Farm In The City Seri Kembangan Lokasi Menarik Bersama Keluarga

Farm In The City Seri Kembangan

Farm In The City Seri Kembangan Lokasi Menarik Bersama Keluarga

Farm In The City Seri Kembangan

Selamat menyambut Hari Malaysia. Cuti Hari Malaysia kali pulak jatuh pada hari Ahad. Jadi secara automatik nya, Isnin cuti lah. Cuti panjang tu. Kalau ikutkan abam cadang nak rehat-rehat dengan keluarga kat rumah jer, tapi Alhamdulillah dapat peluang bersama-sama keluarga KBBA9 sempena Family Day tahun ni. Jadi dalam masa yang sama, dapat lah jugak peluang “Family time” dengan keluarga kat tempat yang cukup best pastu dekat pulak dengan Putrajaya. Serius memang menarik tempat ni.

Farm In the City Seri Kembangan
Bersama keluarga KBBA9

APA YANG KORANG BOLEH BUAT KAT FARM IN THE CITY SERI KEMBANGAN NI ?

Kalau korang belum lagi menjejak kaki ke Farm In The City ni, mai abam nak ceritakan serba ringkas apa kat tempat ni. Kat Farm In The City ni amat sesuai untuk keluarga yang mempunyai anak-anak yang memang suka dengan haiwan-haiwan. Macam-macam aktiviti boleh korang buat macam pegang arnab, bagi makan ikan, tengok pertunjukan burung kakak tua dan banyak lagi. Pastu ada pulak perlbagai haiwan yang dibawa dari negara lain ke dalam tempat ni.

1. Tengok Pertunjukan Burung Kakak Tua

Yang ni, korang jangan lepas kan peluang. Aktiviti wajib. Pertujukan bermula pada jam 11.30 pagi dan jam 3.30 petang.

 

2. Bagi Makan kat Raccoon.

Masa abam kat sana, kat sini antara tempat yang paling jadi tumpuan. Bukan senang nak tengok raccoon ni. Kat sini, bukan saja boleh tengok malah boleh jugak bagi makan dan usap-usap badan sekali.

Farm In The City Seri Kembangan

3. Bagi Makan Kura-kura di Turtle & Tortoise Farm.

Farm In The City Seri Kembangan
Kat sini korang boleh tengok pelbagi jenis kura-kura. Dari kura-kura yang paling besar sampai ke kura-kura yang paling “malas”.
Korang jugak boleh bagi makan kat kura-kura ni, yang mana makanan tu telah disediakan oleh penjaga kat situ. Tapi hati-hati ya masa nak bagi makan, nanti dia ter ngap pulak jari tu..😂

Farm In The City Seri Kembangan

4. Pelbagai Jenis Ular di Reptile Cavern

Farm In the City Seri Kembangan

Kat dalam ni, korang boleh tengok pelbagai jenis ular kat dalam ni. Kalau jenis takut ular tu, korang jangan bimbang sebab ular-ular semuanya ada dalam sangkar.

Farm In the City Seri Kembangan

5. Bird Aviary

Kat sini pulak, korang dapat berpeluang bagi makan kat pelbagai jenis burung. Boleh dikatakan kebanyakan burung-burung ni memang jinak.

Farm In The City Seri Kembangan
Kredit pic Farm In the City

6. Bagi Makan kat Rusa dan Kambing

 

Farm In The City Seri Kembangan
Hafiy yang paling teruja bila nak bagi makan kat kambing ni

7. Rabbits Farm & Hamster Farm

Farm In the City Seri Kembangan

Antara tempat favourite anak-anak abam ni. Selain boleh bagi makan, korang boleh usap-usap badan arnab atau hamster ni. Kalau nak dukung pun boleh, tapi ada cara nak dukung. Korang boleh dapatkan info dengan staf di tempat ni.

Farm In the City Seri Kembangan
Kredit pic @bungaayrasofea/Instagram

8. Petting Area

Farm In the City Seri Kembangan
Jejaka ini terpaksa memberani diri setelah dijeling beberapa kali oleh wife beliau

Kat sini pulak ada haiwan-haiwan yang korang boleh sentuh atau nak dukung. Ada pelbagai jenis haiwan seperti skunk, ular, ayam dan banyak lagi haiwan lain.

9. Bagi makan ikan koi di Mood’s Lake.

Kat sini, korang boleh relaks jap lepas dah lama berjalan kat dalam Farm In The City ni. Tenangkan fikiran dan minda dengan memberi ikan koi makan dalam kolam ni.

10. Pony Ride

Farm In the City Seri Kembangan

Yang ni anak-anak abam semua tak berani  nak naik, tapi abam memang rekomen untuk anak-anak korang cuba.

12. Longkang Fishing

Farm In the City Seri Kembangan

Anak abam yang ni nampaknya paling suka longkang fishing ni. Jangan besar-besar nanti jadi kaki pancing dah.. 😂

 

Sebenarnya banyak lagi binatang-binatang lain kat Farm In The City ni seperti iguana, burung hantu, Alpaca, pony, kuda terkecil, prairie dogs, lembu, kambing, kerbau albino dan banyak lagi haiwan lain

Farm In the City Seri Kembangan
Alpaca ..salah satu spesis kategori retis kat dalam Farm In The City ni..

Farm In The City Seri Kembangan

Farm In The City Seri Kembangan

Tips Sebelum ke Farm In The City

1. Datang Awal.
Untuk mengelakan korang bersesak-sesak kat dalam tu, abam sarankan datang awal. Pintu buka jer, korang terus masuk. Terutama pulak pada masa musim cuti, mesti ramai yang akan kesana. Lagi satu, kalau datang lambat, nanti korang susah nak dapat parking

2. Sarapan dahulu
Makanan dari luar tak boleh dibawa masuk ya, jadi pastikan seisi keluarga sarapan kenyang sebelum masuk ke Farm In The City. Bukan apanya, nanti baru nak layan haiwan-haiwan dalam tu, perut pulak lapar. Tapi kalau lapar jangan bimbang, kat dalam tu ada cafe yang jual pelbagai jenis minuman dan makankan.

