Bila Beg Duit Tertinggal kat Masjid

Dah abis terawih malam tadi, terus drive balik ke umah. Memasing dah kenyang dengan moreh tadi. Mata pun start ngantuk dah. Masa dalam perjalanan tu, tetiba wife tanya.. “Bang..mana beg purple tadi?!!”
Wife dengan muka cuak, muka nak nangis dah. Mau taknya, dalam tu ada mak nenek bagai. Beg duit wife ada dalam tu. Dari duit sales harian, kad pengenalan, mykid anak-anak lagi..pastu ada kad bank pulak tu.
Apa lagi, mecicit ler drive patah balik ke masjid besi. Sib malam tadi tak banyak kereta, memang bawak laju tak hingat ler. Masa tengah drive tu, dok harap sangat beg purple yang abam letak kat meja masa makan moreh takda lah orang duduk lepas abam balik tadi.

Sampai jer kat Masjid Besi, abam dengan si Hadif cepat-cepat lari naik ke atas. Hati ni dok minta┬ásangatlah ada lagi. Fuhhh.. beg purple masih lagi kat tempat abam letak tadi. Alhamdulillah…syukur panjang abam malam tadi.

Sebelum balik tadi tu, sebenarnya abam dok bergurau-gurau dengan anak-anak sampai terlupa pasal beg purple ni. Aihh..pelupa betul. Cuai pun satu hal. Tapi Alhamdulillah sebab semua masih ada dalam beg tu.

Tadi, kalau kebetulan korang kat Masjid Besi gak..pastu ada yang ternampak ada sorang pakcik lari laju giler, pecut macam Watson Nyambek tu..haa Abam ler tu heheh….huhu penat tak abis lagi ni. hehehe..

3,382 total views, 14 views today

Sharing is caring!

8 Replies to “Bila Beg Duit Tertinggal kat Masjid”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge