Stevia Royal Leaf, stevia paling sedap

Assalamualaikum ..hai korang.. Entri abam kali ni, abam nak ceritera sket pasal Stevia. Mungkin korang dah pernah guna dan mungkin dan ada yang dah guna dah pun kan… Banyak orang bagitau stevia ni sesuai untuk kencing manis jer. Tapi sebenarnya stevia ni bagus untuk di amalkan oleh semua orang. Terutama sekali yang nak jaga kesihatan …

792 total views, 4 views today

Pelumba Malaysia Terbaik di FIM Asia Supermoto Championship 2016

FIM Asia Supermoto Championship 2016 Hujung minggu lepas, abam dapat peluang bersama dengan rakan-rakan Kelab Blogger Ben Ashaari ke acara sukan FIM Asia Supermoto kat Stadium Shah Alam. Pertama kali sebenarnya abam dengar pasal acara sukan ni. Memang tak dapat nak bayangkan sukan motor ni camana. Kalau MotoGP mungkin dah biasa dengar dan tonton kat …

868 total views, 6 views today

Jus Sayur dan Buah, Jus Detox untuk Sihat dan Kurus

Jus Sayur dan Buah, Jus Detox untuk Sihat dan Kurus Sebenarnya abam tak terfikir pun sebelum ni pasal nak buat jus sayur ni. Kalau jus buah tu memang biasa lah buat. Tau-tau lah rasa sayur tu camana kan. Sebenarnya yang abam teruja sangat nak buat bila terbaca kat blog Ben Ashaari pasal pemakanan sihat. Nampak macam sedap …

940 total views, 4 views today

Bawal Power Sempoi Tempat Makan Sedap di Cyberjaya

Kalau pegi ke Cyberjaya, sebut jer Bawal Power Sempoi..kompom ramai yang terbayang ikan bawal goreng yang rangup, makan pulak dengan nasi panas-panas. Cicah dengan air asam. Berkuah kan kari ..Fuuuhh memang terbaek laaah… Ni lah abam nak bagitau korang, kalau ke Cyberjaya dan kebetulan time lunch, korang mesti terjah ke kedai ni. Terletak Sport Arena Cyberjaya, …

1,063 total views, 6 views today

Rekod 3.7 Juta Pengunjung di MAHA 2016

Assalamualaikum…hi korang.. Tadi terjumpa pasal info pasal MAHA 2016 kat Berita Harian Online, yang mana pengunjung kali ni mencecah sampai 3.7 juta orang. Perghh..memang hebat MAHA kali ni. Tak hairanlah, rata-rata pengunjung bukan datang dari berdekatan Selangor & Negeri Sembilan saja, bahkan dari seluruh pelusuk negara. Datang nak tengok apa yang menariknya di MAHA yang …

779 total views, 4 views today

Jom ke KL Tower Mini Zoo

Masuk cuti sekolah kali ni, sebenarnya abam takda rancangan sangat nak pergi bercuti kemana-mana. Dengan tempahan dessert yang makin meriah kat Putrajaya ni, jadi abam ambik keputusan bercuti dengan keluarga kat tempat berdekatan jer. Mungkin bukan abam sorang saja yang buat keputusan macam ni, mungkin ada juga yang tak berkesempatan nak bercuti lama-lama dan nak …

1,158 total views, 4 views today