaan kat blog Ben &  Nina

Pelbagai Produk Himalaya di Constant Pharmacy KIPPMall Kota Warisan
Pemeriksaan kelembapan kulit dibuat oleh kakitangan Farmasi.. percuma jer ni..

Masa abam pemeriksaan kelembapan kulit, Alhamdulillah kulit tangan abam ok, tak kering. Tapi abam cukup berkenan dengan produk pelembap Himalaya ni sebab bila pakai memang tak berminyak dan boleh pakai seisi keluarga. Terus beli 2 bekas..buat stok kat umah..

Pelbagai Produk Himalaya di Constant Pharmacy KIPPMall Kota Warisan
Puas hati dengan produk pelembap dari Himalaya ni..pastu dapat promo Rm10 pulak tu..terus grab 2 set terus..

Membership CONSTANT Pharmacy

Pelbagai Produk Himalaya di Constant Pharmacy KIPPMall Kota Warisan
Card membership Constant Pharmacy

Rupanya kat CONSTANT Pharmacy di KIPMall Kota Warisan ni korang boleh menikmati pelbagai promosi jika korang join membership. Pastu ada pulak dapat pemeriksaan percuma khas untuk pemegang kad membership sahaja. Jangan bimbang, untuk jadi membership Constant Pharmacy ni tak dikena sebarang bayaran pun. Dengan kata lain, free laaa… hehehehe

Best ke kat CONSTANT Pharmacy di KIPMall Kota Warisan ni?

Pelbagai Produk Himalaya di Constant Pharmacy KIPPMall Kota Warisan
Akhir apa yang dicari dapat di Constant Pharmacy

 

Abam bagi “two thumbs up” sebab boleh dikatakan kebayakan produk kesihatan dan penjagaan diri boleh didapati kat sini seperti produk kecantikan dan kosmatik, sudut Ibu dan Bayi, dan yang paling menarik sebab ada sudut khas untuk untuk produk Himalaya Healthcare Malaysia. Kalau korang memang pengguna tegar produk ni, dan ada berada berdekatan KIPPMall Kota Warisan, dah tau dah kan kat mana beli nanti.

Pelbagai Produk Himalaya di Constant Pharmacy KIPPMall Kota Warisan
Ok..sebelum balik kita selfy seround…awww..hehhe

Nak dapat kan info lebih lanjut , boleh singgah jap kat sini, mana lah tau ada promosi nanti kan..
Facebook : https://www.facebook.com/constantpharmacy
Facebook : https://www.facebook.com/kipmallKW/

2,583 total views, 12 views today

Jualan Barangan Raya Festival Ramadan Putrajaya 2018

Jualan Barangan Raya Festival Ramadan Putrajaya 2018

Bagi mereka yang dah sedia maklum , sememangnya setiap tahun akan ada Jualan Barangan Raya di Putrajaya dan pastinya ianya menjadi tumpuan ramai terutama mereka yang berbajet sederhana. Yelah , murah murah je jualan kat sini..

Ok.. di sini abam nak war warkan mengenai Jualan Barangan Raya Festival Ramadan Putrajaya 2018 yang bakal bertempat di Dataran Putrajaya , Presint 3. Sila ambil maklum dan war warkan terutama penduduk di sekitar Putrajaya dan juga yang bekerja di situ.. Heee… Best !

“Bersempena dengan ketibaan Ramadan yang saban tahun dinantikan oleh seluruh umat Islam khususnya, bakal berlangsung¬†JUALAN BARANGAN RAYA FESTIVAL RAMADAN PUTRAJAYA 2018 bermula 17 Mei 2018 (1 Ramadan 1439)¬†selama sebulan bertempat di¬†Dataran Putrajaya, Presint 3. Dengan objektif untuk menyatukan ukhuwah rakyat Malaysia yang berbilang agama dan budaya, penganjuran festival ini juga membuka peluang perniagaan kepada usahawan muda yang pada hari ini seakan menjadi satu senario menarik setiap kali tibanya Ramadan.