3. Pakaian Yang Sesuai
Kat dalam Farm In The City ni, korang kena berjalan untuk menikmati apa yang ada dalam ni. Kawasannya agak luas, jadi pakaian yang sesuai mungkin dapat membantu korang lebih selesa. Pakai kasut sukan dan jangan sesekali pakai high heels ya. Baju yang menyerap peluh juga sangat sesuai

4. Bawa Stroller untuk anak kecil
Kalau korang yang ada anak yang masih kecil, disarankan bawalah stroller untuk memudahkan semasa menjelajah di dalam Farm In The City ni.

Pendapat Abam Mengenai Farm In The City Sri Kembangan?

Berbaloi dengan harga tiket yang ditawarkan. Satu tempat yang sesuai untuk seisi keluarga bersama dihujung minggu atau di musim cuti. Anak-anak abam kat sana memang rasa seronok melayan haiwan-haiwan sampai tak sedar dah hampir 4 jam kat dalam tu.

Farm In the City Seri Kembangan

Camana nak ke Farm In The City Sri Kembangan?

Cara paling mudah nak Farm In The City ni dengan gunakan apps waze atau Google Maps. Taip jer ” Farm In The City

Farm In the City Seri Kembangan

Harga tiket di Farm In The City Sri Kembangan.

Berikut adalah harga tiket untuk 2018

RM55 Dewasa
RM45 Kanak-kanak (11 tahun ke bawah)
RM45 Warga Emas (60 tahun ke atas)

MyCard diskaun
RM37 Dewasa
RM30 Kanak-kanak (11 tahun ke bawah)
RM30 Warga emas (60 tahun ke atas)
** kanak-kanak 90cm ke bawah Percuma **

Promosi Pakej Family
RM125 – 2 dewasa & 2 kanak-kanak

MAKLUMAT DAN INFO :

OPERATING HOURS
WEEKDAYS: 10:00am-6:00pm

WEEKENDS: 09:30am-6:00pm

Closed on every Tuesday, excluding Public holiday & school holiday

WEBSITE:
https://www.farminthecity.my

CUSTOMER SERVICE HOTLINE :
+603-89412099
Alamat :
Lot 40187-40188, Jalan Prima Tropika Barat, Bandar Putra Permai, Seri Kembangan. 43300 Selangor Darul Ehsan. Malaysia

Baca juga : Rabbit Fun Land Lenggong

Baca juga : Jom ke KL Tower Mini Zoo

867 total views, 9 views today

Minz Sambal Hitam Pahang Sekali Rasa Pasti Nak Lagi

Minz Sambal Hitam Pahang

Minz Sambal Hitam Pahang Sekali Rasa Pasti Nak Lagi

Kalau sebut pasal makan ni, memang abam tak memilih sangat. Mungkin sebabkan dulu abam selalu kerja outstation, boleh katakan macam-macam masakan abam dah cuba. Kekadang abam rasa nyesal pulak sebab tak buat food review masa tu. 😁.

Masa ni kat Jeti ke Taman Negara pada November 2007. Abam terlibat dengan projek menaik taraf sistem IT di sekolah-sekolah sekitar Jerantut Pahang.

Korang pernah cuba sambal hitam Pahang? Sambal ni memang sedap tapi nak membuatnya memang mesti ada kesabaran yang tinggi. Sebab proses nak nak buat memakan masa berjam-jam untuk dihasilkan.

Dalam banyak-banyak sambal hitam Pahang yang pernah abam cuba, Minz Sambal Hitam Pahang antara yang paling abam suka. Rasa cukup bahannya dan tak terlalu berminyak

Cukup mudah kalau korang nak menikmati Minz Sambal Hitam Pahang ni. Cukup ummppph..dengan ada nasi panas-panas bersama telur goreng. Ataupun nak makan dengan roti pun boleh.

Minz Sambal Hitam Pahang

Kelebihan Minz Sambal Hitam Pahang

– Menjimatkan masa. Siap sedia untuk dimakan.
– Tahan lama. Resepinya menggunakan bahan-bahan segar dan tanpa bahan pengawet.
– Boleh dijadikan sebagai perencah masakan. Korang boleh buat macam masak kangkung goreng sambal hitam ke atau sebarang masakan yang sesuai.
– Bekas nya cukup sesuai untuk korang bawa ketika melancong.

Produk Keluaran Minz Sambal Hitam Pahang.

Min’z Sambal Hitam Pahang menyajikan anda 3 jenis sambal hitam pahang yang enak & unik iaitu :

Minz Sambal Hitam Pahang

A.  Sambal hitam pahang ikan bilis kering
Sambal hitam pahang yang bertekstur seakan serunding.
Harga : RM15 sebotol

B. Sambal hitam pahang ikan bilis basah
Sambal hitam pahang versi original seperti masakan ibu di rumah.
Harga : RM15 sebotol

C. Sambal hitam pahang ikan talang
Sambal hitam pahang yang telah diinovasikan menggunakan isi ikan talang jeruk yang berkualiti tinggi
Harga : RM20 sebotol

Kalau korang memang peminat Sambal Hitam, korang memang wajib cuma Minz Sambal Hitam Pahang ni. Abam punya favourite, Sambal Hitam Pahang Ikan Talang. Rasa dia pedas-pedas pastu ada rasa ikan talang jeruk tu, memang terangkat abis..

Minz Sambal Hitam Pahang

Camana nak membeli Minz Sambal Hitam Pahang ni?

Mudah jer..boleh hubungi no kat bawah ni.

