PhotoShoot Raya KBBA9 2017 yang meriah

Photoshoot Raya KBBA9 2017

Sekali lagi untuk tahun ni, sebilangan dari ahli keluarga Kelab Blogger Ben Ashaari dapat berkumpul bersama-sama untuk sesi Photoshoot Raya KBBA9 2017. Untuk abam, ini adalah kali yang ke dua dapat bersama-sama diorang. Kali pertama, dibuat pada tahun lepas di Matic Kuala Lumpur dan kali ni, untuk photoshoot Raya KBBA9 2017, dibuat di lokasi yang cukup …

339 total views, 5 views today

Kena Kejar Dengan Kambing di Rabbit Fun Land Lenggeng

Rabbit Fun Land Lenggeng

Bila sampai jer hujung minggu, kekadang buntu juga tak tau nak kemana… Asyik melepak kat area Putrajaya jer. Dok fikir kat mana tempat yang anak-anak teruja nak pegi, tempat yang santai-santai..pastu dengan budget yang rendah. Pastu baru teringat kat Semenyih ada satu taman arnab. Dah tak jauh dari Putrajaya ni. Bila google, rupanya taman arnad …

405 total views, 46 views today

Laksa Pak Yeop Antara Lokasi Laksa Sedap di Putrajaya

Laksa Pak Yeop Antara Lokasi Laksa Sedap di Putrajaya

Assalamualaikum, hi korang… Bila sebut pasal laksa ni, rasanya ramai antara korang yang memang hantu laksa kan. tak kisah lah, laksa utara ke, laksa Johor ke atau laksa dari negeri mana sekali pun pasti ada keunikan rasa  dan ada peminat yang tersendiri. Kalau korang nak tau, abam pun memang hantu laksa jugak sebenarnya. Bukan abam …

3,003 total views, 13 views today

Filem Pendek TNB Chinese New Year 2017 Penuh Bermakna

Hi korang, Antara perkara yang abam tunggu-tunggu apabila tiba setiap kali  musim perayaan adalah iklan filem pendek untuk raya dari syarikat-syarikat besar seperti TNB, TM, Petronas dan beberapa syarikat lain. Kalau awal tahun, biasanya iklan untuk Perayaan Tahun Baru Cina lah kan. Sebenarnya abam cukup tertarik dengan filem pendek TNB kali ni yang bertajuk “Hidangan Teragung” atau “Cooking …

1,549 total views, 6 views today

Pelancaran Single Album Wangikanlah Hatimu Memukau Penonton

Pastinya ramai diantara dari korang tak lepaskan peluang menonton Grand Final Pentas Epik 3 Juara hari tu kan..? Abam lagi lah teruja. Dapat peluang bersama-sama dengan penyokong-penyokong peserta akhir di Sri Pentas 2 Shah Alam. Dapat tengok secara langsung pulak tuu..Dan paling abam nantikan sebenarnya persembahan Noraniza Idris bersama Tyka (3 Juara). Di Grand Final Pentas Epik …

1,148 total views, 14 views today

Lirik Lagu Altimet – Amboi

Amboi…Amboi…Amboi…hahahha Sebenarnya, pertama kali abam dengar lagu Amboi dari Altimet rasa macam best plak. Lirik dengan lagu memang layan abis.. lirik diciptakan sendiri oleh Altimet  yang berjudul Amboi ni sebenarnya di tujukan khas untuk keyboard warrior. Selain lagu Amboi, album Amboi mengandungi lapan lagi lagu lain ciptaan komposer seperti Noh Salleh, DJ Fuzz, Sona One dan …

1,170 total views, 4 views today

Wangikanlah Hatimu Bakal Menggegarkan Industri Musik Tanahair

Sebut sahaja Noraniza Idris, pasti ramai diantara peminat masih mengingati zaman kegemilangan lagu-lagu berunsur Irama Malaysia dan Etnik Tradisional disuatu ketika dulu. Lagu-lagu beliau cukup popular dan masih didendang dicorong-corong radio tanah air. Kini Noraniza Idris kembali dengan single terbaru bersama penyanyi yang baharu, Tyka (3 Juara). Single berjudul  “Wangikanlah Hatimu” merupakan ciptaan  Ag Coco, Amir …

1,861 total views, 8 views today

Stevia Royal Leaf, stevia paling sedap

Assalamualaikum ..hai korang.. Entri abam kali ni, abam nak ceritera sket pasal Stevia. Mungkin korang dah pernah guna dan mungkin dan ada yang dah guna dah pun kan… Banyak orang bagitau stevia ni sesuai untuk kencing manis jer. Tapi sebenarnya stevia ni bagus untuk di amalkan oleh semua orang. Terutama sekali yang nak jaga kesihatan …

1,106 total views, 2 views today

Pelumba Malaysia Terbaik di FIM Asia Supermoto Championship 2016

FIM Asia Supermoto Championship 2016 Hujung minggu lepas, abam dapat peluang bersama dengan rakan-rakan Kelab Blogger Ben Ashaari ke acara sukan FIM Asia Supermoto kat Stadium Shah Alam. Pertama kali sebenarnya abam dengar pasal acara sukan ni. Memang tak dapat nak bayangkan sukan motor ni camana. Kalau MotoGP mungkin dah biasa dengar dan tonton kat …

1,153 total views, 2 views today