Festival Ramadan Putrajaya 2018 disasarkan untuk mereka yang berada di kawasan seperti Bangi, Kajang serta kejiranan yang berhampiran bagi memudahkan mereka merancang masa untuk persiapan raya sepanjang Ramadan. Di samping itu, festival tersebut turut menawarkan pelbagai aktiviti menarik sepanjang Ramadan untuk para pengunjung.

Apa yang menarik di Jualan Barangan Raya Festival Ramadan Putrajaya 2018

Selain itu, turut disediakan hadiah utama yang berupa sebuah kereta ataupun motosikal untuk cabutan bertuah, persembahan ‚Äėbusking‚Äô para artis popular masa kini, penampilan artis-artis istimewa yang akan diumumkan dari masa ke masa serta akan diserikan lagi dengan gerai para selebriti terkenal seperti Ella, Hanez Suraya, Kaka Azraff, Ekin, Leez Rosli, Sofi Jikan, Haiza, Saiful Apek, Siti Sarah, Shuib dan ramai lagi. Program ini menggabungkan seramai 30 selebriti terkenal tanahair.

Jualan Barangan Raya Festival Ramadan Putrajaya 2018

Malah, turut diberikan perhatian khusus dalam penganjuran festival ini adalah program kerohanian. Tazkirah Ramadan bersama selebriti pilihan dan ceramah agama dari penceramah jemputan bakal menghiasi kalendar sepanjang bulan tersebut. Sebelah petang pula, program bubur lambuk akan memeriahkan lagi festival tersebut. Hujung minggu pula, direncanakan majlis iftar bersama anak-anak yatim yang terpilih.

Tumpuan juga akan diberikan kepada barisan gerai daripada pelbagai jenama terkenal dari kalangan hijabista dan lain-lain. Penjualan di gerai akan merangkumi tawaran pakaian muslimin  dan muslimah terkini, alat solek, perhiasan rumah serta kuih raya untuk persediaan Syawal kelak.

Jualan Barangan Raya Festival Ramadan Putrajaya 2018

Pastinya Festival Ramadan Putrajaya 2018 akan memudahkan persiapan keluarga mahupun individu kerana di sinilah bakal tertumpunya pelbagai aktiviti menarik dari segi intelektual dan kerohanian, penawaran jenama terkenal yang mampu milik dan juga ruang untuk beramah mesra dengan personaliti popular tanahair.

Untuk maklumat dan informasi terkini, sila hubungi;

Unit Publisiti Jualan Barangan Raya Festival Ramadan Putrajya 2018

(TEL:¬† Izainil: 017-3031 953/ Ashraf 017-8892909) “

Jom ramai kita Jualan Barangan Raya Festival Ramadan Putrajaya 2018 nanti ya.

 

1,920 total views, 6 views today

Bengkel Fotofon KBBA9 2018 – Ilmu bernilai dalam seni fotografi

Bengkel Fotofon KBBA9 2018

Bengkel Fotofon KBBA9 2018 – Ilmu bernilai dalam seni fotografi

Bengkel Fotofon KBBA9 2018
Bengkel Fotofon KBBA9 2018

Bengkel Fotofon KBBA9 2018 | Baru-baru ni abam bersama-sama dengan rakan blogger dari Kelab Blogger Ben Ashaari (KBBA9) diberi peluang untuk menambah ilmu mengenai gotografi menggunakan telefon. Bengkel Fotofon KBBA9 2018 kali ni dianjurkan bersama SONY dan mendapat kerjasama dengan pihak MATIC dan COSMODERM.

Bengkel Fotofon KBBA9 2018 - matic

Di zaman yang semakin canggih ini,  teknologi terkini yang ada pada smartphone jika digunakan sebaiknya, gambar yang dihasilkan boleh dikatakan hampir setanding dengan kamera DSLR.

Dalam keadaaan tertentu, smartphone mungkin lebih sesuai digunakan untuk merakamkan situasi atau gambar. Kelebihan yang ada pada smartphone seperti lebih ringan, compact dan lebih mudah dibawa kemana-mana menjadikan smartphone salah satu tool yang utama untuk sesetengah jurugambar profesional mahupun amatur.

Bengkel Fotofon KBBA9 2018 – Dengan kerjasama MATIC, SONY & COSMODERM.

Bengkel Fotofon KBBA9 2018

Bengkel Fotofon KBBA9 2018 kali ni, pihak Pusat Perlancongan Malaysia (MATIC) berbesar hati menaja lokasi bengkel ni. COSMODERM bersama pihak SONY Malaysia, telah menyediakan seorang guru yang cikup hebat untuk bengkel ni iaitu seorang photographer terkenal, Encik Rahman Roslan. Beliau merupakan seorang photographer yang mempunyai pengalaman lebih dari 10 tahun. Beliau bermula sebagai photojournalist sejak tahun 2006 dan beliau banyak melibatkan diri dalam pelbagai kategori, dari fotografi dokumentari sehinggalah sehingga ke sektor pengiklaan.

Bengkel Fotofon KBBA9 2018 - Encik Rahman
Encik Rahman Roslan dari SONY

Gaya bersahaja Encik Rahman dalam mengajarkan ilmu fotografi membuatkan bengkel fotofon ni cukup menarik. Banyak ilmu-ilmu baru yang beliau kongsikan bersama. Jom abam kongsikan sedikit ilmu asas fotografi yang abam dapat kelas tersebut .

Bengkel Fotofon KBBA9 2018 –¬†INFO ASAS TENTANG SENI FOTOGRAFI

1. Aperture

Bengkel Fotofon KBBA9 2018

2. Shutter Speed
Bengkel Fotofon KBBA9 2018
Shutter Speed
3. ISO / ASA
Bengkel Fotofon KBBA9 2018
Iso / Asa

Bengkel Fotofon KBBA9 2018

Paling asas dalam teknik fotografi atau fotofon ialah dalam menggunakan setting manual seperti menentukan nilai Aperture (f), Shutter Speed dan nilai ISO yang bersesuaian. Elemen seperti light, frame, rule of third, foreground, reflection dan perspective line juga memainkan penting untuk mendapatkan hasil gambar yang baik.

Bengkel Fotofon KBBA9 2018
Encik Rahman memberi penerangan mengenai manua setting untuk setiap smartphone

Bengkel Fotofon KBBA9 2018

Bengkel Fotofon KBBA9 2018 –¬† Contest Fotofon untuk menguji kreativiti

Selesai jer kelas teori, kesemua peserta bengkel di beri peluang untuk mengaplikasikan apa yang di pelajari didalam kelas tadi.  Sesi praktikal dilakukan diluar kelas dan disekitar perkarangan MATIC. Untuk menjadikan ia lebih menarik, semua hasil dari peserta akan dinilaikan oleh Encik Rahman sendiri melalui Contest Fotofon COSMODERM.

Bengkel Fotofon KBBA9 2018

Bengkel Fotofon KBBA9 2018
Antara photo-photo menarik sepanjang Contest Fotofon Cosmoderm

Nak tengok photo-photo yang lain masa contest tu? Jemput singgah kat Instagram #contestFotofonCosmoderm & Instagram Kelab Blogger Ben Ashaari

Jutaan penghargaan dan terima kasih kepada COSMODERM, MATIC, SONY Malaysia, Restoran Nelayan Gombak, Cafe Cerita Kambing, KhaisyaDelite, Tasty_Bake, IraBakery, dan BrillPremiumCoffee. Terima kasih juga kepada sifu Rahman Roslan

Bengkel Fotofon KBBA9 2018

Sarapan pagi yang cukup sedap ni ditaja oleh Restoran Nelayan

Bengkel Fotofon KBBA9 2018

Minuman dari Brill Premium Coffee yang cukup sedap. Terima kasih juga kepada IraBakery dan Tasty Bake

Bengkel Fotofon KBBA9 2018

Sandwich dan brownies dari Khaisya Delite

Bengkel Fotofon KBBA9 2018

Tajaan untuk makan tengah hari dari Cafe Cerita Kambing

Bengkel Fotofon KBBA9 2018

Bengkel Fotofon KBBA9 2018

Bengkel Fotofon KBBA9 2018

Goodies dari COSMODERM dan SONY Malaysia, Terima kasih.