FB : Min’z Sambal Hitam Pahang 

IG : minionlicious_enterprise

WhatsApp :  0146667772

 

Terima kasih yer singgah kat blog abam 😊

Baca juga : Rasai Cheese Tart Sedap di Putrajaya

720 total views, 3 views today

Tapak Jualan Hot Wheels di Suria Mall Putrajaya

Tapak Jualan Hot Wheels di Suria Mall Putrajaya

Tapak Jualan Hot Wheels di Suria Mall Putrajaya | Khas untuk peminat koleksi kereta Hot Wheels terutama yang ada berdekatan Putrajaya, kini dah ada di tempat baru bertempat di Suria Mall Presint 2 Putrajaya.

Kalau korang follow entri abam sebelum ni, para pengumpul dan penjual koleksi Hot Wheels buat jualan di Pusat Komuniti Presint 16. Korang boleh baca kat sini Tapak Jualan Hot Wheels di Presint 16 Putrajaya

Tapak Jualan Hot Wheels di Suria Mall Putrajaya

Tapak Jualan Hot Wheels di Suria Mall Putrajaya

Di tempat yang baru ni, bertempat di tingkat 2 Suria Mall Presint 3, jualan koleksi Hot Wheels diorang buat pada hari Sabtu dan Ahad bermula dari jam 11 pagi sehingga jam 6 petang.. Tapi abam sarankan korang datang hari Ahad sebab pada hari Ahad ni lebih banyak collector yang datang menjual kat situ.

Tapak Jualan Hot Wheels di Suria Mall Putrajaya

 

Ni antara koleksi-koleksi Hot Wheels yang diorang jual dengan harga Rm5 jer.

Tapak Jualan Hot Wheels di Suria Mall Putrajaya

Tapi ada jugak koleksi Hot Wheels yang dijual pada Rm15 dan ke atas.

Tapak Jualan Hot Wheels di Suria Mall Putrajaya

Ni lah hasil hunting koleksi Hot Wheels dengan anak-anak semalam. Range harga setiap satu ni antara Rm5 ke Rm10 sahaja.

Tapak Jualan Hot Wheels di Suria Mall Putrajaya
Track sedang diuji

Kepada penggemar koleksi Hot Wheels terutama yang tinggal berdekatan Putrajaya tu, boleh lah datang singgah kat sini. Kat sini bukan sahaja ada jualan tapi ada juga diadakan pertandingan race untuk kereta Hot Wheels ni. Ada hadiah tau..kalau korang nak try race, boleh datang ke si.

Sedikit komen untuk pihak pengajur Hot Wheels Suria Mall Putrajaya

Kekadang kat sini agak sunyi dan lengang dengan pengunjung walaupun pada hari Ahad. Untuk pihak penganjur abam nak cadang, adakan lebih banyak promosi pasal tapak jual Hot Wheels di Suria Mall ni.

Terima kasih sekali kat korang yang sudi singgah & baca kat blog abam ya 😊

Insyaallah untuk entri yang akan datang, abam akan kongsikan serba ringkas pasal sejarah Hot Wheels.

Baca juga : Pasar Karat Kampung Berjaya Alor Setar

Baca juga : Jom ke KL Tower Mini Zoo

 

609 total views, 6 views today

Putrajaya Floria 2018

Putrajaya Floria 2018

Putrajaya Floria 2018
Royal Floria Putrajaya

Putrajaya Floria 2018

Tahun ini sekali Putrajaya Floria atau nama penuhnya Royal Floria Putrajaya 2018 kembali lagi. Acara tahunan yang dianjurkan setiap tahun di Putrajaya ni merupakan salah satu pameran tahunan bunga dan taman terbaik di Malaysia. Putrajaya Floria ni akan berlangsung selama 9 hari bermula dari 25 hb Ogos sehingga 2 hb September nanti.

Tema Putrajaya Floria 2018

Tema Putrajaya Floria untuk tahun ni ialah 10 Windees Of Floria sempena 10 tahun pameran Putrajaya Floria sejak dari tahun 2007 lagi.

Apa Yang Menarik di Putrajaya Floria 2018

Di khabarkan apa yang menarik pada tahun-tahun sebelum ni akan diadakan juga seperti :
1. Magical Gardens
2. Musical Garden
3. The Magic of Bonsai & Suiseki Exhibition
4. Chrysanthemum Garden
5. Tropical Magic in a Glass
6. Royal Garden
7. Designer Garden
8. International orchard Competition

Putrajaya Floria 2018
Credit pic to owner

9. Tea party Garden
10. Cat Pavilion
11. Floral Pavilion
12. Garden Bazaar & Horticultural Market
13. Floria Arts & Crafts
14. Floria Flavours
15. Showcase Garden
16. Dan lebih 300 aktiviti lain yang menarik seperti pertandingan fotografi, pertandingan mewarna, bengkel mengenai tanaman serta banyak lagi.

Putrajaya Floria 2018

Putrajaya Floria 2018
Credit pic to owner
Harga Tiket Putrajaya Floria 2018

Harga di kaunter pada hari biasa:
RM12 MyKad, RM24 bukan warganegara (Dewasa)
Kanak-kanak/warga emas/OKU RM6 MyKad, RM12 bukan warganegara

Harga di kaunter hari minggu:
RM15 MyKad, RM30 bukan warganegara (Dewasa)
Kanak-kanak/warga emas/OKU RM8 MyKad, RM16 bukan warganegara

Macamana nak dapatkan tiket dengan harga murah?
Korang boleh beli secara online dan dapat diskaun sebanyak 20%. Jadi yang nak datang dengan keluarga yang ramai tu, amat disarankan beli secara online dan dapatlah berjimat.

Berikut Harga hari biasa untuk beli terus di talian (diskaun 20% )
Tempahan awal RM 8.65 MyKad, RM 17.30 bukan warganegara (Dewasa)
Tempahan awal kanak-kanak/warga emas/OKU RM 4.35 MyKad, RM8.65 bukan warganegara

Harga biasa: RM 9.60 MyKad, RM19.20 bukan warga negara (Dewasa)
Kanak-kanak/warga emas/OKU RM 4.80 MyKad, RM 8.65 bukan warganegara

Harga di kaunter pada hari biasa:
RM12 MyKad, RM24 bukan warganegara (Dewasa)
Kanak-kanak/warga emas/OKU RM6 MyKad, RM12 bukan warganegara

Korang boleh layari laman web rasmi Putrajaya Floria di SINI untuk pembelian tiket online & maklumat lanjut.

Lokasi Putrajaya Floria 2018

Seperti tahun-tahun sebelum ni, lokasi Putrajaya Floria telah berlangsung di tempat yang sama iaitu di Anjung Floria Presint 4. Untuk ke sana, korang boleh bawa kenderaan sendiri kerana ada tapak letak kereta berhampiran dengan Anjung Floria. Tapi kalau ikut pengalaman abam lah, mulai sebelah petang dan hujung minggu, jalan kat situ akan mula sesak dan kemungkinan korang kena parking jauh dan berjalan kaki ke tapak Putrajaya Floria.

Putrajaya Floria 2018 – Magic Of The Night
Putrajaya Floria 2018
Credit pic to owner

Seperti setiap tahun, acara ni lah yang paling ditunggu-tunggu oleh pengunjung. Bot yang dihiasi dengan pelbagai dekorasi dan lampu akan menyusuri Tasik Putrajaya pada malam terakhir acara Putrajaya Floria 2018. Yang ni, korang mesti datang tengok..

Info :
Acara: Floria Dirajaya Putrajaya 2018

Tempat: Anjung Floria, Presint 4, Putrajaya

Tarikh: 25 Ogos hingga 2 September 2018

Masa: 9 pagi hingga 10.30 malam (Isnin-Khamis)
: 9 pagi hingga 12 tengah malam (Jumaat-Ahad)

Jom ke Putrajaya Floria 2018

2,982 total views, 3 views today

Aplikasi CANNIS : Aplikasi Terbaru Dengan Pelbagai Fungsi

CANNIS APLIKASI TERBARU DENGAN FUNGSI 7 DALAM 1

Assalamualaikum, hai korang. Semakin bertambah maju teknologi telefon pintar, semakin bertambah aplikasi yang mempunyai pelbagai fungsi untuk kehidupan kita. Antara aplikasi ini ialah Cannis Aplikasi Terbaru Dengan Fungsi 7 Dalam 1.

CANNIS APLIKASI TERBARU DENGAN FUNGSI 7 DALAM 1

Cannis Aplikasi Terbaru Dengan Fungsi 7 Dalam 1

Apa sebenarnya Cannis Aplikasi Terbaru Dengan Fungsi 7 Dalam 1 ni? Dengan E-Dagang, membeli belah, penyiaran secara langsung dan Blockchain, aplikasi Cannis ni boleh dikatakan meliputi asas harian seperti makanan, minuman, hiburan, pakaian dan merangsang model perniagaan serta memacu gelombang baru aplikasi.

Cannis Group ini di pengerusikan oleh Puteri Mahkota Duli Yang Maha Mulia kekanda Sultan Selangor iaitu Sultan Sharafuddin Idris Al-Haj dan dibantu beratus-ratus syarikat terkenal yang mahir dalam latihan korporat dan sangat berpengalaman. Beliau juga turut dibantu oleh Naib Pengerusi, Tan Sri Dato Ong Tee Keat serta Dr. Azman Chin selaku Ketua Pegawai Eksekutif.

CANNIS APLIKASI TERBARU DENGAN FUNGSI 7 DALAM 1

Menurut Naib Pengerusi Cannis, Tan sri Dato Sri Ong Tee Keat berkata pertumbuhan pesat pengguna media sosial China, kadar penembusan telah meningkat dengan ketara, dan kebangkitan blokchain telah membatalkan industri semasa dan operasi sosial. Blockchain, kebijaksanaan dan Internet adalah antara tiga teknologi teratas yang China perlu perkukuhkan.

CANNIS APLIKASI TERBARU DENGAN FUNGSI 7 DALAM 1
“Siaran langsung telah memulakan rangkaian sosialnya pada 2016. Skala siaran langsung dalam talian China hampir 58 bilion yuan. Analisa domestik China menjangka industri siaran langsung akan melebihi 100 bilion yuan pada 2018. Hari ini siaran langsung menjadi fenomena sosial, dan produk komersial juga.” 

Kata Naib Pengerusi.. Beliau percaya bahawa ekonomi siaran langsung, belanja dalam talian, dan blokchain yang dianggap sebagai teknologi baru yang akan menggantikan ekonomi rangkaian semasa, pasti akan merangsang gelombang baru model perniagaan, dan Cannis akan menjadi era baru pengguna Internet, aplikasi wajib dalam telefon pintar.

“Cannis adalah platform merintis perancangan program, teknologi produk, promosi operasi dan visualisasi data. Ia mempunyai hampir 100 jurutera profesional dan pasukannya mempunyai keupayaan penyelidikan dan pembangunan yang kuat. “

Sejak Mac tahun ini, Cannis telah memperolehi syarikat-syarikat teknologi berturut-turut termasuk Internet, permainan dalam talian, peranti mudahalih, dan perkongsian data yang besar, dan pada masa yang sama, ia telah menjadi rakan kongsi Google, dan meningkatkan kebolehbacaan APP Cannis, dan keselamatan sistem

CANNIS APLIKASI TERBARU DENGAN FUNGSI 7 DALAM 1

Azman Chin berkata bahawa Cannis adalah platform penyokong peminat dan pengikut pertama di dunia. Pada masa kini tidak perlu memuat turun berbilang aplikasi, selagi anda mempunyai Cannis, anda boleh memenuhi semua keperluan peminat.Beliau merujuk kepada falsafah perniagaan Cannis mengenai “anda fikir, kami membinanya”, membina media sosial dengan fungsi aplikasi yang paling menyeluruh, dan mewujudkan persekitaran ekologi yang paling sesuai untuk perusahaan dan peminat, dan mengumpulkan pangkalan data pengguna global bersama-sama.

“Cannis APP menggabungkan tujuh fungsi paling popular peranti mudahalih, termasuk siaran langsung dalam talian, e-dagang langsung, permainan dalam talian, video pendek, social media, belanja diskaun dan pembayaran digital. Ia akan mengumpul lebih daripada sepuluh ribu pengguna dalam masa 24 jam. “

Beliau berkata bahawa Cannis bukan hanya pentas untuk bakat, cita-cita dan mimpi untuk orang biasa, sistem pembayaran yang dibuat boleh digunakan di 140 negara di seluruh dunia, terutama di Asia Tenggara.

“Di China, nilai pasaran penjualan kedai dan pendapatan pengiklanan pemasaran yang dikendalikan oleh penyiaran secara langsung telah melampaui industri filem. Laporan tanah besar bahkan lebih menegaskan: pengaruh yang lebih berharga daripada bintang filem. ”

CANNIS APLIKASI TERBARU DENGAN FUNGSI 7 DALAM 1

Banyak usahawan dan profesional dari perusahaan terkenal, syarikat modal teroka, blokchain dan bidang berkaitan rangkaian dari pelbagai negara seperti China, Hong Kong, Indonesia, Kemboja, Korea Selatan, India, Rusia dan lain-lain telah menghadiri persidangan besar pelancaran Cannis APP.. Para tetamu utama yang menghadiri persidangan itu termasuk industri teknologi, internet dan industri blockchain, serta pemimpin dari kalangan politik dan perniagaan, persatuan industri yang relevan di China, agensi kerajaan dan organisasi yang berkaitan. Mereka menantikan potensi pembangunan masa depan Cannis APP.

CANNIS APLIKASI TERBARU DENGAN FUNGSI 7 DALAM 1

Rupanya memang banyak kelebihan aplikasi Cannis ni kan? Yang kaki shopping tu mesti tak sabar nak cuba aplikasi ni, boleh shopping online nanti. Aplikasi Cannis ini korang boleh downlod di Google Play Store tetapi untuk pengguna Apple belum terdapat lagi aplikasi ini di Apple Play Store. Walau bagaimanapun, korang masih boleh install melalui http://api.ickapay.com/download/index.html dan ikuti arahan yang diberikan.

Maklumat lanjut : CANNIS APLIKASI TERBARU DENGAN FUNGSI 7 DALAM 1

Untuk maklumat lanjut, sila layari :-

Website

https://www.cannis.app

Instagram

https://www.instagram.com/CannisApp/

Facebook

https://www.facebook.com/CannisApp

783 total views, 6 views today

Nikmati Sepuasnya Aiskrim Durian McFlurry McDonald’s

Aiskrim Durian McFlurry McDonald's

Nikmati Sepuasnya Aiskrim Durian McFlurry McDonald’s

Nikmati Sepuasnya Aiskrim Durian McFlurry McDonald's

Kalau korang memang hantu durian & memang peminat setia McDonald, jangan lupa singgah dan dapatkan ais krim Durian Mcflurry. Yang paling bestnya, pada 17 hb Julai ni, korang boleh menikmati ais krim Durian Mcflurry ni sepuas-puasnya.

Bagaimana caranya? Haa..senang jer. Kalau korang selalu follow facebook McDonald’s, kat sana dah di beritahu pada 17 hb Julai nanti, dengan hanya Rm10 sahaja korang menikmati sebanyak yang korang nak.

Parti durian runtuh ni akan berlangsung selama 24 jam sahaja. Ia akan dibuat dalam 2 sesi. Sesi Pertama akan bermula pada jam 3 petang sehingga 4 petang. Manakala sesi kedua pula akan bermula mulai jam 5 petang sehingga 6 petang. Di maklumkan hanya 20 pelanggan pertama sahaja untuk setiap sesi. Jadi, kena lah cepat-cepat ada kat McDonald’s.

Jom kita pekena ais krim durian McFlurry sepuas-puasnya.. 😊

 

Baca jugak : Durian Crepe Paling sedap Di Alor Setar

 

1,347 total views, 3 views today

MEGA BONANZA 2018 Agrofarmstay Melaka kembali lagi!

MEGA BONANZA 2018 Agrofarmstay Melaka kembali lagi!

MEGA BONANZA 2018 Agrofarmstay Melaka kembali lagi!

MEGA BONANZA 2018 Agrofarmstay Melaka kembali lagi!
MEGA BONANZA 2018 Agrofarmstay Melaka kembali lagi!

Agrofarmstay Melaka tahun ini sekali lagi mengadakan Mega Bonanza yang sangat menjimatkan pelanggan mereka.Berita baik untuk yang ingin mengadakan Hari Keluarga atau Family Day sesama ahli keluarga atau syarikat tempat kerja, atau pun reunion bersama rakan-rakan.
Jimat sekurang-kurangnya RM1,000. WOW. Penjimatan bermula dari RM1,000 sehinggan RM3,900. Banyak tu. Nak tahu apa pakej yang ditawarkan?

MEGA BONANZA 2018 Agrofarmstay Melaka kembali lagi!

Tawaran kali ini adalah untuk pakej family day. Konsep pakej kali ini adalah tempah dulu dan tarikh family day boleh tetapkan kemudian. Sebab pihak kami tahu nak organize family day ni susah. Nak dapatkan persetujuan semua ahli keluarga akan memakan masa. Oleh kerana tempoh promosi ni terhad, jadi boleh book dulu dan bagitahu tarikh family day kemudian. Boleh pilih tarikh dari sekarang sehingga tahun depan 31 Mei 2019. Banyak masa tu. Sekarang tak ada alasan susah nak organize family day dah ye.

MEGA BONANZA 2018 Agrofarmstay Melaka kembali lagi!

Promosi ini bermula dari 25 April 2018 sehingga 13 Mei 2018 sahaja ye,boleh booking dulu dan tarikh event/family day bagitahu kemudian.