Bengkel Fotofon KBBA9 2018
Barissan Ajk yang terlibat untuk Bengkel Fotofon KBBA9 2018

Bengkel Fotofon KBBA9 2018

 

Baca juga Family Day KBBA9 di Cherating

2,143 total views, no views today

Apom Lenggang Kampung Berjaya Alor Setar

Apom Lenggang Kampung Berjaya Alor Setar

Apom Lenggang Kampung Berjaya Alor Setar

Dah puas jalan-jalan kat pasar karat Kampung Berjaya, abam singgah kat gerai viral ni. Gerai Apom Lenggang Kampung Berjaya yang dah femes jugak lah seantero Malaya dek kerana apom lenggang dia yang sedap.

Sepanjang abam dok berjalan-jalan kat dalam pasar ni, rasanya ni lah satu-satunya gerai apom lenggang yang ada. Masa abam sampai tu, boleh tahan jugak ramai pelanggan laon yang dok tunggu order. Ada yang makan kat situ, ada yang bungkus nak bawa balik makan kat rumah. Ada sorang pelanggan kat depan abam tu, dia order sampai 40 biji apom lenggang untuk dibawa balik.

Apom Lenggang Kampung Berjaya Alor Setar

Apom lenggang ni boleh dikatakan sebagai makanan tradisi lah, terutama di sebelah negeri utara ni. Mungkin kat negeri-negeri kat Malaysia ni mengguna resepi berlaianan dan nama pun lain. Apom lenggang ni biasanya kalau kat sini femes sebagai juadah untuk sarapan pagi. Kalau di Kedah, orang kata “menyeghok”..atau breakfast ūüėĀ

Macamana boleh dapat nama Apom Lenggang?

Macam resepi apom yang lain, cuma semasa nak masak tu,apabila bancuhan tepung dah masukan dalam kuali kecil yang dah panas, tukang masaknya akan melenggang-lenggang kuali supaya apom tadi akan rata, berbentuk bulat dan leper.

Apom Lenggang Kampung Berjaya Alor Setar

Kat korang yang mungkin datang jalan-jalan atau tersesat sampai kat Alor Setar ni, boleh singgah kejap untuk mencuba apom lenggang Kg Berjaya ni. Datang sebelah pagi tau, datang menyeghok sat kat sini..

Apom Lenggang Kampung Berjaya Alor Setar
Harga murah, sedap pulak tu..
Apom Lenggang Kampung Berjaya Alor Setar
Apom lenggang ni kena makan masa panas-panas, baru lah sedap..

Baca juga : Pasar Karat Kampung Berjaya

Baca juga : Mana nak dapatkan Durian Crepe paling Sedap kat Alor Setar/Jitra?

2,846 total views, 6 views today

Durian crepe sedap di Alor Setar

Durian crepe sedap di Alor Setar

Durian crepe sedap di Alor Setar

Abam nak share sket dengan hangpa terutama peminat durian crepe yang dok kat area Alor Setar, Jitra dan kawasan berdekatan. Kini hangpa tak payah risau dah mana nak dapatkan durian crepe yang sedap kat sekitar Alor Setar ni.

Durian crepe sedap di Alor Setar
Cream ni memang sedap..rasa tak macam cream lain

Durian crepe ni menggunakan resepi istimewa, bukan dia boh whipping cream saja tau tapi dia ada bahan rahsia lain lagi. Bila makan tu, kombinasi cream dan durian menjadikan rasa durian tu sangat ummmmpphh..!! Isi durian yang digunakan pun yang berkualiti malah kuantiti durian dalam durian crepe ni pun agak banyak..tak seperti sesetengah durian crepe lain, hanya sket ja dibubuhnya. Kalau rasa nak isi durian tu lebih, hangpa boleh request nak extra isi durian.

Durian crepe sedap di Alor Setar

Dalam setiap pek, ada 6 biji durian crepe. Yang bestnya, ada pulak servis penghantaran terus ke rumah atau opis hangpa. Delivery kat sekitar Alor Setar Percuma plak tu.Kalau hangpa kat Area Jitra dengan Kuala Kedah, order ja 2 pek..delivery Percuma. Alang-alang boleh kutip order dengan geng opis kan.

Untuk hangpa yang memang hantu durian, hantu durian crepe..serius hangpa kena cuba durian crepe ni. Memang abam boleh kata, durian crepe sedap kat Alor Setar ni.

Camana nak order Durian Crepe Sedap kat Alor Setar ni?

Hangpa Kontek nombor kat bawah ni :
Bihah 0149021438
Fb profile : Sabihah
Harga : Rm10 sepeket
Untuk extra durian Rm12

Apa? Hangpa tak makan durian crepe?

Durian crepe sedap di Alor Setar
Kalau hanpa tak makan durian, hangpa boleh try flavors coklat, strawberi & oreo.

Jangan bimbang, ada crepe perisa lain gak tau macam perisa oreo, coklat & strawberi.
Apa lagi cepat-cepat lah order ya..

Baca juga Resepi Brownies yang mudah & sedap

Baca juga Kat mana nak order Brownies Sedap di Putrajaya

5,527 total views, 6 views today

FILEM JUMANJI : WELCOME TO THE JUNGLE (2017)

FILEM JUMANJI : WELCOME TO THE JUNGLE (2017)

Baru-baru abam bawa wife dengan anak-anak layan filem Jumanji : Welcome To The Jungle (2017) kat GSC Alamanda Putrajaya. Filem ni sebenarnya dah mula ditayangkan kat pawagam seluruh negara mulai 22 Disember 2017 lagi. Anak-anak dah teruja nak tengok filem ni sebab diorang dah tengok Jumanji 1995 yang di lakonkan oleh Robin Williams dulu tu. Filem Jumanji 1995 memang cukup kelakar, memang teruja nak tengok sekuel yang terbaru ni.

FILEM JUMANJI : WELCOME TO THE JUNGLE (2017)

 Jumanji : Welcome To The Jungle (2017)

Sekuel kali ni,  Jumanji : Welcome To The Jungle (2017) di arahkan oleh Jake Casdan dan diterbitkan oleh Columbia Pictures, Dibarisi oleh pelakon-pelakon hebat seperti  Dwayne Johnson (The Rock), Jack Black, Kevin Hart, Karen Gillan, Nick Jonas dan Bobby Cannavale pasti akan menarik ramai untuk menonton filem ni.

FILEM JUMANJI : WELCOME TO THE JUNGLE (2017)

Review Jumanji : Welcome To The Jungle (2017)

Sekuel¬†Jumanji : Welcome To The Jungle (2017)¬†kali ni bermula dengan mengisahkan pasal 4 remaja dari berbeza latar belakang di satu sekolah, dikenakan kelas tahanan. Mereka ditempatkan si buah perpustakaan lama dan ditugaskan untuk membersihkan perpustakaan tersebut. Masa tengah dok mengemas tu, mereka terjumpa sebuah video game Nintendo lama. Rupanya ada game Jumanji plak kat situ. Mereka berempat iaitu¬†Spencer (Alex Wolff) ,¬†Martha (Morgan Turner), Bethany (Madison Iseman) dan Fridge (Ser’Darius Blaine) main permainan tersebut. Mereka memilih avatar dalam game Jumanji tadi. Baru jer nak mula main permainan video game tadi, tetiba mereka disedut masuk ke dalam permainan tersebut.