Kandungan Pakej Mega Bonanza 2018.

Pakej ini adalah penginapan 2 hari 1 malam untuk 20 orang. Kalau lebih dari 20 orang, boleh tambah bayaran mengikut pax selebihnya. Makanan di sediakan sepanjang penginapan yang terdiri daripada makan tenghari, makan malam BBQ dan sarapan pagi. Kami juga menyediakan sukaneka sebanyak 5 game bersama jurulatih. Tak lupa juga untuk kaki karaoke boleh cuba berkaraoke disini.

MEGA BONANZA 2018 Agrofarmstay Melaka kembali lagi!

Bagi yang lebih suka aktiviti air, boleh cuba berkayak atau memancing , Cuma perlu bawa joran sendiri. Di sini ada pelbagai haiwan seperti ayam, arnab, burung, kambing dan kuda. Boleh cuba bagi makan kat haiwan tersebut. Bagi kanak-kanak, kami ada sediakan pertandingan mewarna. Boleh tengok bakat mereka nanti. Tak lupa juga hamper bagi sukaneka dan peraduan mewarna. Akhir sekali kami akan sediakan banner family day dengan nama family masing-masing. Wah. Banyak kan aktiviti.

MEGA BONANZA 2018 Agrofarmstay Melaka kembali lagi!

Harga yang di tawarkan.

Harga asal tanpa promosi untuk 20pax ialah RM3,780 (RM189 per pax).
Harga promosi pakej 2 hari 1 malam utk 20pax ialah RM2,780.
Harga jatuh dalam RM139 per pax sahaja.
Bagi tambahan yang melebihi 20pax, dewasa RM139 dan kanak-kanak RM99 sahaja. Maximum 78pax.

Sangat-sangat murah. Dijamin berbaloi. Untuk tempahan, sila layari laman web kami di:

Web : https://agrofarmstay.my
Facebook Page : www.facebook.com/agrofarmstay

Whatsapp / SMS / Call:
012 – 211 8246 / 016 – 209 8623 / 012 – 202 5647
Office:
06 – 232 2761

 

Agrofarmstay Melaka

2,799 total views, 3 views today

Pelbagai Produk Himalaya di Constant Pharmacy KIPPMall Kota Warisan

“Abah..nak pegi mana hujung minggu ni?”
Tu lah antara soalan-soalan yang selalu anak abam tanya. Kebiasaan memang tak kemana. Berehat, mengisi masa dengan anak-anak kat rumah je. Kekadang kalau ada tempahan, abam dan wife memang sehari suntuk mengadap oven jer lah.

Minggu lepas, katanya ada mall baru buka area Kota Warisan. Tak jauh pun dari rumah, lebih kurang 15 minit kalau memandu dari Putrajaya ni. Kebetulan anak abam yang sulung tu nak cari barang keperluaan penjagaan diri, jadi boleh jugak jalan-jalan sambil shopping, sambil tengok-tengok tempat baru.

KIPMALL Kota Warisan.

Dari Putrajaya, kalau memandu lebih kurang 15 minit dah sampai. Memang tak jauh pun dan memang mudah nak cari. Kalau dekat jalan utama memang dah nampak KipMall Kota Warisan ni. Kalau nak memudahkan korang, gunakan aplikasi Waze atau Maps. Di KippMall ni cukup mudah untuk korang dapatkan parking. Kat dalam ni siap ada pasaraya Econsave. Harga memang cukup berpatutan kat dalam pasaraya ni. Boleh kata banyak jugak kedai-kedai yang pun beroperasi dalam KippMall ni. Kalau rasa lapar tu, boleh singgah kat food court, yang beroperasi di bahagian atas.

CONSTANT Pharmacy di KIPMall Kota Warisan

Credit to Uminani.com

Masa tengok dok mencari barang keperluan anak abam tu, ternampak ada satu farmasi kat sini, Constant Pharmacy. Apa lagi, terus tarik anak-anak ke sana..mana lah apa yang dicari ada kat situ..

Tak sangka, masa abam datang tu, Constant Pharmacy tengah buat soft launching kat cawangan KIPPMall Kota Warisan ni. Bila ada soft launching, mesti lah ada offer baik punya kat sini. Diskaun 20%, 30% dan ada yang sampai 70 % pun ada kat sini. Memang rezeki abam lah hari tu.

Pelbagai Produk Himalaya di Constant Pharmacy KIPPMall Kota Warisan.

Pelbagai Produk Himalaya di Constant Pharmacy KIPPMall Kota Warisan

Pelbagai Produk Himalaya di Constant Pharmacy KIPPMall Kota Warisan

Masa tengah dok tengok-tengok kat dalam Constant Pharmacy tu, ternampak satu sudut penuh dengan dengan produk Himalaya. Siapa yang tak kenal dengan produk Himalaya. Produk yang memang terbukti bagus dan cukup dikenali diseluruh dunia dek kerana kandungannya yang selamat dan terbukti berkesan.

Masa hari tu, ada juga pemeriksaan kesihatan percuma yang dibuat oleh kakitangan farmasi. Ada kaunter yang menyediakan pemeriksaan kulit kepala dan kaunter untuk pemeriksaan kelembapan kulit. Untuk pemeriksaan kulit kepala ni abam tak sempat nak cek, tapi korang boleh baca cerita pasal pemeriksaan kat blog Ben &  Nina

Pelbagai Produk Himalaya di Constant Pharmacy KIPPMall Kota Warisan
Pemeriksaan kelembapan kulit dibuat oleh kakitangan Farmasi.. percuma jer ni..

Masa abam pemeriksaan kelembapan kulit, Alhamdulillah kulit tangan abam ok, tak kering. Tapi abam cukup berkenan dengan produk pelembap Himalaya ni sebab bila pakai memang tak berminyak dan boleh pakai seisi keluarga. Terus beli 2 bekas..buat stok kat umah..