FILEM JUMANJI : WELCOME TO THE JUNGLE (2017)

Masa dalam game Jumanji ni, mereka berempat mesti mendapatkan kembali kristal yang di curi oleh  Van Pelt (Bobby Cannavale) dan kembalikan ke Bukit Harimau Bintang. Tujuan nya untuk mengembalikan semula keamanan di dunia Jumanji ni. Sejak  Van Pelt mencuri batu permata tu, dunia Jumanji seperti berada dalam kegelapan dan dipenuhi unsur kejahatan.

Semasa pengembaraan mencari batu permata ni lah yang best. Ada part aksi dan ada part memang cukup melucukan. Yang bestnya, setiap avatar mempunyai peranan masing-masing. Masing-masing ada kelebihan dan kekurangan. Macam watak Kevin Hart, part dia meletup sebab makan kek antara yang paling lawak.

FILEM JUMANJI : WELCOME TO THE JUNGLE (2017)

FILEM JUMANJI : WELCOME TO THE JUNGLE (2017)

FILEM JUMANJI : WELCOME TO THE JUNGLE (2017)

FILEM JUMANJI : WELCOME TO THE JUNGLE (2017)

FILEM JUMANJI : WELCOME TO THE JUNGLE (2017)

Pendapat abam pasal FILEM JUMANJI : WELCOME TO THE JUNGLE (2017)?

Apa yang boleh abam komen kat sini, lakonan setiap pelakon memang cukup mantap. Setiap watak mempunyai karektor yang tersendiri. Gabungan pelakon-pelakon hebat ini menjadikan filem ini menarik. Pendapat abam lah, lakonan hebat Kevin Hart dengan The Rock antara paling menyerlah. Memang pecah perut gelak dalam panggung.

Jumanji: Welcome To The Jungle (2017) adalah sebuah filem yang memang abam syorkan korang tengok.kalau masih sempat lah. Filem yang cukup awesome dan cukup menarik untuk tontonan seisi keluarga. Kalau korang memang peminat filem Jumanji yang pertama, korang pastinya akan layan filem Jumanji terbaru ini.
Abam bagi 8.5/10¬†untuk filem ini. Lepas baca review boleh try cari tiket kot-kot ada lagi heheheh…

 

Baca juga Review Guardian of The Galaxy Vol 2

 

3,292 total views, 3 views today

The Legend Resort Cherating Cipta Kenangan Terindah

The Legend Resort Cherating

The Legend Resort Cherating Cipta Kenangan Terindah

Bila sebut pasal Cherating , mesti ramai dah tau tempat ni antara salah satu lokasi menarik di Pahang malah salah satu lokasi percutian yang paling best di Malaysia. Pantainya yang cantik, siap boleh buat aktiviti surfing lagi. Lokasi yang menarik untuk scuba diving dan menjadi tempat persinggahan penyu untuk bertelur. Sebab tu, Cherating menjadi pilihan lokasi percutian pelancong dari dalam dan luar negara.

Baru-baru ni abam berpeluang bercuti ke Cherating dan abam sekeluarga menginap di The Legend Resort Cherating selama 3 hari 2 malam. Lokasi resort yang terletak di tepi pantai yang cantik dan kemudahan yang disediakan amat sesuai untuk sesi percutian keluarga.

The Legend Resort Cherating

Bilik di THE LEGEND RESORT CHERATING 

Kat The Resort Cherating ni korang tak perlu bimbang pasal bilik.  Kalau tak silap ada lebih kurang 205 bilik.  Pilihan dari jenis bilik Superior, Deluxe, Grand Deluxe, Junior Suite, Cherating Suite dan juga Penthouse.

Masa kat sana, abam sekeluarga menginap kat bilik superior. Cukup luas dan selesa untuk abam sekeluarga.

The Legend Resort Cherating

The Legend Resort Cherating

Di The Legend Resort Cherating, ada pelbagai harga bilik yang ditawarkan di antara Rm180 – RM2500 untuk satu malam. Terpulang kepada budget korang. Jika ada budget lebih dan berminat untuk honeymoon kat sini, boleh cuba bilik penthouse, memang cukup privasi.

The Legend Resort Cherating
The Legend Resort Cherating
The Legend Resort Cherating
The Legend Resort Cherating
The Legend Resort Cherating
The Legend Resort Cherating
The Legend Resort Cherating
The Legend Resort Cherating

Apa Yang Best kat THE LEGEND CHERATING RESORT ?

Kolam Renang di THE LEGEND CHERATING RESORT

Antara yang menarik di The Legend Cherating Resort ni adalah kolam renangnya. Rasanya antara banyak-banyak resort atau hotel yang pernah abam pegi, kat sini yang paling best. Kat sini ada 2 kolam besar dan 1 kolam kecil khas untuk kanak-kanak.

Kolam renang biru merupakan kolam renang paling besar kat The Legend Resort Cherating ni. Kedalaman ni sehingga 6 kaki. Kat sini boleh duduk lepak kat kolam ni sambil tengok anak-anak mandi, main air sampai puas.
Kat Kolam renang hijau pulak, kedalaman kolam ni sehingga 9 meter. Ini hanya khas untuk yang memang terer berenang dan kalau nak mandi kat kolam ni mesti pakai pakaian renang.

The Legend Resort Cherating

The Legend Resort Cherating
Kolam renang Hijau
The Legend Resort Cherating
Kolam renang biru di The Legend Resort Cherating

MUCK DIVE SCUBA di THE LEGEND RESORT CHERATING

 

Masa abam kat The Resort Cherating ni, ada satu aktiviti yang cukup menarik iaitu scuba diving. Rupanya kat laut Cherating ni cukup sesuai untuk lakukan scuba diving kerana ia mempunyai tarikan yang tersendiri. Dikatakan kat sini ada satu spesis batu karang yang hanya terdapat kat laut Cherating ni jer. Selain dari tu terdapat juga hidupan marin lain yang menarik dan unik disekitar pantai Cherating ni.
Untuk buat scuba diving ni, sebenarnya korang perlukan lesen dulu. Bukan boleh main terjun jer. Oleh tu, kat sini pihak Muck Dive Scuba ada menyediakan kelas untuk dapatkan lesen scuba diving ni.
The Legend Resort Cherating

Matlumat lanjut Muck Dive Scuba

  • Tel:¬†013-286 1620
  • Facebook:¬†@muckdive

Email: muckdive@jomdive.com.my

Melihat Matahari Terbit di Pantai CHERATING

 

Antara aktiviti menarik kat sini setiap pagi, melihat keindahan ciptaan tuhan. Melihat terbitnya matahari. Serius sungguh cantik. Korang boleh lepak-lepak kat pantai berhadapan dengan The Legend Resort Cherating ni seawal 6.30 pagi, terasa angin pantai memang cukup menyegarkan.

The Legend Resort Cherating 8
The Legend Resort Cherating
The Legend Resort Cherating 8

The Legend Resort Cherating

Hafiz Firefly Tour

Kelip-kelip Cherating
Kelip-kelip

Sebelum ni kalau nak tengok kelip-kelip, antara lokasi yang abam tau ialah kat Kuala Selangor. Rupanya kat Cherating ni pun ada lokasi yang korang boleh tengok kelip-kelip ni. Aktiviti Firefly Tour ni korang boleh ikuti semasa korang menginap di The Legend Resort Cherating ni. Okeh nanti abam akan cerita pasal aktiviti kelip-kelip di entri seterusnya ya.