Pelbagai Produk Himalaya di Constant Pharmacy KIPPMall Kota Warisan
Puas hati dengan produk pelembap dari Himalaya ni..pastu dapat promo Rm10 pulak tu..terus grab 2 set terus..

Membership CONSTANT Pharmacy

Pelbagai Produk Himalaya di Constant Pharmacy KIPPMall Kota Warisan
Card membership Constant Pharmacy

Rupanya kat CONSTANT Pharmacy di KIPMall Kota Warisan ni korang boleh menikmati pelbagai promosi jika korang join membership. Pastu ada pulak dapat pemeriksaan percuma khas untuk pemegang kad membership sahaja. Jangan bimbang, untuk jadi membership Constant Pharmacy ni tak dikena sebarang bayaran pun. Dengan kata lain, free laaa… hehehehe

Best ke kat CONSTANT Pharmacy di KIPMall Kota Warisan ni?

Pelbagai Produk Himalaya di Constant Pharmacy KIPPMall Kota Warisan
Akhir apa yang dicari dapat di Constant Pharmacy

 

Abam bagi “two thumbs up” sebab boleh dikatakan kebayakan produk kesihatan dan penjagaan diri boleh didapati kat sini seperti produk kecantikan dan kosmatik, sudut Ibu dan Bayi, dan yang paling menarik sebab ada sudut khas untuk untuk produk Himalaya Healthcare Malaysia. Kalau korang memang pengguna tegar produk ni, dan ada berada berdekatan KIPPMall Kota Warisan, dah tau dah kan kat mana beli nanti.

Pelbagai Produk Himalaya di Constant Pharmacy KIPPMall Kota Warisan
Ok..sebelum balik kita selfy seround…awww..hehhe

Nak dapat kan info lebih lanjut , boleh singgah jap kat sini, mana lah tau ada promosi nanti kan..
Facebookhttps://www.facebook.com/constantpharmacy
Facebook : https://www.facebook.com/kipmallKW/

3,201 total views, 3 views today

Jualan Barangan Raya Festival Ramadan Putrajaya 2018

Jualan Barangan Raya Festival Ramadan Putrajaya 2018

Bagi mereka yang dah sedia maklum , sememangnya setiap tahun akan ada Jualan Barangan Raya di Putrajaya dan pastinya ianya menjadi tumpuan ramai terutama mereka yang berbajet sederhana. Yelah , murah murah je jualan kat sini..

Ok.. di sini abam nak war warkan mengenai Jualan Barangan Raya Festival Ramadan Putrajaya 2018 yang bakal bertempat di Dataran Putrajaya , Presint 3. Sila ambil maklum dan war warkan terutama penduduk di sekitar Putrajaya dan juga yang bekerja di situ.. Heee… Best !

“Bersempena dengan ketibaan Ramadan yang saban tahun dinantikan oleh seluruh umat Islam khususnya, bakal berlangsung JUALAN BARANGAN RAYA FESTIVAL RAMADAN PUTRAJAYA 2018 bermula 17 Mei 2018 (1 Ramadan 1439) selama sebulan bertempat di Dataran Putrajaya, Presint 3. Dengan objektif untuk menyatukan ukhuwah rakyat Malaysia yang berbilang agama dan budaya, penganjuran festival ini juga membuka peluang perniagaan kepada usahawan muda yang pada hari ini seakan menjadi satu senario menarik setiap kali tibanya Ramadan.

Festival Ramadan Putrajaya 2018 disasarkan untuk mereka yang berada di kawasan seperti Bangi, Kajang serta kejiranan yang berhampiran bagi memudahkan mereka merancang masa untuk persiapan raya sepanjang Ramadan. Di samping itu, festival tersebut turut menawarkan pelbagai aktiviti menarik sepanjang Ramadan untuk para pengunjung.

Apa yang menarik di Jualan Barangan Raya Festival Ramadan Putrajaya 2018

Selain itu, turut disediakan hadiah utama yang berupa sebuah kereta ataupun motosikal untuk cabutan bertuah, persembahan ‘busking’ para artis popular masa kini, penampilan artis-artis istimewa yang akan diumumkan dari masa ke masa serta akan diserikan lagi dengan gerai para selebriti terkenal seperti Ella, Hanez Suraya, Kaka Azraff, Ekin, Leez Rosli, Sofi Jikan, Haiza, Saiful Apek, Siti Sarah, Shuib dan ramai lagi. Program ini menggabungkan seramai 30 selebriti terkenal tanahair.

Jualan Barangan Raya Festival Ramadan Putrajaya 2018

Malah, turut diberikan perhatian khusus dalam penganjuran festival ini adalah program kerohanian. Tazkirah Ramadan bersama selebriti pilihan dan ceramah agama dari penceramah jemputan bakal menghiasi kalendar sepanjang bulan tersebut. Sebelah petang pula, program bubur lambuk akan memeriahkan lagi festival tersebut. Hujung minggu pula, direncanakan majlis iftar bersama anak-anak yatim yang terpilih.

Tumpuan juga akan diberikan kepada barisan gerai daripada pelbagai jenama terkenal dari kalangan hijabista dan lain-lain. Penjualan di gerai akan merangkumi tawaran pakaian muslimin  dan muslimah terkini, alat solek, perhiasan rumah serta kuih raya untuk persediaan Syawal kelak.

Jualan Barangan Raya Festival Ramadan Putrajaya 2018

Pastinya Festival Ramadan Putrajaya 2018 akan memudahkan persiapan keluarga mahupun individu kerana di sinilah bakal tertumpunya pelbagai aktiviti menarik dari segi intelektual dan kerohanian, penawaran jenama terkenal yang mampu milik dan juga ruang untuk beramah mesra dengan personaliti popular tanahair.

Untuk maklumat dan informasi terkini, sila hubungi;

Unit Publisiti Jualan Barangan Raya Festival Ramadan Putrajya 2018

(TEL:  Izainil: 017-3031 953/ Ashraf 017-8892909) “

Jom ramai kita Jualan Barangan Raya Festival Ramadan Putrajaya 2018 nanti ya.