The Legend Resort Cherating 15

Lawatan ke Pasar Kuala Kemaman, Turtle Sanctuary & Kilang Keropok Lekor

 

Semasa bercuti disana, abam bersama-sama dengan keluarga besar KBBA9 dibawa melawat ke tempat-tempat yang cukup menarik. Antaranya Pasar Kuala Kemaman. Kat sini katanya cukup terkenal dengan ikan-ikan fresh terus dari laut. Rupanya ada kawan-kawan abam yang kampung diorang kat sana memang singgah kat sini beli ikan fresh, pastu bawak balik ke Putrajaya.

 

The Legend Resort Cherating Cipta Kenangan Terindah

Akan Bersambung ke bahagian ke 2

Baca juga Hari Keluarga KBBA9 di Cherating Beach Resort

2,351 total views, 8 views today

AJ Fitness Centre Presint 11 Putrajaya

Aj Fitness presint 11 Putrajaya

Review : AJ Fitness Centre Presint 11 Putrajaya

Antara misi penting untuk 2018 ni, abam memang dah tekad dah nak turunkan berat badan ni. Penat lah bawak lemak ni hehehhe… Abam dah tekad selain nak amalkan pemakanan sihat , abam jugak nak aktif balik ke gym. Nak bagi fit balik badan ni.

Jadi, masuk 2018 ni apa yang abam buat, terus register jadi gym member di AJ Fitness Centre Presint 11 Putrajaya. Jadi bila dah jadi member kena lah paksa diri datang kan. Ok, untuk penduduk Putrajaya, khas nya yang stay area Presint 9 & Presint 11..Lokasi gym berada di No 128 Jalan Jati Bukit 11/25, Presint 11 1 ..berada di lot kedai, berdekatan dengan Pusat Kejiranan Presint 11.

 

 

Jom tengok apa yang menarik kat dalam AJ Fitness Centre Presint 11 Putrajaya ni,..

AJ Fitness Centre Presint 11 Putrajaya

AJ Fitness Centre Presint 11 Putrajaya
Brader yang jaga ni memang tak sombong ..selalu senyum jer ūüėĀ

AJ Fitness Centre Presint 11 Putrajaya

AJ Fitness Centre Presint 11 Putrajaya

AJ Fitness Centre Presint 11 Putrajaya

AJ Fitness Centre Presint 11 Putrajaya

AJ Fitness Centre Presint 11 Putrajaya

AJ Fitness Centre Presint 11 Putrajaya

Boleh dikatakan peralatan yang disediakan cukup untuk buat senaman beban. Keadaan susunan pun teratur dan kemas. Kebersihan di gym pun cukup memuaskan. Selain dari tu, surau, bilik persalinan untuk lelaki dan wanita serta loker pun ada disediakan.

AJ Fitness Centre Presint 11 Putrajaya

AJ Fitness Centre Presint 11 Putrajaya

Bayaran masuk ke AJ Fitness Centre Presint 11 Putrajaya ni agak berpatutan. Kalau rasa tak nak jadi member, nak walk in jer..dari jam 9 pagi hingga 5 petang hanya Rm5 sahaja. Selepas pukul 5 petang, bayaran sebanyak Rm7 dikenakan untuk sekali masuk.

Untuk  wanita, kalau korang tengah cari gym tu,..sekarang kat AJ Fitness Centre Presint 11 Putrajaya ni tengah ada promo,..sebulan Rm60 sahaja.

Keseluruhan, abam cukup berpuas hati workout kat sini. Kalau pihak pengurusan AJ Fitness Centre Presint 11 Putrajaya nak tambah lagi peralatan yang ada, abam cukup mengalu-alukan.

Aj Fitness presint 11 Putrajaya
Ok…abam nak posing seround dulu ūü§£

Terima kasih kat korang yang sudi singgah lagi entri ni….ūüėĀ

Untuk maklumat lanjut boleh ke FB page AJ Fitness Presint 11 Putrajaya

 

Baca juga Tips Senaman Untuk Bakar Lemak dengan Lebih Cepat

6,197 total views, 24 views today