 

2,502 total views, 3 views today

Bengkel Fotofon KBBA9 2018 – Ilmu bernilai dalam seni fotografi

Bengkel Fotofon KBBA9 2018

Bengkel Fotofon KBBA9 2018 – Ilmu bernilai dalam seni fotografi

Bengkel Fotofon KBBA9 2018
Bengkel Fotofon KBBA9 2018

Bengkel Fotofon KBBA9 2018 | Baru-baru ni abam bersama-sama dengan rakan blogger dari Kelab Blogger Ben Ashaari (KBBA9) diberi peluang untuk menambah ilmu mengenai gotografi menggunakan telefon. Bengkel Fotofon KBBA9 2018 kali ni dianjurkan bersama SONY dan mendapat kerjasama dengan pihak MATIC dan COSMODERM.

Bengkel Fotofon KBBA9 2018 - matic

Di zaman yang semakin canggih ini,  teknologi terkini yang ada pada smartphone jika digunakan sebaiknya, gambar yang dihasilkan boleh dikatakan hampir setanding dengan kamera DSLR.

Dalam keadaaan tertentu, smartphone mungkin lebih sesuai digunakan untuk merakamkan situasi atau gambar. Kelebihan yang ada pada smartphone seperti lebih ringan, compact dan lebih mudah dibawa kemana-mana menjadikan smartphone salah satu tool yang utama untuk sesetengah jurugambar profesional mahupun amatur.

Bengkel Fotofon KBBA9 2018 – Dengan kerjasama MATIC, SONY & COSMODERM.

Bengkel Fotofon KBBA9 2018

Bengkel Fotofon KBBA9 2018 kali ni, pihak Pusat Perlancongan Malaysia (MATIC) berbesar hati menaja lokasi bengkel ni. COSMODERM bersama pihak SONY Malaysia, telah menyediakan seorang guru yang cikup hebat untuk bengkel ni iaitu seorang photographer terkenal, Encik Rahman Roslan. Beliau merupakan seorang photographer yang mempunyai pengalaman lebih dari 10 tahun. Beliau bermula sebagai photojournalist sejak tahun 2006 dan beliau banyak melibatkan diri dalam pelbagai kategori, dari fotografi dokumentari sehinggalah sehingga ke sektor pengiklaan.

Bengkel Fotofon KBBA9 2018 - Encik Rahman
Encik Rahman Roslan dari SONY

Gaya bersahaja Encik Rahman dalam mengajarkan ilmu fotografi membuatkan bengkel fotofon ni cukup menarik. Banyak ilmu-ilmu baru yang beliau kongsikan bersama. Jom abam kongsikan sedikit ilmu asas fotografi yang abam dapat kelas tersebut .

Bengkel Fotofon KBBA9 2018 – INFO ASAS TENTANG SENI FOTOGRAFI

1. Aperture

Bengkel Fotofon KBBA9 2018

2. Shutter Speed
Bengkel Fotofon KBBA9 2018
Shutter Speed
3. ISO / ASA
Bengkel Fotofon KBBA9 2018
Iso / Asa

Bengkel Fotofon KBBA9 2018

Paling asas dalam teknik fotografi atau fotofon ialah dalam menggunakan setting manual seperti menentukan nilai Aperture (f), Shutter Speed dan nilai ISO yang bersesuaian. Elemen seperti light, frame, rule of third, foreground, reflection dan perspective line juga memainkan penting untuk mendapatkan hasil gambar yang baik.

Bengkel Fotofon KBBA9 2018
Encik Rahman memberi penerangan mengenai manua setting untuk setiap smartphone

Bengkel Fotofon KBBA9 2018

Bengkel Fotofon KBBA9 2018 –  Contest Fotofon untuk menguji kreativiti

Selesai jer kelas teori, kesemua peserta bengkel di beri peluang untuk mengaplikasikan apa yang di pelajari didalam kelas tadi.  Sesi praktikal dilakukan diluar kelas dan disekitar perkarangan MATIC. Untuk menjadikan ia lebih menarik, semua hasil dari peserta akan dinilaikan oleh Encik Rahman sendiri melalui Contest Fotofon COSMODERM.

Bengkel Fotofon KBBA9 2018

Bengkel Fotofon KBBA9 2018
Antara photo-photo menarik sepanjang Contest Fotofon Cosmoderm

Nak tengok photo-photo yang lain masa contest tu? Jemput singgah kat Instagram #contestFotofonCosmoderm & Instagram Kelab Blogger Ben Ashaari

Jutaan penghargaan dan terima kasih kepada COSMODERMMATICSONY Malaysia, Restoran Nelayan Gombak, Cafe Cerita Kambing, KhaisyaDelite, Tasty_Bake, IraBakery, dan BrillPremiumCoffee. Terima kasih juga kepada sifu Rahman Roslan

Bengkel Fotofon KBBA9 2018

Sarapan pagi yang cukup sedap ni ditaja oleh Restoran Nelayan

Bengkel Fotofon KBBA9 2018

Minuman dari Brill Premium Coffee yang cukup sedap. Terima kasih juga kepada IraBakery dan Tasty Bake

Bengkel Fotofon KBBA9 2018

Sandwich dan brownies dari Khaisya Delite

Bengkel Fotofon KBBA9 2018

Tajaan untuk makan tengah hari dari Cafe Cerita Kambing

Bengkel Fotofon KBBA9 2018

Bengkel Fotofon KBBA9 2018

Bengkel Fotofon KBBA9 2018

Goodies dari COSMODERM dan SONY Malaysia, Terima kasih.

Bengkel Fotofon KBBA9 2018
Barissan Ajk yang terlibat untuk Bengkel Fotofon KBBA9 2018

Bengkel Fotofon KBBA9 2018

 

Baca juga Family Day KBBA9 di Cherating

2,539 total views, 3 views today